Etusivu » päärynävartalo vaateostoksilla

päärynävartalo vaateostoksilla

Hei kaikki ihanat! Laiteenpas blogiin viikon suosikkiasu. Alennusmyynnistä löytämäni farkut sujahtavat jalkaan joka aamu, kun ne vaan sopivat niin moneen asuun. Suoralahkeisuus istuu myös loistavasti minun leveille reisille. Olen vannoutunut kapeiden pillifarkkujen ystävä, vaikka ne eivät olekaan parhaat minun päärynävartalolleni.

Minulla on tyypillinen suomalainen päärynävartalo. Omistan hyvän vyötärön ja aika litteän vatsan mutta kaikki vararavinto on sitten pepussa ja reisissä. Olen yläosastani normaali 38-40 mutta arvaatte varmaan, että alaosa on sitten muutamaa numeroa isompi. Onnistuessani laiduttamaan kilot lähtevät ensin yläkropastani ja viimeiseksi vasta pepusta ja reisistä.

Omassa pukeutumisessani olen aina ollut pepun peittäjä. Pikku hiljaa viimeisten vuosien aikana olen oppinut tykkäämään lyhyistä jakuista ja paidoista. Näissä kuvissa musta jakkuni on ehkä aavistuksen liian pitkä mutta alla oleva lyhyempi pusero tekee kokonaisuudesta istuvan. Päärynävartalolle istuvin jakun  pituus on lonkkaluun alle. 

Meistä moni päärynävartaloiden rakastaa isoja telttamaisia tunikoita. Näin teen myös minäkin. Mikä onkaan mukavin vaate kuin löysä tunika ja alle ne ihanat pillifarkut. Tälläiset asukokonaisuudet ovat vilahdelleet blogissanikin. Se olen kyllä huomannut, että nämä löysät telttavaatteet eivät istuuvudeltaan parhaimpia ja aina ne eivät näytä hyviltä asukuvissa. Ehkä näiden asukuvien kautta olen rohkeasti lähtenyt lyhentämään jakkujen ja neuleiden pituutta.

Jakku // Noolan, Paitis // Sleekatelier, Farkut // Lindex, Nilkkurit // Vagabond
Kaikkein tärkeintä pukeutumisessa on kuitenkin se, että me viihdymme omassa tyylissämme. Vaatteita hankittaessa kannattaa kiinnittää huomiota istuuvuuteen, jos vaate tuntuu jo epämukavalta sovituskopissa, kannattaa se jättää kauppaan. Voi hitsi kuinka monta hutiostosta olen tehnyt halutessani jotain vaatetta, vaikka se ei ole alkuukaan sopinut minulle. Puhumattakaan niistä vaatteista, joiden on tarkoitus sopia päälle hetken päästä. 

Tänä päivänä ostoskäyttäytymiseni on paljon järkevämpää. Aina kun on mahdollisuus, mietin pari päivää ostoksiani. Vaateostoksen jälkeen varmistan vielä vaatteen sopivuuden muun garderobin kanssa, niin että löytyy ainakin kymmenkunta uutta kokonaisuutta. Huippuostos herättää henkiin aina muutaman vanhan rakkaan vaatekappaleen. Nämä farkut ovat antaneet uuden elämän muutamalla ihanalle vanhalle jakulle ja puhumattakaan Sleekatelier rusettipaidasta! Noolanin yksinkertainen jakku on helppo heittää moneen asuun mukaan ja näin vähän lyhyemmät paitikset näyttävät makeilta alla. 
Miten sinä koet nämä ns. pukeutumisen säännöt? Rajoittavatko ne meidän luovaa puketumista?


