Etusivu » tuulannelin teemat vuonna 2020

tuulannelin teemat vuonna 2020

Heippa kaikille! Toivottavasti teillä on ollut kiva ja rento viikonloppu. Meillä oli sunnuntaina vanhanajan pyjamapäivä. Olimme lauantaina hyvä ystävän viisikymppisillä ja niinhän se pyhä päivä sulahti sohvalla leväten ja toipuen. Ei vanha enää jaksa niin kuin ennen. 

Listaihmisenä halusin kirjata ylös vuoden 2020 tärkeitä teemoja itselleni. Asioita, jotka koen tärkeäksi ja missä haluan kehittyä. Näiden teemojen ympärille on helppo rakentaa pieniä välitavoitteita vuodelle 2020. Tässä iässä en tavoittele enää kuuta taivaalta vaan pieniä tähtösiä oman hyvinvoinnin hyväksi.

itsensä rakastaminen / arvostaminen

Niin rakkaat siskot, kyllä meidän naisten kannattaa rakastaa itseämme ja arvostaa omaa kroppaamme, hyvinvointiamme ja omaa aikaa. Näin keski-ikäisenä olen jo etuoikeutetussa asemassa, kun lapset ovat lentäneet pesästä. Siltikin itselläni on aina ollut haasteita tämän asian ympärillä. Aivan liian usein tulee vähäteltyä itseään, kun pitäisi vaan olla ylpeä kaikesta siitä, mitä on kokenut ja oppinut elämäntaipaleella.

Joskus on vaan tilanteita missä on hyvä asettaa oma hyvinvointi etusijalle ja ajatella hyvin itsekkäästi. Rakastamalla ja arvostamalla itseään, on paljon helpompaa hymyillä ja levittää iloa ympäristöönsä. Sisäinen ja seesteinen hyvänolo näkyy todella kauas ja sen myös aistivat ihmiset lähelläsi.

läsnäolon vähentäminen somessa

Vihdoinkin se on kirjattu ylös! Blogin kirjoitusrytmi on  sopiva eli julkaisen 10-13 postausta kuukaudessa. Siinäkin voi olla jatkossa muutama postaus liikaa. Ongelmaksi on muodostunut viime aikoina instagram. Se aiheuttaa minulle pikkasen stressiä ja riippuvuutta. Olen jo oppinut pitämään puhelimeni melkein kiinni, jos olen esimerkiksi syömässä ystävien kanssa. Ruokakuvat postaan aina myöhemmin, joskus vasta ihan parin päivän päästä. 

Olen tietoisesti vuoden alusta vähentänyt instakuvien postaamista. Haluan löytää tasapainon kahden minulle tärkeän kanavan eli blogin ja instan välillä. Samalla olen huomannut, että päivätyön ja someharrastuksen yhdistäminen ei suju ongelmitta. Tässä kohtaan olen takonut itselleni sitä tosiasiaa, että teen tätä ihan harrastuksena ja palkkani saan päivätyöstä. Raadollista tunnustaa, että joskus some saattaa haukata liian suuren osan päivästäsi. Elämässä on niin paljon muutakin koettavaa. Nyt opettelen pienin askelin laittamaan puhelimen kiinni iltaisin aikaisemmin!

Hyötyliikunta

Liikunnan saralla opettelen arvostamaan perushyötyliikuntaa ja tässä päällimmäisenä on työmatkat. Minulla on passeli kolmen kilometrin työmatka. Talvella kävelen sen useasti ja kesällä ”pitäisi” pyöräillä. Tässä kohtaa tulee se kehittämiskohde. Minulla on auto käytössä kesällä, koska muru kulkee prätkällä töissä. Voi hitsi, kun se on niin helppoa kesäaamuisin huristaa autolla töihin! Joka kesä lupaan kulkea enemmän pyörällä töissä. Ehkäpä ensi kesänä se onnistuu!

ketogeeninen / Vhh ruokavalio

Viimeisten kuukausien aikana olen vakuuttunut siitä, että mitä sinä syöt, niin sillä on suuri merkitys hyvinvoinnillesi. Olen ylpeä itsestäni, että olen pystynyt tekemään ison muutoksen ruokavaliossani. Parasta tässä asiassa on se, että yhtään ei ole tarvinnut kärvistellä vaan kaikki palaset ovat loksahtaneet kohdilleen luonnollisesti. Syön runsaasti ja terveellisesti poisjättäen sokerit ja valkoiset jauhot.

