
Yksi lempparikakuistani on porkkanakakku ja viime viikonlopulla leivoin pitkästä aikaa pellillisen tätä herkkua. Reseptinä minulla on aikoinaan Hanna Partasen kirjasta ”Olet mitä syöt” löytämä ohje. Olen ostanut kymmenen vuotta sitten tämän mielenkiintoisen kirjan. Selasin kirjaa pitkästä aikaa ja sen jutut olivat ihan ajankohtaisia vielä tänäkin päivänä. Eipä ne hyvinvointiasiat paljoa vuosien saatossa muutu ja varsinkaan Hannan opit. Taidanpa lukea seuraavaksi kirjan uudestaan vähän tarkemmin.
” Tee pieni päätös juuri nyt. Aloita tänään, älä huomenna”
-tuulanneli

Terveysintoilijan porkkanakakku (yksi pellillinen)
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 dl leseitä
4 munaa
8 dl porkkana raastetta
2,5 dl juoksevaa margariinia
Kuorrutus:
200g maustamaton tuorejuusto
200g rahkaa
1,5 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, juokseva margariini ja vaahdotetut munat jauhoseokseen. Paista uunissa 200 asteessa n.40 minuuttia. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mantelirouheella.
Alkuperäinen ohje; Hanna Partanen

Kirjoittaja
Namskis!
Juuri leivoin omenapiirakan, joten porkkanakakku saa nyt odottaa vuoroaan ?
Kirjoittaja
Porkkanakakku on niin herkullista!
Kirjoittaja
Nyt iski aivan valtava porkkanakakkuhimo! Täytyy testata heti viikonloppuna ☺
Kirjoittaja
Voi ei! <3 Tää on varmaan ihanaa, mutta kun tulee niin paljon itse syötyä kun leipoo!! Täytyy laittaa ohje korvan taakse vieraiden varalle!
Kirjoittaja
Porkkanakakku on ihan hillittömän hyvää! Ja ihanat kuvat!
Kirjoittaja
Voi ei – tätä on pakko maistaa! Terveellistä hyvää 🙂