Etusivu » Staffordshirenbullterrieri – vuosi vallatonta koiran elämää

Staffordshirenbullterrieri – vuosi vallatonta koiran elämääHupsista kuinka nopeasti vuosi on vilahtanut ohi. Se oli justiinsa eilen, kun meille muutti pieni nelijalkainen Staffordshirenbullterrieri. Muistan kuinka se istui pienenä ja avuttomana omassa pienessä sängyssään valmiina hurmaamaan meidät kaikki ruskeilla silmillään.
Meidän ei pitänyt koskaan hommata koiraa. Muistan poikien sitä joskus kysyneen mutta tuolloin ruuhkavuosina siihen ei ollut mitään mahdollisuutta. Mieheni puhui ensimmäisen kerran koiran hankinnasta syksyllä 2016 ja eipä siinä paljoa tarvinnut minun päätäni käännellä myöntymisen merkiksi. Itselläni oli ollut koira omassa nuoruudessani. Suso jäi auton alle jouluaattona ja itselläni on jäänyt tästä tapahtumasta mieleen iso menettämisen tuska. Tämä siirsi kohdallani sitä koiran hankintaa.


Miksi sitten itsepäinen Staffordshirenbullterrieri? Mieheni ihastui tähän karuun ja ärjyn näköiseen pikkukroppaiseen koiraan. Aluksi itse vähän epäröin, kun näin ensimmäiset kuvat hänen haluamastaan koirasta. Olin kuvitellut, että minun koirani on helluinen pieni, söpö karvapallo.

Googlasimme ja luimme paljon rodusta ja jotain niissä silmissä alkoi myös minua viehättämään. Ensimmäinen pentuvaihtoehto myyntiin meidän nenän edestä, joten siitä viisastuneena maksoimme seuraavan pennun kohdalla heti varausmaksun. Helmikuussa 2017 meille muutti Staffordshirenbullterrieri eli arkisimmin staffi nimeltään Hans.

Päivääkään en vaihtaisi pois tämän vintiön kanssa. Staffin kropassa asustaa mitä rakastettavin, hellyydenkipein ja iloisin olento. Staffi jakaa rajatonta ystävällisyyttään kaikille tasapuolisesti. Koirapuistossakin se tervehtii ensin kaikki ihmiset hakien heiltä hyväksynnän sekä rapsutukset ja sitten vasta huomio kiinnittyy muihin koiriin. 

Staffien rodun menneisyys ei ole ihan ruusuinen ja siksi rotua kohtaan on vähän ennakkoluuloja. Olemme käyneet pienestä asti koirapuistossa niin, että Hans on oppinut sosiaalisuutta ja tutustunut toisiin koiriin. Se mikä staffissa on parasta, että se ei hauku toisille koirille. Hans katsoo ihmetellen lenkillä vastaan tulevia pieniä räksyttäjiä sekä vähän isompia kavereita. Tietyt rodut ovat jo Hansille pelottavia mutta usein se uteliaisuus vie voiton.


Staffi tarvitsee runsaasti liikuntaa ja virikkeitä kotioloissa. Pieni lihaksikas kroppa on täynnä energiaa, joten sallittavaa purtavaa kannattaa hankkia sisätiloihin. Onneksi nyt jo yli vuoden vanhana Hans nukkuu suurimman osan päivästään ollessaan yksin.

Emme ole kuitenkaan välttyneet niiltä ei niin mukavilta energianpurkauksilta. Meille on tulossa parin viikon päästä uusi sohva sekä olen ostanut muutaman uuden maton. Viimeisimpänä makuuhuoneen päiväpeitto koki vähän kovia tässä yhtenä aamuna. Tämä viimeisin takapakki oli kyllä meille yllätys, kun ajattelimme sen pahimman pentuvaiheen olevan jo ohi.Hans on tuonut paljon iloa ja energiaa meidän ulkoilevaan perheeseen. Lenkkeilemme molemmat aktiivisesti Hansin kanssa. Kotiintulo on aina riemun paikka, kun tämä karvapallo on kaksikerroin häntä vipattaen meitä vastassa. Kodin siisteydestä olen joutunut vähän tinkimään mutta se on pientä sen rinnalla, mitä Hans on tuonut meidän elämään. 

