Etusivu » uunibataatit kahdella eri täytteellä

uunibataatit kahdella eri täytteellä

Bataatti on yksi suosikkiraaka-aineistani. Klassikkona tunnettu sosekeitto oli aikoinaan ensimmäinen bataattiherkkuni. Nykyään bataatti on perusraaka-aineena kasviswokissa. Nämä uunibataatit olivat minulle ihan uusi juttu. Voi hitsi, kun näistä tulikin herkullisia. Bataatista tuli todella mehevää uunissa yhdessä avacado-öljyn kanssa.

Tämän reseptin aikaa vievin osuus oli bataattien kypsentäminen uunissa. Pese bataatit ja leikkaa ne kahtia. Sivele avocado-öljyä päälle ja ruohaise ruususuolaa päälle. Paista 200 C asteisessa uunissa 45 minuuttia. 

Sillä aikaa kun bataatit ovat uunissa voit valmistaa täytteet. Tein vähän enemmän täytettä, koska lopun voi käyttää kasviswokkina seuraavina päivinä. Minusta wokki on usein parhaimmillaan parin päivän päästä. 

1. Täyte:
1 keltainen paprika
100g lehtikaalta
chilikastiketta
kurkuma-maustetta
broileria
vuohejuustoa

Paista broilerin kuutiot ja mausta ne chilikastikkeella ja kurkumalla. Wokkaa erikseen paprika ja lisää joukkoon lopussa lehtikaali. Sekoita lopuksi broileri ja kasvikset keskenään. Laite täyte kypsien bataattien päälle. Murusta vielä vuohenjuustoa päälle.

2. Täyte
Täysjyvä couscous
parsakaali
porkkanaa
broileria
chilikastiketta
kurkuma -maustetta 

Keitä couscous ohjeiden mukaan. Paista broilerin kuutiot ja mausta ne chilikastikkeella ja kurkumalla. Wokkaa erikseen porkkanat ja parsakaali. Sekoita keskenään broileri, couscous ja kasvikset. Päälle voit murustella vuohenjuustoa. 

Tämä jälkimmäinen täyte on minun peruskasviswokin ohje. Tähän lisää vielä usein sipulia, paprikaa, bataattia tai kukkakaalta. Ihan mitkä ovat sen hetkiset lempparit tai mitä kaapista löytyy. Nämä ohjeet toimivat ihan kasvisruokina, kun jättää broilerin pois. Täysjyväcouscousin tilalle käy myös todella hyvin kvinoa. 


Viikonloppuja kaikille ja kivoja kokkailuhetkiä!


-tuulanneli

16 Comments

  1. Outi Krimou/Outi's life
    Kirjoittaja
    23.2.2017 / 21:11

    Kiitos paljon ihanasta bataattiohjeesta. Tätä pitää tyttären kanssa testata.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.2.2017 / 12:51

      Heippa Outi 🙂

      Suosittelen kokeilemaan ja näihin voi kehittää eri täytevaihtoehtoja.

      Kivaa viikonloppua!

  2. AnniK
    Kirjoittaja
    24.2.2017 / 05:29

    Nam, ihanat ohjeet ja niin herkulliset kuvatkin! Mukavaa viikonloppua 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.2.2017 / 12:52

      Voi kiitos Anni 🙂

      Bataatti on todella herkullinen! Kivaa viikonloppua myös sinulle 🙂

  3. Taru
    Kirjoittaja
    24.2.2017 / 06:03

    Kiitos ruokavinkistä, ehkäpä kokeilen heti jo viikonloppuna! Ihanaa viikonloppua!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.2.2017 / 12:53

      Heippa Elisa 🙂

      Näihin jää helposti koukkuun. Ostin eilen taas bataatteja itselleni. Pitääpä katsoa mitä niistä nyt tekisin.
      Bataattiranskalaiset ovat myös superhyviä!

      Suloista viikonloppua 🙂

  4. Annukka
    Kirjoittaja
    24.2.2017 / 07:41

    Uunibataatit on kyllä herkkua, mutta bataattien halkominen ei :). Eikä parane kovin nälkäisenä alkaa värkkäämään, kun kestää tosiaan se esikypsennys niin kauan.

    Mun tulee yleensä tehtyä sellaisia, missä on päällä broileria, fetaa, babypinaattia ja reilusti valkosipulia. Hyvää! Mutta voisin seuraavalla kerralla kokeilla näitä sun ohjeita. Näyttää niin ihanan värikkäiltä.

    Reipasta viikonloppua!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.2.2017 / 12:58

      Heippa Annukka 🙂

      Bataatin kanssa kannattaa todella varata aikaa esikypsennykseen mutta lopputulos on niin herkullinen.
      Nämä bataatit säilyvät myös seuraavaan päivään todella hyvin. Lämmitin ihan mikrossa seuraavana päivänä ja näin minulla oli ruoka valmiina kahdeksi päiväksi.

      Seuraavalla kerralla kokeilen kanssa fetaa ja babypinaattia.

      Aurinkoista viikonloppua 🙂

  5. Heli-Hannele - Beach House Kitchen
    Kirjoittaja
    24.2.2017 / 10:25

    Bataatti on parasta : ) plus täyteläinen vuohenjuusto! Itsekin tykkään jatkojalostaa ja hyödyntää jämät seuraavan päivän kokkailuissa! Kaunista viikonloppua!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.2.2017 / 13:03

      Heippa Heli 🙂

      Meidä perheessä minä olen ainut bataattifani, joten on aina pakko keksiä seuraavaksi päiväksi vielä ns.jämäruokia mutta nämä uunibataatit toimivat vielä hyvin seuraavanakin päivänä.

      Murustettu vuohenjuusto lehtikaalen kanssa oli ihana combo.

      Aurinkoista viikonloppua!

  6. Katja S - Willa Lemmelle
    Kirjoittaja
    24.2.2017 / 12:53

    Tämä pitää testata. Näyttää täydelliseltä! Ihanaa viikonloppua!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.2.2017 / 13:05

      Heippa Katja 🙂

      Suosittelen, bataatista tulee uunissa todella pehmeää ja herkullista. Vielä kun lisää päälle avocado-öljyä niin maku on aivan loistava!

      Kivaa viikonloppua 🙂

  7. Tuuli - Lumo Lifestyle
    Kirjoittaja
    24.2.2017 / 21:33

    Herkullisia reseptejä! Itse usein täytän bataatin avokadolla ja uppomunalla.

    Mukavaa viikonloppua!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.2.2017 / 13:07

      Kiitos Tuuli 🙂

      Minun täytyykin kokeilla seuraavan kerran mitenkä tuo avocado toimii bataatin kanssa.

      Aurinkoista viikonloppua 🙂

  8. Sara S.
    Kirjoittaja
    25.2.2017 / 07:35

    Näyttää herkulliselta. Tykkään bataatin makeudesta 😉

    Ihanaa viikonloppua sinulle !

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.2.2017 / 13:08

      Kiitos Sara 🙂

      Tykästyin itsekin näihin comboihin. Bataatti on ihana herkku!

      Aurinkoista viikonloppua sinulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Looking for Something?