 -tuulanneli


Lopuksi vielä kuvacredit näistä kuvista lähtee ihanalle Marjolle?Kuvasimme lauantaina upeita asukokonaisuuksia Karisman blogiin. Kurkkaa kuvat täältä (klik). Lopuksi Marjo asettui kameran toiselle puolelle ottaen muutaman kuvan. Kiitos!
20 Comments

 1. Teresa S
  Kirjoittaja
  21.1.2018 / 08:43

  Kiva asu. Itse taidan vastustaa myös sääntöjä, mutta parhaiten pukee itsevarmuus. Jos joku tuntui päällä hyvälle, niin anna mennä vaan.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.1.2018 / 18:12

   Kiitos Teresa 🙂

   Juuri näin itsevarmuus on paras asuste!!! Allekirjoitan tuon täysin. Itsellänikin löytyy kaapista vaatteita joita rakastan ylikaiken ja nämä vaatteet ovat juuri niitä pukeutumissääntöjen rikkojia!

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  21.1.2018 / 08:45

  Hyvä asukokonaisuus ja sopii hyvin sinulle!

  Olen itse myös huomannut sen, että jos vaate yhtään tuntuu kaupan sovituskopissa epämukavalta se kannattaa jättää ostamatta. Vaate ei nimittäin kotona tunnu yhtään sen paremmalta tai istuvammalta omaan kroppaan.

  Nykyään pukeutumissääntöjä rikotaan aika surutta – varsinkin nuoret. Ehkä kertoo nuorten hyvästä itseluottamuksesta ettei välttämättä piilotella niitä oman kehon huonompia kohtia vaan mennään muiden mukana.

  Hyvää viikoloppua ihanuus ja ensi viikolla toivottavasti nähdään!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.1.2018 / 18:18

   Kiitos Marjo,

   Meillä on paljon opittavaa nuorten pukeutumisesta. Meidän sukupolvi on oppinut piilottamaan vartalonsa mitä ihmeellisimpien telttojen alle. Olen vasta viimeisten vuosien aikana oppinut korostamaan vartalon parhaimpia kohtia.

   Kivaa alkavaa viikkoa ja ollaan yhteydessä 🙂

 3. Jeannays
  Kirjoittaja
  21.1.2018 / 09:34

  Vau miten tyylikäs! 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.1.2018 / 18:19

   Kiitos Jeannays 🙂

 4. marja 50+ eloa ja oloa
  Kirjoittaja
  21.1.2018 / 09:48

  Hienoa jos osaat valita vaatteesi huolella ja ajan kanssa. Itse olen impulsiivinen ostaja. Ostan sitä mikä tuntuu sopivalta, hyvätä ja on mieluiten värikäs.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.1.2018 / 18:27

   Olen tässä vuosien saatossa oppinut. Olen ollut kyllä joskus oikea himoshoppaaja mutta en enää.

   Ihailen ihmisiä, jotka osaavat tehnä nopeita päätöksiä.

 5. lilli
  Kirjoittaja
  21.1.2018 / 10:02

  Pukeutumissäntöjä on hyvä rikkoa. Pidän tyylistäsi!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.1.2018 / 18:29

   Heippa Lilli 🙂

   Kiitos kivasta kommentistasi, kyllä meidän pitää antaa myös luovuudelle tilaa pukeutumisessa. Muuten tämän maailma olisi aika tylsä!

 6. Unknown
  Kirjoittaja
  21.1.2018 / 17:12

  Aina olen tykännyt kuvistasi ja blogistasi?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.1.2018 / 18:32

   Voi kiitos kivasta kommentista 🙂

   Te lukijat olette kaikki niin ihania!

 7. annu
  Kirjoittaja
  21.1.2018 / 18:53

  Kivalta näyttää – peukutan!
  Mun mielestä saa pukea sellaista päälle mitä haluaa ja mikä tuntuu kivalta ja missä on hyvä olo. Minulle on siunattu sekä takapuolta että reisiä reippaastikin, mutta käytän silti ihan surutta tiukkojakin housuja koska tykkään niistä. Samoin käytän ihan iloisesti kesällä capri-housuja, vaikka ne on toisille kauhistus. Ne on kivat kesähousut. Tykkään myös kesällä pitää avoselkäisiä paitoja, vaikka ne ehkä jonkun mielestä onkin viiskymppiselle ihan nounou. 🙂
  Minihameita en käytä koska niissä on minulla epämukava olo. Eli käytän vaatteita jotka on mun mielestä kivoja.
  En tiedä miten "joillekin" tahoille on annettu "jonkun toimesta" sellaista valtaa, että voisi sanoa mikä on oikein tai väärin pukeutumisessa. (Ja tässä en nyt puhu ihan perus soveliaisuus säännöistä!) Pääasia on, että vaatteen kantajalla on hyvä ja varma olo. 🙂
  Ihanaa alkavaa viikkoa! <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.1.2018 / 07:45