Laitoin tuohon ylhäälle tarkoituksella molemmat sekä ketogeenisen että Vhh ruokavalion. Siihen voisi varmasti lisätä vielä välimeren ruokavalion. Näissä kolmessa ruokavaliossa on ne ruokaelementit, joilla minä voin hyvin. Tärkeintä on syödä sellaista ruokaa, mistä tykkää. Näin se painokin pysyy kurissa, kun jättää samalla pois hiilarihötöt. 

Tässä minulle tärkeitä teemoja tälle uudelle vuodelle. Joukossa asioita, joiden puitteissa olen jo tehnyt isoja muutoksia. Nyt jatketaan pieni askelin taas eteenpäin. Muutoksien tarkoitus ei ole huonontaa hyvinvointiasi vaan päinvastoin. Jos joutuu liikaa ponnistelemaan tavoitteiden kanssa, niin silloin eivät päämäärät ole oikein aseteltu tai määritelty. Elämästä pitää myös nauttia!


Onko sinulla teemoja tai tavoitteita tälle vuodelle, olisi kiva jatkaa jutustelua niistä kommenteissa!

-tuulanneliTekoturkis // Lindex
Toppaliivi // Vero Moda
Neule // Massimo Dutti
Seeprapaitis // By Malene Birger
Farkut // Lindex
Sneakerit // Uterqüe
Pipo // vintage

12 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  13.1.2020 / 18:31

  Tässä oli muutama teema, jonka todennäköisesti nappaan omaankin vuoteeni mukaan 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.1.2020 / 19:31

   Hei, kiva kun löytyi vastaavuuksia! Tulevan vuoden teemojen ei tarvitse olla mitään isoja. Pääasia, että itse pystyy niihin sitoutumaan!

 2. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  13.1.2020 / 19:44

  No ainakin tuota elämäntaremonttia olen tässä aloitellut taas kerran. Vuoden alusta olen ollut sokerilakossa ja tipattomalla. Mutta tänään alkoi vielä nettikurssi jossa keskitytään kokonaisvaltaiseen muutokseen, koskien kaikkea mikä liittyy siihen että voin paremmin ja saan kilojakin alas. Siinäkin painotetaan sitä että ei tehdä mitään kertarysäyksellä, vaan pikku hiljaa ja silloin saadaan pysyviä muutoksia aikaan. Toivon todella tämän onnistuvan.
  Ymmärrän hyvin tuon että houkuttaa ottaa se auto kun se kerran on tarjolla 🙂
  Oikein ihanaa vuotta sinulle ja onnittelut siitä että olet onnistunut tuossa ruokavalio-asiassa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.1.2020 / 20:04

   Hei Kristiina 🙂

   Sinun hyvinvointivalmennus kuulostaa todella kivalta. Tänä päivänä nämä valmennukset ovat ihan huippuja, koska useammassa niissä lähdetään rauhassa pienin askelin tekemään muutoksia. Muutoksessa tärkeintä on juuri se, että omaksuu rauhassa asiat. Samoin että matkalla säilyy koko ajan hyvä olo!

   Tsemppiä sinulle valmennukseen. Seuraan mielenkiinnolla edistymistäsi!

   Mukavaa viikkoa sinulle 🙂

 3. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  14.1.2020 / 03:50

  Hyötyliikuntaa meinaan minäkin lisätä. Pitää päästä kuntoon pian.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.1.2020 / 20:06

   Hyötyliikunta unohtuu usein. Sitä ei aina arvosteta vaikka sen avulla voi saada tuloksia ihan vaivattomasti ja helposti.

