Etusivu » paras matkavaate – tarinaa siitä, kun kahvi noruu rinnuksille

paras matkavaate – tarinaa siitä, kun kahvi noruu rinnuksille

Mikä on yksi epämukavimmista asioista, mitä voi tapahtua junassa, lentokoneessa eli siis matkustettaessa? Minulle se on ainakin, että vedän kahvit, limpsan tai ruuat syliin. Tämä kauhukuva toteutui minulle eilen aamulla junassa matkalla Helsinkiin. Se tunne, kun tunnet lämpimän kahvin noruvan rinnuksia pitkin vaalealle paidallesi, ei ole mitenkään imartelevaa. Vähän aikaan minulla löi vähän tyhjää ja istuin ihan hiljaa siinä todella makeesti pukeutuneen nuoren businessmiehen vieressä. Siinä tilanteessa olisin halunnut vajota tuolin alle piiloon. Sadatin take away – kahvin heikosti kiinni ollutta kantta! Miksi ne ovat tänä päivänä niin epäsopivia? Oletko muuten huomannut saman asian.

Join rauhallisesti kahvini loppuun ja samalla mietin mihinkä kauppaan ryntäisin ensimmäisenä perille päästyäni. Samassa henkäyksessä totesin, että en tarvitse yhtään uutta vaaleaa paitaa kaappiini, joten päätin lähteä kokeilemaan paidan pesemistä. Vaunuosastossani oli onneksi tilava invavessa. Simsalapim! Kahvitahrat lähtivät polyesteripaidan helmasta käsipesulla. Voi sitä helpotuksen määrää ja samalla kiitin itseäni säästetyistä rahoista. Tässä onnen rytäkässä onnistuin saamaan invavessan hälytyksen päälle. Kävelevä katastrofi oli siis liikenteessä!Tänä päivänä polysterimateriaalit ovat todella laadukkaita. Olen ollut itsekin yllätynyt niiden toimivuudesta. Materiaali on todella helppohoitoinen ja kiireisen ihmisen pelastus. Nämä ovat näitä ”pese ja pidä” –  paitiksia. Eilenkin paidan helma kuivui hetkessä ja minulla oli kuiva paitis kun menin sovittuun pr-tilaisuuteen. Tästä By Malene Birgerin paitiksesta tuli minun luottovaatteeni. Tottakai näitä poyesterlaatujakin on erilaisia kuten on luonnonmateriaalejakin. Puuvillapaitiksen kanssa tämän episodin lopputulos oli varmasti ollut erilainen. 

Tämä ei ollut todellakaan ensimmäinen kerta, kun sähelsin take away – kahvin kanssa. Muutama vuosi sitten olimme menossa golfkilpailuun, kun kaadoin kahvit puuvillahousuille. Auto parkkiin ensimmäiselle metsätielle ja varahousut jalkaan. Autoreissuilla minulla on varavaatteet mukana, kun koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. ?
Aamusähellyksen jälkeen eilinen päivä oli todella onnistunut. Tapasin vanhoja tuttuja entisestä elämästäni ja samoin tutustuin uusiin tuttavuuksiin upean Fashion Centerin avajaisissa. Palaan näihin tunnelmiin myöhemmin. Uusia kivoja juttuja tulossa paljon blogiin syksyn aikana. Samalla toteutuu monen lukijan toive kenkäpostauksista. Kiitos vielä Marjukalle kivasta blogikamukuvasta ?


Aurinkoista viikonloppua kaikille!

-tuulanneli


// kuvakollaasin upeat avokkaat Högl //


14 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  16.6.2017 / 09:37

  Onpahan ollut tapahtumarikas matka sinulla.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ❤️

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.6.2017 / 20:03

   Tekevälle sattuu ja tällä kertaa tapahtui sitten vähän enemmän! Onneksi loppupäivä meni hyvin 😉

   Aurinkoista kesän jatkoa sinulle Outi 🙂

 2. Annukka
  Kirjoittaja
  16.6.2017 / 11:31

  Mulle kävi kerran niin, että kun lähdettiin työmatkalle Ateenaan, puin lähtiessä päälleni valkoisen paksuhkon neuleen (koska oli maaliskuu ja täällä vielä kylmä), jonka olin ajatellut vaihtaa perillä lentokentällä ohuempaan siistiin puseroon. No, sattumoisin lentoemäntä jotenkin horjahti mun kohdalla ja kaatoi suoraan pannusta melkoisen määrän kahvia neuleen hihalle, josta tuli paitsi hirveän näköinen, myös ällöttävän märkä, koska se tosiaan oli paksu..