   Moikka annu ja kiitos aivan upeasta kommentistasi. Näitä minä rakastan!

   Pukeutuminen herättää meissä naisissa aina tunteita ja varsinkin jos puhutaan siitä mikä on tyylikästä ja mikä ei. Tämä on asia, josta haluan herättää keskustelua ja postauksen klikkauksien perusteella asiasta ollaan myös kiinnostuneita!

   Itse olen ollut innokas puketusmissääntöjen roskiin heittäjä ja varsinkin minusta ei ole mitään sellaista vaatetta olemassa, jossa olisi ikärajoitus. Mikä onkaan sen paremman näköistä kuin aikuisen naisen timmissä oleva kroppa ja hihattomat topit. peukutan tälle !!!!

   Minä rakastan lyhyitä hameita paksujen sukkahousujen kanssa. Enpä olekaan muistanut niitä, täytyypä kaivaa esille, kunhan tästä nämä pakkaset pikkasen hellittävät.

   Tosiaankin se paras vaate on se missä me viihdymme! Tämä näkyy myös kanssaihmisille sisäisenä hehkuna!

 8. Belladonna
  Kirjoittaja
  21.1.2018 / 20:03

  Tosi kiva asu. En kyllä juurikaan ajattele vaatteita ostaessa tai päälle valitessa sopivuussääntöjä. Toisaalta ei makuni mukaista olekaan pukeutua vaikka napapaitaan, jota varmasti muutkin katsoisivat kummissaan tämän ikäisellä. Mulla kilot kertyvät keskivartaloon ja myös sitähän monet vastaavassa tilanteessa mielellään peittävät telttamaisilla kaavuilla. Kieltämättä vatsamakkaroiden kertyminen vaikuttaa myös omaan pukeutumiseeni, jätän vartaloa nuolevat paidat, mekot ja muut vaatteet hoikempivartalollisille.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.1.2018 / 07:57

   Heippa Belladonna ja kiitos ihanasta kommentistasi.

   Napapaidan suhteen me mennään samoilla linjoilla, se taitaa olla vaatekappale joka jää suosiolla kauppaan minun osaltani. Kyllä niitä vatsamakkaroita joutuu pikkasen peittelemään mutta kuten tuossa postauksessa kerroin kuulun niihin onnellisiin, että omistan vyötärön. No vähän se on kateissa tällä hetkellä mutta ei ihan kadoksissa!

   Kivaa viikkoa sinulle ja inspiroivia asukokonaisuuksia <3

 9. Anna / Fashion Minimalist
  Kirjoittaja
  22.1.2018 / 06:49

  Hyvältä näyttää ja aina pitää valita sitä, mikä omaan silmään toimii, säännöistä viis!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.1.2018 / 08:09

   Kiitos Anna 🙂

   Kyllä tärkeintä on todellakin, että vaate on omannäköinen ja sinä viihdyt siinä.

 10. Nimetön
  Kirjoittaja
  20.2.2018 / 07:33

  Tosi kivannäköiset farkut, ja hyvältä näyttävät ylläsi, ehkä minäkin, päärynävartaloinen viiskymppinen, voisin tuollaisia kokeilla. Löysin blogisi hakusanalla päärynävartalon pukeutuminen 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.2.2018 / 20:47

   Heippa ja tervetuloa blogini seuraan!

   Suosittelen vaan rohkeasti kokeilemaan farkkuja ja varsinkin suoralla lahkeella, silloin ne eivät korosta meidän reisiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?