 4. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  15.1.2020 / 06:12

  Someasia on itselläkin lähellä sydäntä, en pidä siitä tunteesta että sinne PITÄISI taas laittaa jotain. Olen vähentänyt sitä jo itsekin ihan sopivasti eikä mitään katastrofia ole päässyt tapahtumaan. Puhelin ei saa olla se lähin ystävä ja aikavaras.
  Ruokailun suhteen meille on muodostunut jo vuosia sitten perusterveellinen ja monipuolinen tapa kokata; tietysti sillä on suuri merkitys etten ole töissä ja voin keskittyä siihen paremmin. Toki on päiviä jolloin on paljon menoja ja silloin syödään hyvällä omalla tunnolla valmista hernekeittoa tai pinaattikeittoa – on muuten hyviä kasvisruokia molemmat :o)
  Kävin tapaamassa pari viikkoa sitten life coachia ja se avasi kivasti silmiäni monen asian suhteen – ensimmäiseksi tuli kielto käyttää sanaa 'pitäisi'. Suvi, joka opiskelee parhaillaan coachausta, kirjoitti siitä juuri jutun 'suvicederberg' -blogiinsa – käys katsomassa.
  Hyötyliikunta on erinomainen lisä muuhun liikuntaan ja olen alkanut kävellä nyt kuntosalille ja joogaan. No, se matka on tosin vain 1,5 km suuntaansa mutta on sekin parempi kuin ei mitään. Ja siinä saa happea! Mitäpä jos sinäkin jatkaisit vain kävelyä koska se sujuu, etkä ajattelisi että 'pitäisi pyöräillä'…
  Tein itse vain yhden tavoitteen tälle vuodelle ja se on kulttuurin lisääminen, omaksi ilokseni. Tulen käymään leffoissa, teatterissa ja näyttelyissä ahkerammin. Eilen olin jo Ateneumissa katsomassa 'Minä maalaan teidät kaikki' -näytelmän. Siitä se alkaa.
  Reipasta uutta vuotta Tuula <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.1.2020 / 20:52

   Moikka Maarit 🙂

   Todella hyvä pointti tuo sana "pitäisi". Olet niin oikeassa, että se kannattaisi kokonaan poistaa omasta sanavaratosta mutta sehän on sitten sika vaikeaa. Se pyöräily on helpompaa ja nopeampaa kesällä. Kävellen menee kauemmin 😉

   Ruokailun suhteen olen oppinut paljon nyt tämän uuden ruokavalion kanssa. Minulla oli vuosien saatossa ruoka-annokset suurentuneet ja söin paljon eineksiä sekä pikaruokaa, mikä on myrkkyä aikuiselle naiselle. Nyt ruokailut ovat paljon terveellisimpiä ja teen ruokani pääsääntöisesti itse kotona.

   Muuten minullakin on kulttuuria luvassa enemmän tulevana vuonna. Ehkäpä se on tämä ikä, joka tuo aivan uuden ulottuvuuden moneen asiaan. Tavara en halua enää hamstrata vaan haluan enemmän kokemuksia!

   Mukavaa alkanutta uutta vuotta sinulle ja tsempataan yhdessä tästä elämyksellinen uusi vuosi 🙂

 5. Marjo
  Kirjoittaja
  15.1.2020 / 15:48

  Hyvää pohdintaa! Kyllä meidän naisten tulee lopettaa itsemme vähättely ja aamulla peiliin katsoessamme todeta "olen upea nainen". Somessa on kiva olla mutta se ei minusta saa hallita elämää. Aina ei tarvitse postata jo ei ole aikaa ja halua. Tasapainoon vaaditaan aina tahtoa ja kompromisseja myös. Joskus sitä on myös liian ankara itselleen jos ei heti onnistu jossain. Maltti on myös valttia. Hyvää ja iloista vuotta!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.1.2020 / 20:56

   Heippa Marjo ja kiitos ihanasta kommentistasi 🙂

   Olet niin asian ytimessä! Vähintään juuri näin aikuisena naisena sinun tulee arvostaa itseäsi ja olla ylpeä kaikesta mitä olet saavuttanut. Eikä näiden saavuttetujen asioiden tarvitse olla isoja vaan pienet asiat ovat myös tärkeitä!

   Pienin askelin kohti tavoitetta! Se on juuri näin 🙂

   Mukavaa ja rentoa viikonjatkoa sinulle & rapsut Minnielle 🙂

 6. Diina-Maria
  Kirjoittaja
  16.1.2020 / 07:55

  Mulla on samoja ongelmia ja mietteitä Instagramin suhteen. Se dominoi ja stressaa mua aivan liikaa ja vuoden alusta olen antanut sen mennä omalla painollaan. Sen takia mulla myös storyt vähentyneet. Yritän olla muille läsnä, enkä näppää seurassa puhelinta ollenkaan 🙂

 7. Unknown
  Kirjoittaja
  16.1.2020 / 14:07

  Hyviä juttuja! Itselläni on ketogeeninen ruokavalio viime syksyn ollut se isoin juttu ja sitä jatkan edelleen, blogista löytyy jonkin verran postauksia jos aihe kiinnostaa!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi


Looking for Something?