Staffi on rotuna juuri sellainen, kun haluan koiran olevan. Staffi haluaa hellyyttä ja läheisyyttä. Vahtikoiraa staffista ei saa, koska se haluaa tutustua uusiin ihmisiin ja hakee heiltä rapsutuksia vaikka keskellä yötä! Staffin ulkonäkö voi joskus olla este tuttavallisuudelle. Meille oli myös alusta lähtien selvää se, että emme halunneet koirastamme näyttelykoiraa emmekä halunneet tehdä sillä pentuja. Halusimme vain itsellemme lemmikkikoiran, jolla on rakastava koti.
Tästä on kiva lähteä kohti toista yhteistä vuotta, joka varmasti on jo vähän rauhallisempi!

-tuulanneli

25 Comments

 1. Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  15.2.2018 / 16:51

  Aivan mahtava Hans <3 Ihania kuvia, niistä aistii rakkauden ja lämmön. Nauttikaa yhdessäolosta <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.2.2018 / 18:23

   Voi kiitos ihanasta kommentista!

   Hans on tuonut paljon rakkausta meidän perheeseen!

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  15.2.2018 / 17:52

  Onnea 1-vuotiaalle Hansille❤

  Kyllä tuo pentuaika on itselläkin hyvin muistissa vaikka siitä on jo aikaa Minnien kanssa. Minnie ei onneksi koskaan ole tuhonnut kotona mitään lukuunottamatta omia sänkyjään ja lelujaan. Meillä on kyllä syöty parikin omaa nukkumapaikkaa ja aamulla herättyä näkyyn onnellisen näköisestä russeliriiviöstä silppukasan keskellä?

  Hyvä, että Hans saa purkaa,energiaa koirapuistossa ja myös lenkeillä maastossa. Ei tule sitten "aika pitkäksi" kun olette poissa kotoa.

  Mukavaa talviviikon jatkoa ja hyviä lenkkejä teille Hansin kanssa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.2.2018 / 18:43

   Heippa Marja ja kiitos 🙂

   Hansilla on tullut muutaman vähän isompi energiapurkaus. Se sohvajuttu tapahtui jo viime kesänä ja sen jälkeen ei olekaan onneksi tapahtunut mitään isompaa. Niin ja se sohva oli jo parikymmentä vuotta vanha, joten olen aivan innnoissani kun saan uuden sohvan.

   Hansin kanssa lenkkeillään innokkaasti, silloinkin kun olin kipeä niin joka päivä kävin lenkillä Hansin kanssa.

   Kivaa viikonloppua sinulle ja Minnielle!

 3. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  15.2.2018 / 17:53

  Oikein paljon onnea Hansille <3 Ihana hän kyllä on!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.2.2018 / 18:44

   Kiitos Outi 🙂

   Hans on ihana hurmuri!

 4. Minna
  Kirjoittaja
  15.2.2018 / 18:34

  Voi mikä ihana pakkaus ? tykkään tosi paljon staffista rotuna ja ollut tosi hellyyttäviä tapauksia kun on joskus päässy rapsutteleen!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.2.2018 / 18:49

   Kiitos Minna 🙂

   Staffit ovat todella ihmisrakkaita ja kaikkien kavereita 🙂

 5. Sari Riekkola
  Kirjoittaja
  16.2.2018 / 06:48

  Onnea Hans <3 ihana!!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.2.2018 / 18:49

   Kiitos Sari 🙂 ja Hans kiittää myös!

 6. Tiia Koivusalo
  Kirjoittaja
  16.2.2018 / 07:29

  Hän on niin jotain ihanaa <3 Onnea kovasti ja ihanaa viikonloppua <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.2.2018 / 19:10

   Kiitos Tiia ihanasta kommentistasi 🙂

   Nämä karvapallot ovat kyllä ihmisen parhaita ystäviä ja niiiin ihania!

