Etusivu » sokeriton kuukausi – miten meni ja mitä seuraavaksi?

sokeriton kuukausi – miten meni ja mitä seuraavaksi?

Heipparallaa kaikille! Onpas tämä viikko vilahtanut nopeasti ohi ja samalla vaihtui kuukausikin. Tammikuussa meillä aika monella taisi olla jokin ns. kielto päällä tai ainakin rajoitus. Tipattomuus ei nyt ihan täydellisesti onnistunut allekirjoittaneelta ja taisi tuo sokerittomuuskin mennä vähän rimoja hipoen. 


Täydellistä sokeritonta kuukautta ei ollut tarkoitukseni edes pitää. Koska se olisi vaatinut salapoliisityötä tuoteselosteiden kanssa. Näkyvä valkoinen sokeri oli kuitenkin pannassa ja se on jo minulle itselleni aika iso juttu. Olen aikamoinen pullahiiri ja todella perso kaikelle makealle. 


Kuukausi meni todella hyvin viime viikonloppuun asti. Tein silloin vieraitani varten vaniljatuorejuustokakun pätkissuklaa twistillä. (Reseptin kakkuun löydät täältä (klik).) Toisaalta eipä minulle tullut huonoa omaatuntoa, koska eihän se maailma siihen kaadu, jos vähän lipsuu. Edellisessä postauksessa aikuisen naisen elämää kirjoittelin juuri näistä liian tiukoista rajoista. Meidän hyvinvointihan siinä kärsii, jos sielu voi huonosti ja elämä on liian tiukkapipoista.
Olenkin miettynyt näitä rajoja, joita asetamme itsellemme, että onko niissä mitään järkeä. Sokeriton kuukausi oli minulle ihan OK. Huomasin energiani lisääntyneen ja samoin mielialani oli yllättävän korkealla, vaikka minulla oli vastoinkäymisiä. Ongelmia minulle aiheutti flunssa, jonka takia en päässyt lenkkeilemään lähes pariin viikkoon. Nyt minulla on takana ehjä liikuntaviikko. Hyvä minä! 


Olen luonteeltani on/off ihminen. Jos päätän jotain tai innostun jostain asiasta, niin yleensä pääsen sen kanssa maaliin asti. Helmikuussa on tulossa laskiaispullat, runebergin tortut ja meidän vanhimmaisen synttärit sekä olen löytänyt pari todella makeeta kakkureseptiä. Joten tässä kuussa käytetään sokeria kohtuudella ja loppuvuosi vedetään samalla teemalla. Olen päättänyt kyllä pitää sokerittomia jaksoja aina, kun vaan pystyn. Tämä onkin minulle se haastavin juttu eli kohtuukäyttö. Katsotaan miten allekirjoittaneen käy! Oletko sinä kokeillut sokeritonta kuukautta ja jos olet, huomasitko mitään muutosta?

Kiva, kun jälleen piipahdit täällä ? suloista viikonloppua sinulle ihana lukijani!

-tuulanneli
16 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  3.2.2017 / 15:09

  Mulla alkoi viime kuussa karkiton kuukausi, se loppuu nyt tyttären vanhojentanssipäivänä. Olen tässä niin kuin toiminut tyttären tukena. Yllättynyt olen, että en tosiaan ole syönyt yhtään karkkia, mutta kyllä on kuule tehnyt mieli. Sokeritonta en ole koittanut! Hyvä sinä, saat olla kyllä ylpeä sun sokerittomuudesta. Kivaa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.2.2017 / 17:10

   Heippa Outi 🙂

   Kuule, kyllä sekin on upeaa, että pystyy olemaan ilman karkkeja. Itse en oikeastaan enää syö karkkeja, olen opetellut niistä eroon. Ainut poikkeus ja heikko kohta on automatkat, silloin tulee ostettua karkkeja. Ja sitten on maha kipeä.

   Kivaa viikonloppua 🙂

 2. AnniK
  Kirjoittaja
  3.2.2017 / 17:28

  Minusta jokainen asettaa itselleen ne sopivimmat rajat. Minulle ei kohtuus myöskään usein riitä ja siksi karsinkin vuoden alussa sokerit pois. Helmikuun olen ajatellut viettää vielä samalla linjalla. Jatkossa toivon pystyväni rajaamaan herkut vaikka yhteen päivään viikossa. Miksi se sokeri koukuttaa niin vahvasti? Turhanpäiväistä mutta niin nautinnollista 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.2.2017 / 17:14

   Heippa Anni 🙂

   Luinkin juuri blogistasi, kuinka hienosti olet kanssa vetänyt tämän sokerittoman kuukauden. Kohtuukäyttö on minulle kanssa se vaikein juttu. Olen todellakin on/off tyyppi. No tänään ei syönyt Runebergin torttuja, joten taas olen ollut viikon kerran sokerittomalla. Minulla on seuraavat juhla tuossa helmikuun puolen välin jälkeen, joten taidan olla sokerittomalla sinne asti.

   Hyvä me ja kivaa alkavaa viikkoa sinulle 🙂

 3. Matkatar
  Kirjoittaja
  3.2.2017 / 18:22

  Minäkin pidin pari vuotta sitten sokerittoman kuukauden ja pidinkin sen jotain 98%:sti. Huomasin vaan etsiväni kaupasta sokerittomia vanukkaita tai keksejä korvatakseni jälkkäreitä. Toisaalta totuin mussuttamaan myös ihan riisikakkuja hunajallakin (hunajaa siis en kieltänyt, sehän on terveellistä). En muista mitään ihmeempiä muutoksia itsessäni huomanneeni mutta olihan se mukavaa kun se sokeririippuvuus hävisi. Mutta, kyllähän se jossain vaiheessa hiipi taas siihen että sokeriherkkuja menee taas normaaliin tahtiin…nyt pitäisi taas tehdä jälleen joku ryhtiliike. 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.2.2017 / 17:26

   Moikka 🙂

   Tämä sokeririippuvuus on todella ihmeellinen asia. Kun päättää, ettei niitä syö, niin loppujen lopuksi menee todella helposti ilmankin. Its haluaisin oppia sen kohtuukäytön eli yhtenä päivänä viikossa oli lupa syödä jotain hyvää. Vanha kunnon karkkipäivä käyttöön.

