
Aurinkoista elokuun sunnuntaita kaikille. Tänään leivotaan juustokakku oman puutarhan marjoista. Meillä on muutama vadelmapensas ja tänä vuonna niistä on tullut yllättävän paljon marjoja. Mikä onkaan parasta, kun ihan tuoreet marjat!
Tähän juustokakkuun vaihdoin murupohjaksi digestivekeksit. Mansikkajäädykekakussa käytin tätä samaa pohjaa, joka on rapeampi sekä huomattavasti helpompi leikata. Pieni paahtaminen uunissa lisää myös pohjan tasaisuutta ja rapeutta. Vadelman, mascarponen ja vaniljakastikkeen combo toimii aina. Kakku on maultaan todella raikas ja raastettu valkosuklaa kruunaa kaiken.

Vadelmainen juustokakku vaniljatwistillä
150g Digestivekeksejä
75g voita
75g voita
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mascarpone
1 dl tomusokeria
2 dl vadelmia
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
Murskaa keksit, sulata voi ja lisää keksimurusiin. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos pohja päälle ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää mascarpone, tomusokeri sekä sekä soseutetut vadelmat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet keihuvaa veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin vähintään pari tuntia.
Koristele kakku vadelmoilla ja valkosuklaaraasteella
Herkullisia kakkuhetkiä ?
-tuulanneli
Kirjoittaja
Voi miten herkullisen näköinen kakku. Tänä viikonloppuna on tullut rehkittyä oikein kunnolla ja tuollainen kakkupalanen kahvin kanssa tekisi kyllä niin hyvää.
Kirjoittaja
Tämä kakku oli todella herkullinen ja tuoreet vadelmat kruunasivat koko komeuden!
Kirjoittaja
Wau mikä kakku 🙂 tuota olisi kiva mutustella kaffen kera. Hyvää alkavaa viikkoa ihanuus!
Kirjoittaja
Kiitos ihana Marjo 🙂 Olen ylpeä tästä kakusta ja loppujen lopuksi juustokakku on nopea ja helppo valmistaa!
Kirjoittaja
Nam❤
Tänä vuonna marjoja on tullut hyvin, olen poiminut valtavasti villivadelmaa ja eilen tyhjenain loput anoppilan herukka- ja karviaispensaat
Kirjoittaja
Tuoreet marjat ovat parasta! Nyt näistä kotimaisen luonnon supertuotteista pitää nauttia 🙂