Upea aurinkoinen viikonloppu takana. Föhn -tuuli puhalteli kivasti täällä länsirannikolla. Pääsimme korkkaamaan golfkauden pienellä rangetreenillä. Tottakai Hans pääsi mukaan vähän tustustumaan golfpalloihin.
Viikonlopun herkutteluun teimme vaniljajuustokakun tutulla reseptillä. Tällä kertaa soseutin mangon mukaan mascarpone/vaniljaseoksen kanssa. Pakasteesta löysin vielä pensasmustikoita päälle ja raastettu suklaa on aina varma valinta tuorejuustokakun kruunuksi.
Vaniljajuustokakku mango twistillä
200g Minttudomino-keksejä
50g voita
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mascarpone
1 dl tomusokeria
1 prk mangosäilykettä
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää mascarpone, tomusokeri sekä sekä sosetettu mango joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet keihuvaa veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin vähintään pari tuntia.
Koristele kakku esimerkiksi suklaalla ja pensasmustikoilla.
Tämä resepti on suosikkini. Tähän on helppo lisätä mielen mukaan erilaisia lisukkeita. Suositun vaniljajuustokakun pätkissuklaalla löydä täältä (klik) ja raikkaan mangopäällisellä tehdyn juustokakun löydät täältä (klik).
Kivaa alkavaa viikkoa murut!
-tuulanneli
Kirjoittaja
Ihanan näköistä. <3 Ja jotenkin niin keväistä! Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle!
Kirjoittaja
Kiitos Katja 🙂
Sininen väri on keväisin minulle se ykkösväri niin pukeutumisessa kuin kaikessa muussakin.
Kivaa viikkoa myös sinulle!
Kirjoittaja
No nyt oli kyllä niin herkullisen näköisiä kuvia, että tuli herkkunälkä kerta kaikkiaan! 😀
Ihanaa ja aurinkoista kevätviikkoa ♥
Kirjoittaja
Voi kiitos Tuula 🙂
Tämä kakku onnistui täydellisesti! Leipoja on myös tyytyväinen.
Kivaa viikkoa myös sinulle!
Kirjoittaja
Oi, mikä kakku!
Eilen tuuli tuntui pehmeältä ensi kertaa talven jälkeen. Yleensä se puhaltelee luihin ja ytimiin, mutta nyt reippaastikin puhallellut tuuli ei tuntunut lainkaan pahalta. Kevät <3
Kirjoittaja
Kiitos Tuuli 🙂
Eilen olikin kevään tuntua, valitettavasti se oli tänään muisto vain! No onneksi ollaan matkalla kohti kevättä.
Kivaa viikkoa myös sinulle!
Kirjoittaja
Herkullisen näköistä ja varmasti myös makuista, mascarpone toimii mielestäni tällaisissa erityisen hyvin. :p
Kirjoittaja
Kiitos Jonna 🙂
Olen nyt siirtynyt täysin käyttämään mascarponea. Sen maku on paljon parempi kuin rahkan ja tottakai se toimii myös rakenteessa todella hyvin.
Kirjoittaja
Näyttääpä herkulliselta, varsinkin nuo mustikat 🙂 Mä en leivo koskaan (paitsi Mutakakkua), tuntuu etten osaa vaikka varmasti osaan jos ohjeita noudan. "Huvittavinta" tässä on se, että äitini oli leipuri ja siskoni on kokki eli taisi hypätä nämä keittiötaidot minun yli ihan kertaloikalla.
Kirjoittaja
Heippa Mankka 🙂
Minäkin olen taas innostunut tästä leipomisesta ihan viimeisen vuoden aikana. Nyt minulla on enemmän aikaa kokeilla ja inspiraatiotakin löytyy. Olen kyllä leiponut aikoinaan molempien poikien yo-juhlien tarjonnat ja siitä olen ylpeä!
Kivaa viikkoa sinulle myös ja tsemppiä Lakulle!