Etusivu » talvisunnuntai ja miten se toinen viikko sujui?

talvisunnuntai ja miten se toinen viikko sujui?

Heipparallaa kaikille! Tänään meillä täällä länsirannikolla oli aurinkoinen pakkaspäivä. Aamulla pikkasen harmitti, koska lämpötila oli yli – 10 astetta ja se merkitsi minulle, että ei sauvakävelyä tänään. Entisenä astmaatikkona hengittäminen pakkassäässä ei ole helppoa ja puhumattamakaan reippaasta sauvakävelystä. 

Olen ollut ilman astmalääkkeitä nyt yli 5 vuotta ja hapenottokykyni on parantunut todella paljon, siltikin keuhkoni ovat herkät sairastumiselle kylmässä ilmassa. Kaikki tämä on teininä aloitetun tupakanpolton seurausta. Viimeiset sauhuni olen onneksi vetänyt 2010 Berliinissä.
Näin sunnuntaisin on kiva kerrata miten mennyt viikko meni treenien suhteen. Tällä viikolla tein jo kaksi 10 kilometrin sauvakävelylenkkiä eli olen ylpeä itsestäni. Normaalilenkkini on 6 kilometriä.

Ensi viikolla ajattelin ottaa jo mukaan lihaskuntotreenit. Pikku hiljaa peruskunnon vahvistuessa uskallan ja jaksan ottaa mukaan myös muita treenejä. Golfia ajatellen aerobinen pitkäkestoinen treeni on parasta mutta kyllä lihaskuntoakin tarvitaan. Sen lisäksi tarvitaan liikkuvuutta ja hyvää kiertoa. 

Ensi kesäksi minulla on golfkamun sovittuna aika tiukka kierrostavoite, joten nyt kävellään ensi kesää ajatellen. Luin juuri jostain, että kävely on yksi tehokkaimmista treenimuodoista mutta siltikin täysin aliarvostettu. Aika monelle kävely olisi parasta ja tehokkainta. Olen joskus yrittänyt harrastaa juoksua ja silloin olin jatkuvasti kipeänä. Samoin kroppa prakasi joka paikasta. Ei minun juttu!Tänään asukuvissa tämän talven luottovaatteet. Eilen jo kirjoittelin, että olen aivan into piukassa, kun kevääksi on tulossa rytinällä eri vaaleanruskean sävyt. Näin talvella viihdyn vielä harmaan sävyissä. Harmaa talvitakki on osoittautunut todelliseksi klassikoksi, joka toimii vielä tänäkin talvena. Ehkä ensi talvena on sitten uuden takin vuoro. Tietenkin täytyy vähän tsekkailla tämän talvenalejuttuja, jos vaikka löytyisi se laadukas ja klassinen yksilö siinä vaalean kahviruskean värissä.

Niin ja onhan näissä kuvissa mukana myös minun rakas rusettipaita. Hankin kuukausi sitten tämän ensimmäisen rusettipaitikseni. Olen ollut positiivisesti yllättänyt, kuinka tämä klassinen paitis on kiva neuleiden ja erilaisten jakkujen kanssa. Tykkään todella paljon!

Kiitos vielä kommenteista eiliseen postaukseen. Kuituripsari herätti kiinnostusta, joten teen kyllä postauksen siitä ja sen käyttökokemuksista. (pieniä kommelluksia on ollut matkassa!)

                        

? Kivaa ja rentoa viikkoa kaikille ?


-tuulannelicoat//Samsoe&Samsoe, scarf//By Malene Birger, blouse//Gestuz, pants//Part Two, shoes//Palladium

8 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  15.1.2017 / 17:25

  Ihanat vaatteet <3
  Rakastan kävelyä ja pyöräilyä, ne ovat oikeastaan ainoat liikuntamuodot, joista voin sanoa nauttivani.
  Mukavia kävelyhetkiä ja ihanaa sunnuntai-iltaa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2017 / 18:28

   Kiitos Outi 🙂

   Kävely on todellakin parasta ja yleensä kaikki hyötyliikunta!

