Etusivu » tunteiden vuoristorata

tunteiden vuoristorata

Ei voi olla totta! Taas yksi viikko on loppusuoralla ja edessä viikonloppu. Tämä viikko katosi ihan uskomattomasti johonkin. Minulla oli poikkeuksellisesti keskiviikkona vapaapäivä ja se vähän sekoittu viikkorytmiäni. Aika haipakka on ollut koko viikko.  Tekemättömien töiden paine aiheutti vähän stressin poikasta loppuviikosta. 

Tottakai pieni stressi kuuluu meidän jokapäiväiseen arkeen. Itselleni positiivinen stressi on paras motivaattori mutta siinä vaiheessa kun huomaat stressaavasi vaikkapa liikenteessä tai mietit jonkin toisen sanoja puoli päivää, on aika vähän pysähtyä. Tottakai omille tunteille niin positiiviselle kuin negatiivisillekin pitää antaa tilaa. Tunteiden tarkoitus on tulla ja mennä. Tunteitaan ei kannata tukahduttaa vaan kyllähän ne höyryt pitää päästää vain ulos!
Omien tunteiden näyttäminen ei aina ole helppoa tai niiden esilletuominen on ajoittain vaikeaa tai ei niin sallittua. Olen luonteeltani räiskyvä ja joskus päästelen suustani aikamoisia sammakoita. Tottakai iän myötä olen oppinut hillitsemään itseäni mutta pohojalaanen suora luonteeni on aiheuttanut itselleni paljon harmaita hiuksia. Täällä Pohojanmaalla asiat usein sanotaan niin kuin ne ovat. Minulle on aina ollut vaikeaa tietynlainen mielistely tai oveluus, kuten eräs tuttavani kuvaili omaan toimintaansa. Elämä on opettanut minutkin olemaan hiljaa ja pitämään omat mielipiteet salassa. Sitten tulee eteen tilanteita, että kaikki padot repeävät ja sanainen arkku aukeaa!

Näiden räjähdyksien jälkeen olen yleensä maailman ihanin ja ystävällisin ihminen. Sitä hyvittää läheisilleen huonoa tuultaan ja tuittupäisenä sanottuja sanoja. Saman käyttäytymismoodin huomaan myös muissakin yhteyksissä. Tunteet ovat olennainen osa meidän arkea. Olen vahvasti sitä mieltä, että tunteita ei kannata säilöä vaan antaa kyynelten tai naurun vain tulla! Joskus se huono päivä tai huonotuulisuus on edellytys sille, että jotain upeaa tapahtuu! Usko vaan pois, näin se vaan on!

Viikonloppuja kaikille!

-tuulanneli

12 Comments

 1. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  14.7.2019 / 08:08

  Kesällä on taipumusta mennä vähän liian nopeasti eteen päin…

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.7.2019 / 18:58

   Tämä viikko katosi eetteriin vähän liian nopeasti!

 2. Minna M
  Kirjoittaja
  14.7.2019 / 08:14

  Itse olen oppinut paljon tunteista ja itsestäni vasta aikuisena erilaisilla parisuhdekursseilla. Toivoisin, että omat lapset oppisivat paremmin tunnetaitoja jo lapsena. Toisaalta oppia koko elämä. Ihanaa sunnuntaita!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.7.2019 / 17:02

   Aivan loistavaa, ett äolette osallistuneet parisuhdekurssille. Itse olen oppinut hillitsemään omia tunteitani yritysten ja erehdysten kautta. Joskus on räiskynyt oikein kunnolla parisuhteessa. Olet oikeassa, että iän myötä sitä rauhoittuu. Ehkäpä ne terävimmät särmät ovat hiotuneet.

   Mukavaa heinäkuun jatkoa sinulle!

 3. Teresa S
  Kirjoittaja
  14.7.2019 / 08:30

  Jos ei tuntuisi millekään olisiko se elämää. Asioille pitää yrittää jaksaa etsiä se oikea mittasuhde, ja se toinenkin puoli. Kauniit kuvat!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.7.2019 / 17:03

   Aivan loistavasti sanottu! Tottakai elämän pitää tuntua ja isosti. Ethän sinä voi olla läsnä tilanteissa, jos mikään ei tunnu miltään tai kaikki on vaan EVVK 😉

   Mukavaa heinäkuun viikon jatkoa sinulle 🙂

 4. Sari Riekkola
  Kirjoittaja
  14.7.2019 / 09:38

  Kauniita kuvia ja olen kyllä samaa mieltä, että tunteita täytyy käsitellä ja välillä on teveellistä päästellä hieman höyryjä, vaikkapa lenkkipolulla.

  Iloa viikonloppuun <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.7.2019 / 17:05

   Liikunta on todella hyvä keino päästää ylimääräiset höyryt pois. Usein kävelylenkillä sitä tajuaa asioiden todellisee mittasuhteet. Huomaat vaan stressaanesi turhaan jostain asiasta!

   Rentoa heinäkuun viikkoa sinulle <3

 5. Sonja
  Kirjoittaja
  14.7.2019 / 15:20

  Samaa mieltä. Kyllä pitää voida pääsyää höyryjä pihalle 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.7.2019 / 17:07

   Juuri näin, turhat patoutumat pitää vain joskus puhkaista rikki!

   Aurinkoisia heinäkuun päiviä sinulle 🙂

 6. Life with Satu
  Kirjoittaja
  15.7.2019 / 14:19

  IHan samaa mieltä olen, tunteita kuuluu käsitellä ja völillä on hyvät pahimmat purkaukset päästää ulos saakka.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.7.2019 / 17:09

   Tunteet kuuluvat olennaisina osina meidän arkeen. Ilman niitä huonoja fiiliksiä ei ole upeita päiviä ja voittajafilista.
   Elämää kuuluu vaan elää kaikkine sävyineen!

   Mukavaa heinäkuun viikkoa sinulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?