  En saanut tahraa hinkattua lentokoneen vessassa pois, koska oli niin iso ja vetäytynyt sinne neuleen uumeniin, mutta ajattelin, ettei sen niin väliä, kun on se vaihtopaita matkalaukussa.
  Vaan kuinkas kävikään? Laukku ei tullutkaan perille, joten meikäläinen sitten marssi asiakkaan kotiin karvakengissä (jotka myös oli ollut tarkoitus vaihtaa…) ja kahvineuleessa :D. Pikkasen oli nolo olo, kun oven tuli avaamaan asiakkaan kaunis arkkitehti kotelomekossaan ja korkokengissään, mutta niin vaan talokaupat tuli :D. Ja laukkukin löysi moneen kertaan "security checked"-teipattuna perille samana päivänä, kun oli kotiinlähdön aika.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.6.2017 / 20:13

   Matkalaukkujen katoaminen on se toinen kauhukuva, mitä voi tapahtua työmatkalla. Itselläni kanssa kerran Milanon reissulla laukku seikkaili ja tuli vasta lähtöpäivänä perille. Kiva messureissu ja tuli vähän kalliiksi 😉

   Jos minullakin olisi ollut jotain luonnonkuitua, niin lopputulos olisi varmasti ollut toinen. Onnneksi sinullakin lopputulos oli onnistunut!

   Aurinkoista viikkoa sinulle Annukka 😉

 3. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  16.6.2017 / 15:06

  Bakussa pari päivää ennen matkan jatkumista sain kahvilassa tarjotinkatastrofin takia kahvit valkoisille puuvillahousuille. Ajattelin, että jos näitä ei saa hetimmiten pesuun, niin nämä ovat kyllä entiset ja tsekkasin sitten hotellin respasta, että ehtiihän express-pesu seuraavaan päivään.
  Tiukoille veti – monta kohtaa meni toimitusketjussa pieleen ja kyselin housujani useampaan otteeseen ja lopulta taisin saada ne kolme tuntia ennen lähtöä. Jotenkin en usko, että posti olisi niitä Azerbaidjanista tuonut perässäsi Suomeen. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, tuossakin kohtaa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.6.2017 / 20:19

   Apua mikä yhdistelmä valkoiset puuvillahousut ja kahvi!!! Onneksi sait ne ajoissa pesulasta, koska eivät varmasti olisi kulkeutuneet kotiin Azerbaidjanista.

 4. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  16.6.2017 / 15:25

  Aina silloin tällöin kaatelen jotain päälleni. Eilen Taste of Helsinkiin aioin ensiksi pukea silkkipaidan, mutta järkeilin, ettei se olisi paras vaihtoehto: En tosin kaatanut mitään päälleni. Pahin on ollut Amerikassa moottoritiellä ajaessani päälle loiskahtanut kahvi, ei onneksi ollut kovin kuuma. Takakontissa oli onneksi matkalaukku täynnä vaatteita.

  Tokiossakin tuli todistettua, että misokeitto kuivuu farkuilta onneksi nopeasti kun kaadoin kulhollisen syliini.

