Etusivu » Vaniljajuustokakku englannin lakritsilla

Vaniljajuustokakku englannin lakritsilla

Heippa kaikille! Tänään haluan jakaa teille arkistojen kätköistä jotain todella herkullista. Olen ylpeä tämän kakun onnistuneesta mustasta kiilteestä. Tällä kertaa tyydyn vain muistelemaan näitä makuyhdistelmiä. Nykyisellä ruokavaliolla olisin varmasti sokerihumalassa tämän kakun kanssa. 

Juustokakun massa on tehty persikoista ja kiilteeseen on käytetty lemon curdia antamaan makua. Kakun pohja on tehty murustamalla minttudomino -keksejä. Lopputuloksena on ollut jännä makuyhdistelmä sitruunaa, mascarponea, minttua, vaniljaa ja englannin lakritsia. Voin suositella tätä kakkua täydellä sydämellä vapun kahvipöytään! Varmasti häviää nopeasti parempiin suihin!


Vaniljajuustokakku englannin lakritsilla

200g Minttudomino-keksejä
50g voita

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mascarpone 
1 dl tomusokeria
1 pieni tölkki persikoita
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää mascarpone, tomusokeri  sekä soseutettu persikka joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet keihuvaan veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin vähintään pari tuntia.

Valmista mustakiille hyytyneen juustokakun päälle liivatteen (3kpl) avulla. Sekoita 1 dl vettä 2 rkl lemon curdia keskenään ja lorauta joukkoon mustaa väriainetta. Lisää liivatemassa joukkoon. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin  pariksi tunniksi hyytymään. Koristele päällinen englannin lakritsilla.

Rentoa ja aurinkoista kotivappua kaikille!

-tuulanneli

5 Comments

  1. Annukka Vuorela | HappyAnnukka
    Kirjoittaja
    30.4.2020 / 15:29

    Tää kuulostaa tosi hyvältä, pitää laittaa talteen resepti. Vois vaikka synttärikakun tuunailla tästä reseptistä, liivate mun täytyy jättää pois, kun vatsa ei siitä oikein tykkää, mutta varmaan onnistuu ihan uunissakin paistamalla. Kivaa vappua sulle!

  2. Johanna
    Kirjoittaja
    1.5.2020 / 14:24

    Onpa taidokkaan näköinen, kaunis kakku!

  3. Marjo
    Kirjoittaja
    2.5.2020 / 09:08

    Kiitos kun jaioit tämän reseptin. Minä en ehtinyt tehdä tälle vapulle mutta otin talteen jos johonkin muuhun juhlaan väsäisin tai sitten ensi vapppuna. Jaoin myös omassa blogipostaukessa kun näytti niin herkulliselle.

    Kivaa viikonloppua ja rapsuja Hansille <3

  4. Diina-Maria
    Kirjoittaja
    4.5.2020 / 04:22

    Nami! Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä reseptiltä 🙂

  5. Mia / Beauty Highlights
    Kirjoittaja
    6.5.2020 / 11:10

    Vau, mikä kakku! Tuosta saakin olla ylpeä 🙂


Looking for Something?