Etusivu » pääsiäiskakku kommelluksien kautta

pääsiäiskakku kommelluksien kautta

Aurinkoista pääsiäistä! Pitkäperjantai on otettu todella rennosti ja ihailtu kaunista ulkoilmaa sisällä. Välillä on leijaillut pieniä lumihiutaleita mutta onneksi niitä on vain tullut tullut ihan pikkasen. Valitettavasti jäätävä pohjoistuuli on hillinnyt ulkoiluhaluja.

Tänään otin yön yli tekeytyneen juustokakun käsittelyyn. Tällä kertaa homma ei mennyt niin kuin Strömsössä. Sain inspiraation kakuntekoon torstain kauppareissulla. Pääsiäismunia ostaessani törmäsin Fazerin toffeemunakarkkeihin. Valkoiset karkit inspiroivat juustokakkuun kinuskipäällisellä.

Aloittelijana tajusin tänään, ettei juustokakun päälle voi tehdä lämmintä kinuskipäällistä vaan se on hyvä tehdä valmiista kondensoidusta kinuskista, jota ei nyt ihan tavallisesta keittiöstä löydy joka päivä. Suunnitelma B käyttöön. Tein kiilteen puolukoista, joita minulla löytyy aina pakasteesta. 

Punaisen kiilteen päälle paras vaihtoehto oli viinirypäleet, niistä aineksista, joita minulta löytyi kotoa. Toffeemunakarkit päätyivät loppujen lopuksi rekvisiitaksi kuviin. Lopuksi ne taisivat kadota parempiin suihin!



Vaniljajuustokakku mango twistillä

200g Minttudomino-keksejä
50g voita

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mascarpone 
1 dl tomusokeria
1 pieni tölkki mangosäilykettä
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää mascarpone, tomusokeri  sekä soseutettu mango joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet keihuvaan veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin vähintään pari tuntia.

Valmista  puolukkakiille hyytyneen juustokakun päälle liivatteen (3kpl) avulla. Keitä puolukat ja siivilöi. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin lisäät liivatemassan joukkoon. Kaada jäähtynyt seos hyytyneen kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin  pariksi tunniksi hyytymään. Koristele päällinen inspiraatiosi mukaan.





Summa summarum tuorejuustokakusta tuli kommelluksien kautta ihan hyvä. Puolukasta tehty kiille sopi mango/vanilja/mascarpone makujen kanssa yhteen. Taas opin tästä paljon ja nämä keittökokeilut jatkuvat ensi viikolla.

Postipoika toi minulle kiirastorstaina mielenkiintoisen keittokirjauutukaisen. Olen nyt innolla selaillut tätä Sanna Mansikkamäen ja Pia Inberg Muna-keittokirjaa. Mikä upea teos ja mitä reseptejä. Joten ilahdutan teitä lähiaikoina uusilla munaruokaresepteillä.


Aurinkoista ja rentoa pääsiäisjatkoa!

-tuulanneli


8 Comments

  1. Elli
    Kirjoittaja
    14.4.2017 / 22:15

    Ihanan näköinen kakku 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      16.4.2017 / 18:53

      Voi kiitos Elli 🙂 vastoinkäymisten jälkeen olen todella tyytyväinen!

  2. AnniK
    Kirjoittaja
    15.4.2017 / 06:05

    Tekevälle sattuu ja virheistä oppii! Kaunis kakku lopputuloksena! Iloista pääsiäistä.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      16.4.2017 / 19:00

      Kiitos Anni 🙂 Yritysten ja erehdysten kautta oppii parhaiten!

      Aurinkoista viikonloppua sinulle myös!

  3. Marjo
    Kirjoittaja
    15.4.2017 / 18:02

    Herkullisen näköisen kakun olet saanut aikaiseksi pienistä kommelluksista huolimatta. Ja varmasti maistuu myös hyvälle.
    Viime kesänä kun Lumo tuli Siippansa kanssa kyläilemään meille olin tehnyt juustokakun, johon totta kai tuli kauneusvirhe pintaan. Onneksi sain sen naamioitua mintulehdillä. Luovat kokit/leipojat joutuvat vähän soveltamaan.

    Mukavaa pääsiäistä ?

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      16.4.2017 / 19:05

      Joo tekevälle sattuu ja olen joskus sellainen säveltäjä, etten yhtään ihmettele. Malttamattomuus kostautuu varsinkin näissä leivontahommissa ja muutama kakku on mennyt suoraan roskiin.

      Aurinkoista pääsiäistä sinulle 🙂

  4. Tuuli - Lumo Lifestyle
    Kirjoittaja
    15.4.2017 / 19:20

    Onpa kaunis!

    Pitkäperjantain lounaalle tein sitruunaisen moussekakun, jonka pohjaan laitoin lakritsijauhoa, hyvää oli sekin.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      16.4.2017 / 19:06

      Kiitos Tuuli 🙂

      Kuulostaa todella hyvältä sitruunan ja lakritsin combo!


Looking for Something?