
Bataatti on yksi suosikkiraaka-aineistani. Klassikkona tunnettu sosekeitto oli aikoinaan ensimmäinen bataattiherkkuni. Nykyään bataatti on perusraaka-aineena kasviswokissa. Nämä uunibataatit olivat minulle ihan uusi juttu. Voi hitsi, kun näistä tulikin herkullisia. Bataatista tuli todella mehevää uunissa yhdessä avacado-öljyn kanssa.
Tämän reseptin aikaa vievin osuus oli bataattien kypsentäminen uunissa. Pese bataatit ja leikkaa ne kahtia. Sivele avocado-öljyä päälle ja ruohaise ruususuolaa päälle. Paista 200 C asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Sillä aikaa kun bataatit ovat uunissa voit valmistaa täytteet. Tein vähän enemmän täytettä, koska lopun voi käyttää kasviswokkina seuraavina päivinä. Minusta wokki on usein parhaimmillaan parin päivän päästä.
1. Täyte:
1 keltainen paprika
100g lehtikaalta
chilikastiketta
kurkuma-maustetta
broileria
vuohejuustoa
Paista broilerin kuutiot ja mausta ne chilikastikkeella ja kurkumalla. Wokkaa erikseen paprika ja lisää joukkoon lopussa lehtikaali. Sekoita lopuksi broileri ja kasvikset keskenään. Laite täyte kypsien bataattien päälle. Murusta vielä vuohenjuustoa päälle.
2. Täyte
Täysjyvä couscous
parsakaali
porkkanaa
broileria
chilikastiketta
kurkuma -maustetta
Keitä couscous ohjeiden mukaan. Paista broilerin kuutiot ja mausta ne chilikastikkeella ja kurkumalla. Wokkaa erikseen porkkanat ja parsakaali. Sekoita keskenään broileri, couscous ja kasvikset. Päälle voit murustella vuohenjuustoa.
Tämä jälkimmäinen täyte on minun peruskasviswokin ohje. Tähän lisää vielä usein sipulia, paprikaa, bataattia tai kukkakaalta. Ihan mitkä ovat sen hetkiset lempparit tai mitä kaapista löytyy. Nämä ohjeet toimivat ihan kasvisruokina, kun jättää broilerin pois. Täysjyväcouscousin tilalle käy myös todella hyvin kvinoa.
Viikonloppuja kaikille ja kivoja kokkailuhetkiä!
-tuulanneli

Kirjoittaja
Kiitos paljon ihanasta bataattiohjeesta. Tätä pitää tyttären kanssa testata.
Kirjoittaja
Heippa Outi 🙂
Suosittelen kokeilemaan ja näihin voi kehittää eri täytevaihtoehtoja.
Kivaa viikonloppua!
Kirjoittaja
Nam, ihanat ohjeet ja niin herkulliset kuvatkin! Mukavaa viikonloppua 🙂
Kirjoittaja
Voi kiitos Anni 🙂
Bataatti on todella herkullinen! Kivaa viikonloppua myös sinulle 🙂
Kirjoittaja
Kiitos ruokavinkistä, ehkäpä kokeilen heti jo viikonloppuna! Ihanaa viikonloppua!
Kirjoittaja
Heippa Elisa 🙂
Näihin jää helposti koukkuun. Ostin eilen taas bataatteja itselleni. Pitääpä katsoa mitä niistä nyt tekisin.
Bataattiranskalaiset ovat myös superhyviä!
Suloista viikonloppua 🙂
Kirjoittaja
Uunibataatit on kyllä herkkua, mutta bataattien halkominen ei :). Eikä parane kovin nälkäisenä alkaa värkkäämään, kun kestää tosiaan se esikypsennys niin kauan.
Mun tulee yleensä tehtyä sellaisia, missä on päällä broileria, fetaa, babypinaattia ja reilusti valkosipulia. Hyvää! Mutta voisin seuraavalla kerralla kokeilla näitä sun ohjeita. Näyttää niin ihanan värikkäiltä.
Reipasta viikonloppua!
Kirjoittaja
Heippa Annukka 🙂
Bataatin kanssa kannattaa todella varata aikaa esikypsennykseen mutta lopputulos on niin herkullinen.
Nämä bataatit säilyvät myös seuraavaan päivään todella hyvin. Lämmitin ihan mikrossa seuraavana päivänä ja näin minulla oli ruoka valmiina kahdeksi päiväksi.
Seuraavalla kerralla kokeilen kanssa fetaa ja babypinaattia.
Aurinkoista viikonloppua 🙂
Kirjoittaja
Bataatti on parasta : ) plus täyteläinen vuohenjuusto! Itsekin tykkään jatkojalostaa ja hyödyntää jämät seuraavan päivän kokkailuissa! Kaunista viikonloppua!
Kirjoittaja
Heippa Heli 🙂
Meidä perheessä minä olen ainut bataattifani, joten on aina pakko keksiä seuraavaksi päiväksi vielä ns.jämäruokia mutta nämä uunibataatit toimivat vielä hyvin seuraavanakin päivänä.
Murustettu vuohenjuusto lehtikaalen kanssa oli ihana combo.
Aurinkoista viikonloppua!
Kirjoittaja
Tämä pitää testata. Näyttää täydelliseltä! Ihanaa viikonloppua!
Kirjoittaja
Heippa Katja 🙂
Suosittelen, bataatista tulee uunissa todella pehmeää ja herkullista. Vielä kun lisää päälle avocado-öljyä niin maku on aivan loistava!
Kivaa viikonloppua 🙂
Kirjoittaja
Herkullisia reseptejä! Itse usein täytän bataatin avokadolla ja uppomunalla.
Mukavaa viikonloppua!
Kirjoittaja
Kiitos Tuuli 🙂
Minun täytyykin kokeilla seuraavan kerran mitenkä tuo avocado toimii bataatin kanssa.
Aurinkoista viikonloppua 🙂
Kirjoittaja
Näyttää herkulliselta. Tykkään bataatin makeudesta 😉
Ihanaa viikonloppua sinulle !
Kirjoittaja
Kiitos Sara 🙂
Tykästyin itsekin näihin comboihin. Bataatti on ihana herkku!
Aurinkoista viikonloppua sinulle 🙂