Etusivu » Pienin askelin kohti muutosta – The Book of You

Pienin askelin kohti muutosta – The Book of You

Olen ollut muutaman päivän The Book of You – kirjan lumoissa. Tämä inspiroiva teos kertoo siitä kuinka pienillä asioilla ja askel kerrallaan voi kehittää omaa hyvinvointiaan. Kirjan teema on kohti onnellisempaa ja terveellisempää elämää päivittäisten mikromuutosten avulla. Jokaiselle päivälle on oma pieni muutos, joka voi olla ravintoon, mieleen, liikuntaan tai rakkauteen liittyvä. 

Meistä jokainen tietää kuinka vaikeaa on pysyä lupauksissaan ja tehdä tarvittaa muutosta omiin tapoihin. Me kaikki teemme ehkä liian suuria päätöksiä. Haluamme, että kaikki muuttuu yhdessä yössä ja pudotamme esimerkiksi painoa kymmenen kiloa käden kääntäessä. Tutkimusten mukaan yhdeksän kymmenestä epäonnistuu muutoksessa itsetunto kolhiutuen. Itse olen sortunut myös ihan liian suuriin lupauksiin ja on ollut todella vaikea löytää tasapainoa työn ja muun elämän välillä, syödä oikein, luoda terve omakuva ja olla joutumatta jokapäiväisten kiireiden vangiksi. Se on niin helppoa siirtää tehtyjä lupauksia vedoten jatkuvaan kiireeseen. Tämän kirjan filosofia kolahti minulle heti.Kirja sisältää 365 pikkutekoa vuoden jokaiselle päivälle. Jokainen pikkuteko kuuluu yhteen neljästä luokasta; ravinto, mieli, liikunta, rakkaus. Ravinnon kohdalla korostetaan pieniä ravintotottumusten muutoksia. Esimerkiksi ”luovu suklaasta ei ole pikkuteko vaan esimerkiksi ”Syö välipalaksi vihannes” on. Meidän omalla ajatusmaailmalla on todella tärkeä osa onnistumista ja se vaikuttaa siihen keitä olemme ja miten toimimme. Mielen pikkuteot liittyvät tietoiseen läsnäoloon, tuottavuuteen ja järjestelykykyyn. 

Liikunnalliset pikkuteot liittyvät ihan jokapäiväiseen liikuntaan. Usein unohdamme juuri tämän kaikkein yksinkertaisimman tavan lisätä aktiivisuuttamme. Itselleni mielenkiintoisin kohta oli rakkaus. Aluksi ajattelin sen merkitsevän romantiikkaa, no eihän minulla ole sitä vastaan mitään. Kirjan rakkauden mikromuutokset liittyvät myötätuntoiseen suhteeseen omaan itseen ja positiiviseen vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa. Yksi syy miksi innostuin kirjasta oli, että vaikka se on jaettu päiville niin, sinä voit edetä ihan omaan tahtiin näiden pikkutekojen kanssa. Kirja on juuri sopivankokoinen taskuopus, jonka sinä voit säilyttää yöpyödällä. Itselläni kirja on työpöydällä ja sitä on helppo selata etsien inspiraatiota.  Kirjassa on myös pieniä tehtäviä, joihin voi kirjata omia ajatuksiaan. Palaan varmasti tämän vuoden aikana näihin  kirjaamiini ajatuksiin. Kirjasin itselleni esimerkiksi kolme käskyä pari päivää sitten. Katsotaan muistanko nämä antamat helpot käskyt. 1. käsky oli muuten ”Ole armollinen itsellesi”.

Itse en lähde edes tavoittelemaan jokaista kirjaa merkittyä muutosta. Eiköhän ole tärkeintä löytää ne itselle tärkeät jutut, jotka tuovat onnellisuuden elämään. Joskus se voi olla ihan yllättävä pikkuasia, joka muuttaa suuntaa elämässä. Tärkeintä on olla avoin, toistaa pikkutekoja, ottaa rauhallisesta ja antaa ennenkaikkea aikaa itselleen.


                                  -tuulanneli

// Tekstin lähteenä käytetty The Book of You – kirjaa //

//Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta Readme.fi //

22 Comments

 1. riitta k
  Kirjoittaja
  17.1.2016 / 18:53

  Armollisuus itseä (ja muita) kohtaan on tosi tärkeä juttu. Minä miellän sen myös käskynä 'Puhu nätisti itsellesi'. Usein jos itse munaa tai epäonnistuu jossain, moittii ja sättii itseään rankallakin kädellä. Jos hyvä ysttävä epäonnistuu, emme me toimi samoin. Vaan lohdutamme ja kannustamme – 'Ei se nyt niin suuri juttu ollut, Ensi kerralla paremmin'. Pitää ryhtyä itsensä parhaaksi ystäväksi!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:12

   Heippa helmiriitta 🙂

   Me naiset unohdamme todella usein itsemme. Olen itsekin herännyt tähän asiaan vasta viime aikoina. Olen kirjoittanut muutaman postaukseksen asian ympärille. Kaikkihan lähtee loppujen lopuksi meistä itsestämme ja kun olemme sinut oman sisäisen teatterin kanssa niin kaikki muu sujuu paremmin!

   Muistetaan todellakin kunnioittaa itseämme ja olla armollisia myös itsellemme!

 2. Tuija
  Kirjoittaja
  17.1.2016 / 19:20

  Tuo kirja olisi varmasti tarpeellinen ihan jokaiselle. Täytyypä tuollainen hankkia, kiitos siis vinkistä 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:14

   Heippa Tuija 🙂

   Tätä pikku opusta voin suositella todella lämpimästi. Sopivan kokoinen selattavaksi ja inspiraatiota löytyy!!!

