Etusivu » mummin mustikkapullat

mummin mustikkapullat


Muutaman kerran vuodessa teen pullataikinan ja mustikka-aika on yksi niistä. Meidän perheen mustikkaherkku leivotaan peruspullataikinasta ihan kuten mummi teki aikoinaan. Tänä vuonna onkin mustikoita tarjolla ja olenkin pakastanut niitä myös talven varalle. Metsämustikat ovatkin todellisia superfoodeja, jotka sisältävät paljon hyviä ravintoaineita. Mustikan siemenissä on mm. meille tärkeitä omega-rasvahappoja. Joten tämä herkullinen sokeripommi sisältää myös hyödyllisiä tehoaineita.


Mustikkapullien pohjana toimii peruspullataikinaohje. Kaulitusta taikanasta saat kätevästi ympyrämuotilla pyöreitä pullia. Mustikoista osan survoin perunajauho/sokeri seoksella ja laitoin ne pohjalla. Päälle sitten vielä koristeeksi irtomustikoista. Paistoin pullat voitelun jälkeen uunissa 225C asteessa 10 minuutin ajan. Ennen tarjoilua voit sirotella tomusokeria päälle. Itse olen pakastanut näitä pullia pakasteeseen yksittäin pakattuna voipaperin ympärille. Sieltä on kiva sulattaa pullia herkutteluhetkiin. 

Kivoja herkkuhetkiä!

-tuulanneli

3 Comments

 1. Nimetön
  Kirjoittaja
  19.8.2017 / 09:20

  Ihanan näköisiä:) olisin kysynyt kun olet tehnyt tuorejuusto mansikkakakkua pakastatko ensin ja sitten leikkaat annospaloiksi?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   19.8.2017 / 16:32

   Kiitos 🙂

   Juustokakun leikkaan valmiiksi paloihin silloin, kun pakastan sen. Yleensä teen juustokakun vieraille tarjottavaksi ja sitten mitä kakusta on jäljellä, pakastan sen paloina. Näin voin sitten halutessa herkutella kahvin kanssa.

   Mansikkajäädykekakku on kokonaisena pakastettuna vierasvarana.

   Aurinkoista viikonloppua"

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  20.8.2017 / 07:29

  Oih mitä herkkuja! Pidä tässä nyt sitten karkki/makealakkoa kun tällaisia kuvia tulee eteen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?