   Tottakai piilosokeria on joka paikassa paljon. En tiedä mitä tapahtuisi, jos aloittaisi totaalisen kieltäytymisen sokerista. Silloin niitä tuntemuksia on varmasti vielä enemmän.

   Joka tapauksessa minulle tämä sokeriton kuukausi toimii hyvin ja olen nyt vähän jatkanut sitä. Ehkä siirryn siihen yhtenä päivänä viikossa herkkuja -linjalle.

   Kivaa alkanutta viikkoa sinne aurinkoon 🙂

 4. Villejä Lupiineja
  Kirjoittaja
  3.2.2017 / 19:18

  Täälläkin tammikuu meni pienemmällä makeanmäärällä, sallin makeaa ja muita herkkuja vain viikonloppuisin. Tänään oli herkkupäivä ja yllätyksekseni huomasin, että makeasta tulikin huono olo. Ihan ilman en aijo kyllä jatkossakaan olla, eli Runebergin torttuja tehdään huomenna! Mukavaa viikonloppua

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.2.2017 / 17:41

   Upeasti on sinullakin tammikuu mennyt! Viime sunnuntaina kun herkuttelin vähän kanssa liikaa minullekin tuli todella huono olo.

   Itsekkään en varmaan pystyisi olemaan ilman herkkuja.

   Kivaa viikkoa sinulle 🙂

 5. Belladonna
  Kirjoittaja
  3.2.2017 / 22:33

  Kokonaan sokeritonta kuukautta tai kautta en ole viettänyt. Olen samankaltainen on/off –ihminen, mutta vuosien myötä olen huomannut ja oppinut, että totaalikieltäytymiset tai "pakosta" luopumiset eivät olekaan minulle se paras tapa. Paremmin olen onnistunut saavuttamaan tavoitteet esim. herkkujen suhteen nimenomaan kohtuukäytön kautta: Alkusyksystä päätin, että kotona ei ole jatkuvaa suklaavarastoa, jolla voin herkutella päivittäin. Sen sijaan annoin itselleni luvan silloin tällöin nauttia suklaata tai karkkia. Ykskaks huomasin, että olinkin ollut monta viikkoa lähes täysin ilman herkkuja; ei vain tehnyt mieli. Toisin sanoen olemalla itselleni armeliaampi sokeririippuvuus väheni huomaamatta. Jokaisella on kuitenkin itselleen sopivimmat tapansa ja käytäntönsä. Tsemppiä kohtuukäyttöön ja oikein ihanaa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.2.2017 / 17:52

   Kiitos Belladonna 🙂

   Olin vuosi sitten kanssa sokerittomalla ja se toimi hyvin. Tämä sopii minulle ja yritän nyt vähän jatkaa vielä eteenpäin ilman herkkuja.

   Kivaa alkanutta viikkoa myös sinulle 🙂

 6. Taru
  Kirjoittaja
  4.2.2017 / 07:02

  Mä yritän olla kohtuuden ihminen vähän kaikessa, koska mulle totaalikiellot eivät kertakaikkiaan toimi. Jos kiellän jotain itseltäni, siitä tulee houkutin joka saa mut haluamaan sitä vain enemmän…
  Taitaa olla sen verran heikko selkäranka 😉

  ILoa viikonloppuun!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.2.2017 / 17:55

   Heippa Elisa 🙂

   Mutta hei kohtuukäyttö on aivan superhienoa! Minulla kun se on usein joko tai! Haluaisin niin oppia tuon kohtuukäytön, koska silloin ongelmia olisi paljon vähemmän.

   Suloista alkanutta viikkoa myös sinulle 🙂

 7. Sara S.
  Kirjoittaja
  4.2.2017 / 14:14

  Kerran olen ollut 2 kuukautta ilman sokeria, olipahan kokemus 😉 En ehkä lähtisi uudestaan, rajoitti aika lailla, toisaalta sitten kun tottui ei ollut kovin vaikeaa. Lähinnä herätti huolta ja ihmetystä ystävissä.

  Rentoa viikonloppua sinulle <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   5.2.2017 / 17:59

   Heippa Sara 🙂

   Minulla oli tässä kuukausi ilman mitään tapahtumia, joten se kyllä helpotti tämän jakson toteuttamiseta paljon. Sosiaalisena ihmisenä nautin herkuttelusta ystävien kanssa. Se on osa sitä hauskan pitoa ja iloa elämään.

   Suloista viikkoa sinulle Sara 🙂

 8. Katja/Optimismiajaenergiaa
  Kirjoittaja
  5.2.2017 / 19:36

  Mä juuri tänään sanoin, pitäisikö sokerittomalle. Toisaalta syön sokeria kohtuullisen vähän, mutta esim. leffaan on pakko saada irttaripussi ja monesti piristän itseäni päiväuniaikaan palasella suklaata… Kyllä se totuttelua ja hampaiden kiristelyä vaatisi!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.2.2017 / 18:32

   Sokerittomuutta kannattaa kokeilla mutta tiedän omasta kokemuksesta, että jatkossa kohtuukäyttö on helpompaa.

   Minullakin on paljon erilaisia tapahtumia ja juhlia ja siksi kohtuukäyttö on käytännöllisempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?