  Mukavaa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.6.2017 / 20:34

   Olen muuten ihan samanlainen ruualla sotkija ja yritän välttää vaaleita vaatteita varsinkin lentokoneessa. Nyt taisi mennä kahvi pannaan kaikissa liikkuvissa kulkuvälineissä. Mieheni nauraakin minulle usein, koska ruokalista löytyy useasti rinnuksilta 😉

   Aurinkoista viikonloppua ja yritetään ruokailla siististi 😉

 5. Marjo
  Kirjoittaja
  17.6.2017 / 10:16

  Hienosti olit saanut paidan puhtaaksi koska kun me tapasimme iltapäivällä Kappelissa – kaffem merkeissä kuinkas muutenkaan – ei paidassai näkynyt mitään tahraa. Hyvä sinä ❤

  Jos nautin lounaalla punajuurta niin sitä on ihan varmasti myös vaatteissa sen jälkeen pieninä tahroina. Vältän aina punajuuri ruokia jos olen menossa tärkeään tapaamiseen. Olen onnistunut autossa avaamaan siten vichypullon, että se lensin naamalleni, vaatteille ja pitkin autoa. Onneksi oli ollut sokerista limua koska sen siivoaminen olisi ollut työlästä. Lentokoneen ahtaissa olosuhteissa olen onnistunut pudottaa päälle jotain rasvaista, jota sitten yritettiin epätoivoisesti poistaa koneen wc-tiloissa. Pahin on varmaan viimeisen messupäivän jälkeen Milanossa kun sain pulunkakat Duomon edessä päälle. En päässyt vaihtamaan vaatteita ja hävetti kun mustan takin olkapäältä valui valui alas valkoinen vana….

  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua ❤

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.6.2017 / 20:42

   Onneksi kahvitahrat lähtivät käsinpesulla. Apua voin vain kuvitella nup pulut Duomolla!!! Me vältettiin ruokailua Duomon ympärillä juuri noiden pulujen takia. Niitä oli niin älyttömän paljon siinä torilla!

   Matkustaessa ruokailu on todella haastellista ja sotkuista. Tästä syystä matkustan varsinkin koneessa mustilla vaatteilla ja vaihdan perillä vaaleat vaatteet päälle. Onnistun aina sotkemaan rinnuksilleni jotain!

   Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle ihanuus!

 6. Belladonna
  Kirjoittaja
  18.6.2017 / 16:02

  Hups, onneksi sait paidan puhdistettua. Itse olen mestari vaatteiden, varsinkin paidan sotkemisessa ja olen tuhonnut yhdet mokkahousut, hameen ja liivin pudottamalla päälleni jotain, jota en saanut millään putsattu vaaleasta mokasta. Useamman kerran olen lounaalla saanut valkoisen paidan iloisen pilkulliseksi joko puolukka- tai punajuuriroiskeilla.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.6.2017 / 20:47

   Voi vain kuvitella, että varmasti harmittaa nuo vaaleat mokkavaatteet! Niistä onkin todella vaikea saada tahroja pois. Materiaalina vaalea mokka on taivaallinen mutta puhtaanpito onkin sitten haasteelista!

   Puolukka- ja punajuuriroiskeet ovat kanssa petollisia, koska sinä et välttämättä huomaa niitä.

   Aurinkoista viikkoa sinulle 🙂

 7. Cride -Kristallin hohdosta!
  Kirjoittaja
  21.6.2017 / 17:02

  Oi kuulostaa niin tutulta. Viimeksi parisen viikkoa sitten oli oikein kunnon sadekeli ja olin valkoisissa housuissa liikenteessä ja pikaisesti kävin lounastunnilla ulkona ja apua minkä näköiset housut olivatkaan takaa. Ihan täynnä kuraa, joka oli lentänyt kengistä housujen taakse kun olin kävellyt. Äkkiä sitten lähimpään kauppaan ja ensimmäiset vastaan tulevat housut mukaan. Eipä ole koskaan tullutkaan ostettua housuja niin nopeasti ilman kokeilua. Vaihdoin loppujen lopuksi sitten housut vielä autossa ennen kuin menin takaisin töihin. Piti käydä sitten työpaikan veskissä katsomassa, että istuvatko edes housut ja onneksi oli nappiostos 🙂

 8. Nimetön
  Kirjoittaja
  19.7.2017 / 18:02

  Hei! Tää tuli kuin tilauksesta kun luin tän sun jutun! Täs mietin juuri otanko malenen polyester paitiksen vai en..mutta tällaiselle sottapytylle siis oiva vaihtis!! ? Kutistuuko pesussa miettii hän täälä vielä? –Tanja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?