 3. Tuuli x Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  17.1.2016 / 19:32

  Kirjasta löytyy helppoja vinkkejä elämän parantamiseksi askel kerrallaan. Ensimmäisenä otin hyvin helpon askelen pävittäisen elämän pieneen selkeyttämiseen; poistin kirjan ohjeen mukaan itseni monen sellaisen nettikaupan ja palvelun postituslistalta, joita en käytä enää. Turhaa postia kolahteli jatkuvasti sähköpostilaatikkoon, niitä piti poistella ja seuloa joukosta en ne oikeasti tärkeät postit. Nyt ei tule puhelimesta niin paljoa turhaan vilkuiltua sähköposteja, kun poistuin pariltakymmeneltä listalta.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:19

   Heippa Tuuli 🙂

   minä näin saman pikku teon mutta itse olin tehnyt sen jo aikaisemmin kun gmail alkoi olemaan todella täynnä viestejä ja muutama tärkeä viesti meni sivu suun 😉

   uskomaton pikku opus täynnä kaikkea kivaa inspiraatiota!

 4. Marina / Dioriina
  Kirjoittaja
  17.1.2016 / 19:35

  Tämä on aivan loistava kirja! Pikkuteoilla mennään täälläkin päivä kerrallaan 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:20

   Heippa Marina 🙂

   Eikö olekin uskomaton opus 🙂 joka päivä löytyy jotain uutta ja kivaa!!!

 5. Belladonna
  Kirjoittaja
  17.1.2016 / 20:55

  Pienin askelin eteneminen kuulostaa juuri oikealta tavalta edetä muutoksen tiellä. Tuo kirja täytyy ehdottomasti hankkia. Ihanaa viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:25

   Suosittelen Belladonna 🙂

   Kirja on siitä kiva, että voi edetä ihan omassa tahdissa. Pienillä askelilla saavutetaan se paras tulos.
   Tärkeintä on tehdä sitä muutosta koko ajan vaikka tahti olisikin hidas! Pääasia on liike eteenpäin.

   Kivaa viikkoa myös sinulle <3

 6. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  17.1.2016 / 21:26

  Olen ihastunut tähän kirjaan myös ♡ mukavasti olen saanut suoritusmerkkejäkin siihen jo 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:26

   Heippa Outi 🙂

   Pikku hiljaa hyvää tulee ja minulle tuo käsky; olla armollisempi itselle on todella tärkeä!

   Kivaa viikkoa sinulle 🙂

 7. Rouva Sana
  Kirjoittaja
  18.1.2016 / 06:10

  Ihana kirja, ehdottomasti, kuuluu suosikkeihini!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:28

   Kirja pomppasi minunkin suosioon välittömästi!

 8. Annukka
  Kirjoittaja
  18.1.2016 / 09:02

  Helmiriitan ja Lumo Lifestyle:n vinkit voisin ottaa hetimiten käyttöön. Ja otankin :). Toisessa oli sellaista yleistä viisautta ja toisessa toimiva käytännön vinkki. ja hedelmäkulhokin ammottaa tyhjyyttään, joten täyttöön menee sekin. Ehkä tällä kertaa mukaan eksyy joku sellainenkin hedelmä, jota en ole ennen syönyt.
  Liikuntavinkit sen sijaan varmaan jää sivuun, koska siinä ei enää pikkuaskeleet lämmitä, kun on tottunut harppomaan isosti :). Tällä hetkellä tosin vissiin jossain kohtaa vähän liikaa, koska mitalin kääntöpuolella on särkevien jalkojen takia kadotetut yöunet. No, kaikkea ei voi saada, mutta mun täytyy nyt vähän himmata tuota liikuntapuolta.

  Kiva postaus, kiva kirja ja kiva Tuulanneli 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:38

   Heippa Annukka 🙂

   Upeaa, että sinulla on jo liikunnassa iso moodi päällä! Minä vasta täällä käynnistelen moottoriani syksyn himmailun jälkeen. No nyt on juuri se viimeinen hetki kun treeni kesää varten pitää aloittaa. Eihän se pallo muuten lennä!

   Kirjassa on paljon hyviä pieniä käytännönjuttuja ja juuri nuo rakkauteen liittyvät teot ovat mielenkiintoisia, koska niiden keskiössä olet sinä itse!

   Kivaa viikkoa myös sinulle <3

 9. Tuula's life
  Kirjoittaja
  18.1.2016 / 09:21

  You! Olen kuullut kirjaa kehuttavan. Ja sinä valaisit hienosti kirjan sisältöä. Innostuin, kiitos!
  Ihanaa talviviikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:39

   Kiitos Tuula 🙂

   Kirja on täynnä kivoja pieniä juttuja! Kannattaa tutustua:)

 10. maiju
  Kirjoittaja
  18.1.2016 / 09:34

  Mä rakastuin tähän kirjaan ensi hetkestä. Mun kirja on meillä töissä ja me jaamme joka päivä meille yhteisen tehtävän, jota yritämme noudattaa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:43

   Tuohan on aivan loistava idea!

   Yhdessä tekemällä saa vielä enemmän aikaan 🙂

 11. Anu
  Kirjoittaja
  18.1.2016 / 15:05

  Kiitos vinkistä, tämä kirjahan täytyy siis hankkia!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.1.2016 / 20:44

   Heippa Anu 🙂

   Aivan ihanaa, jos tästä löytyy inspiraatio myös sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?