   Kivaa viikonloppua myös sinulle Tiia 🙂

 7. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  16.2.2018 / 09:12

  Onnea hurmaavalle Hansille. En yhtään ihmettele, että hän on vienyt sydämenne täysin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.2.2018 / 19:12

   Kiitos Tuuli 🙂

   Hans on todellinen vintiö mutta paljon se saa antaaksi kauniilla ruskeilla silmillään!

 8. Minna M
  Kirjoittaja
  16.2.2018 / 10:54

  Onnea 1-vuotiaalle! Tämä onkin itselle vieras rotu lukuunottamatta ennakkoluuloja. Oli siis mielenkiintoista lukea millainen koira staffi on oikeasti.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.2.2018 / 17:52

   Kiitos Minna 🙂

   Staffieen liittyy valitettavasti ennakkoluuloja. Onneksi nämä harhaluulot alkavat hälvetä! Staffiet ovat niin ihmisrakkaita!

 9. Mama Lina / Liinakoo
  Kirjoittaja
  16.2.2018 / 12:08

  Onnea 1v söpöliinille! 🙂

  Muutamalla tutulla on staffi ja ne on ihania 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.2.2018 / 18:29

   Kiitos Mama Lina 🙂

   Staffiet ovat niiiiin söpöjä!

 10. Kutsu Vapauteen
  Kirjoittaja
  16.2.2018 / 12:17

  Ihana postaus ja ihana koira❤️❤️ Omalla saksanpaimenkoirallani on paikka sydämessäni ja keskeinen rooli blogissani? Koirat❤️❤️❤️

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.2.2018 / 18:33

   Kiitos Satu 🙂

   Nämä nelijalkaiset karvapallot ovat sellaisia sydäntenmurskaajia!

 11. Unknown
  Kirjoittaja
  16.2.2018 / 20:06

  Ihana Hand!Me jouduimme jättämään hyvästit rakkaalle staffineidillemme vuosi sitten (aivokasvain).Ikää hällä oli melkein 12 vuotta.Staffi on aivan mahtava rotu.Nyt terrierin paikkaa pitää pieni englanninkääpiöterrieri,mutta on niin paljon samoja terrierin vinkeitä kuin oli meidän staffilla.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.2.2018 / 18:40

   Kiitos Maria 🙂

   Todella vanhaksi on teidänkin staffineiti elänyt! Koirulit ovat kaikki kivoja ja niin uskollisia ystäviä 🙂

 12. Marika
  Kirjoittaja
  17.2.2018 / 23:51

  Satuin juuri jotain kautta löytämään blogiisi ensivierailulle ja täältä löytyi tällainen ihana Hans! ♥ Paljon onnea 1-vuotiaalle!

  Staffi on yksi niistä roduista, joita mielelläni harkitsisin itsellenikin. Joskus jos 15 vuotta sitten vähän menetin sydämeni tälle rodulle, joten en yhtään ihmettelisi, jos sellainen joskus meidän perheestä löytyisi ♥

  Tervetuloa tutustumaan ihan vasta-alkaneeseen eläinblogiin jos eläimet ja luonto on lähellä sydäntä 🙂 http://kerjaavakarvamato.blogspot.fi/

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.2.2018 / 19:18

   Heippa Marihantee ja kiva tutustua!

   Aivan upeaa, että olet aloittanut bloggaamaan eläimistä ja luonnosta. Täytyypä tulla vastavierailulle.

   Päivääkään emme ole katuneet staffin valitsemista. Tänäänkin olimme kaupungilla opettelemassa keskustan tunnelmaan. Lenkkeilyt menevät hyvin tässä kotimaastossa mutta kaupungilla pitää vähän vielä opetella käyttäytymistä.

   Kivaa viikonjatkoa sinulle ja tsemppiä bloggaamiseen!

 13. Nimetön
  Kirjoittaja
  18.4.2018 / 16:07

  Suloinen Hans. <3 Tuli googlailtua blogeja, joista löytyisi staffeja ja törmäsin sun blogiin. Staffit on kyllä ihan parasta, mitä tiedän. 🙂 Meiltä löytyy 1v narttu ja haaveissa olisi, että joku päivä mahdollisesti myös uros. Saako udella, keneltä kasvattajalta Hans on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?