   Kivaa viikkoa myös sinulle 🙂

 2. Katja/Optimismiajaenergiaa
  Kirjoittaja
  16.1.2017 / 12:43

  Ihania kuvia! <3 Hienoa että treeni kulkee! Ja hienoa, että tuot rohkeasti esiin mitä seurauksia polttamisella voi olla, itsekin sitä teininä tein muutaman vuoden. :/

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2017 / 18:33

   Kiitos Katja 🙂

   Olen jo vuoden etsinyt tätä kadoksissa ollutta liikuntamoodia. Joo noista tupakan vaaroista pitää kertoa.
   Ne seuraukset tulevat vasta näin varttuneemmalla iällä. Onneksi älysin lopettaa ajoissa tai oikeastaan se pikkuinen pakko siinä vaiheessa kun keuhkoputket olivat tukossa ja puhallusvoima ihan kadoksissa.

   Kivaa viikon jatkoa myös sinulle 🙂

 3. Belladonna
  Kirjoittaja
  16.1.2017 / 19:19

  Hienosti lähtenyt treenit käyntiin! Aloittaminen on usein se vaikein osuus. 2010 lopetin minäkin tupakan polton, hyvä me! Nyt ei voi kuin ihmetellä, miten sitä on ollut niin tyhmä, että on aloittanut ja jatkanut tupakointia vuosia. Kivaa ja aktiivista viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2017 / 18:43

   Kiitos kivasta kommentista Belladonna 🙂

   Me kuulutaan siihen ikäpolveen, jolle tupakointi teini-iässä ja en jälkeenkin oli aika luonnollista. Itse aikoinaan lopetin, kun pojat syntyivät mutta sitten palasin työelämään. Pikku hiljaa juhlapolttajasta tuli taas vakituinen polttaja. Sitten meidän nuorimmainen joutui astmakokeisiin ja minä kokeilin kanssa puhaltaa siihen putkiloon ja siitä se kaikki lähti. Menin lääkäriin ja todella huonossa kunnossa olevat keuhkot….

   Tänä päivänä en voi ymmärtää kuinka olen voinut joskus polttaa. Pystyn olemaan seurassa missä poltetaan mutta minulla ei tee edes yhtään mieli. Hyvä näin!!! JA HYVÄ ME!!!!!

   Kivaa viikkoa myös sinulle 🙂

 4. Rouva Sana
  Kirjoittaja
  17.1.2017 / 06:19

  Täällä toinen astmaatikko-ex-kehäraakki ilmoittautuu :). Komppaan niin tuntojasi kovan pakkasen osalta. Vaikka minullakin astman oireet ovat helpottaneet merkittävästi – kiitos kohonneen kunnon ja paremmassa kunnossa olevien keuhkojen – ei tätäkään rouvaa saa juoksu- tai sauvakävelylenkille edelleenkään 10 asteen pakkasessa. Raja kulkee juuri siinä. Ei pysty, ei kykene, ei. Onneksi on olemassa sisäliikuntalajeja (minulla jumppa ja jooga, ah).

  Näistä liikuntakokemuksista voisin puhua yhden päivän, ihan vain siksi, että olen totisesti saanut tuta niiden hyvää tekevät vaikutukset keski-ikääntyvällekin kropalle (tai erityisesti sille?). Totean tässä kuitenkin vain, että kävely ja erityisesti sauvakävely ovat todellakin hyvää ja tehokasta liikuntaa. Ne ovat täysin aliarvostettuja edelleen.

  Juostessa minulla on vuosienkin kokemuksen jälkeen edelleen tapana spurtata kestävyyden parantamisen ja kunnon kohottamisen kannalta liian kovaa. Olen tehnyt lukemattomia sauvakävelylenkkejä sykemittarin kanssa, ja siinä lajissa – silloin, kun kävelee sauvojen kanssa rivakasti oikein – saan sykkeen parhaimpaan kuosiin pitkäkestoista lenkkiä ajatellen. Itse asiassa sen hyvää tekeviä vaikutuksia ajatellen tulee sauvakäveltyä lopulta ihan liian vähän. Enenmmänkin voisi ja saisi.

  Tsempposta Tuulanneli <3!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2017 / 19:15

   Kiitos todella tsemppaavasta kommentista!

   Tätä astmaatikkojen pakkasjuttua ei ymmärrä kukaan muu kuin toinen astmaatikko. Vaikka olisit kuinka kovassa kunnossa, niin se henki vaan ei kulje kovassa pakkasessa.

   Kävely on todella tehokasta liikuntaa ja sopii ainakin minun kropalle loistavasti. Nyt tässä olen pari päivää vaan joutunut parantelemaan flunssaa. Taisi vähän palautuminen unohtua. Nyt pitää aloittaa varovaisesti liikunta. Huomenna pääsen taasen ulos lenkille.

   Liikunnallista ja energistä viikkoa sinulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?