Etusivu » Modemingel på Marimekko

Modemingel på Marimekko

Tervetuloa raikas raidallinen kesä! Piipahdin viime viikolla aivan ihastuttavassa Modemingel på Marimekko -tapahtumassa. Marimekko kuuluu omiin suosikkeihini visuaalisuutensa ja raikkaiden kuosiensa ansiosta. Tämä ikoninen yritys on kulkenut meidän suomalaisten arjessa mukana vuosikymmenien ajan. Minulle Marimekko on ollut aina vahvojen naisten yritys. 

Eikö olekin ihan sana tuo ”modemingel”. Se on jännä kuinka jossain asioissa meidän suomenkieli on köyhä. ”Mingel” tarkoittaa vapaasti käännettynä sosiaalista keskustelutapahtumaa, jossa tutustutaan, vaihdetaan kuulumisia ja verkoistoidutaan sekä napostellaan ihania hekkuja kera kouhuvan. Koetapas selittää tapahtuma suomeksi osuvasti yhdellä sanalla. Suomenruotsalaiset minglaavat sujuvasti ja tämä kertoo paljon heidän sosiaalisuudestaan.

Tänä vuonna yksi Suomen tekstiilikulttuurin ikonisista kuoseista eli tasaraita täyttää 50 vuotta. Annika Rimala suunnitteli raitakuosin unisex-aikakauden symboliksi vuona 1968. Tasaraita muistetaankin tuon rohkeiden tekojen ja ajatusten ajan uudistushenkisenä tuotoksena. Tämä ikoninen raitakuosi on ollut olennainen osa Marimekkoa kaikki nämä vuodet ja aina yhtä ajankohtainen. 

Juhlavuoden kunniaksi ostin itselleni mustavalkoisen tasaraidan. Olen joskus nuoruudessa omistan viimeksi Marimekon tasaraidan. Kyllähän minulla on ollut raitapaitoja mutta nyt pitkästä aikaa kaapistani löytyy mariraitaa. Kapinan kukka

Unikko syntyi vuonna 1964 sen jälkeen, kun Armi Ratia oli julkisesti pamauttanut, että Marimekossa ei kukkakankaita paineta. Maija Isola ei rajoituksista piitannut, vaan suunnitteli vastalauseena kokonaisen sarjan uhkeita kukkakuoseja. Yksi niistä oli Unikko. Kun siis kannat ylläsi Unikkoa, kannat mukanasi ilmentymää rohkeudesta, itsevarmuudesta ja luovuudesta.

– #GrowthStories,  Marimekon kasvutarinani muistikirja-


Minä haluan vain yhdistää ihmiset siten, 
että he tutustuvat ja saavat jotakin toisistaan.”

– Armi Ratia – 
Kiitos jälleen Michaela ja Fruskostflickorna lämminhenkisestä tapahtumasta. Erityiskiitos Marimekko Vaasan vetäjälle Lindalle ja henkilökunnalle inspiroivasta illasta. Marimekon tarinaa on aina mielenkiintoista seurata ja siitä löytyy uusia vivahteita joka kerran ihasteltavaksi.


-tuulanneli
12 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  8.5.2018 / 05:19

  Ihanaa kun Marimekko on maailmallakin huomattu, viimeisimpänä tulee mieleen yhteistyö Cliniquen kanssa 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.5.2018 / 06:27

   Eikö olekin upeaa, että Marimekko vain porskuttaa eteenpäin ja pysyy ajanhengessä mukana!

 2. Life with Satu
  Kirjoittaja
  8.5.2018 / 08:27

  Mä en, tunnustan, ole mikään MArimekon fani. Raitojen fani kuitenkin olen ja tämä oli kyllä hyvä muistutus siitä, että Marimekolla niitä raitoja sitten löytyy. Pitää käydä liikkeissä kurkkimassa jossain kohdassa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.5.2018 / 06:30

   Heippa Satu,

   täytyy myöntää, ettei allekirjoittanutkaan montaa Marimekon kolttua omista.

   Raitapaidan ostin nyt monen, monen vuoden jälkeen ja kyllä se jotenkin tuntuu päällä upealta. Eikö jännä kuinka voi vain brändin nimi vaikuttaa vaatteen istuuvuteen ja mukavuuteen. Ehkäpä niitä raitapaitoja ilmestyy muitakin kaappiin kesän aikana 🙂

 3. Minna M
  Kirjoittaja
  9.5.2018 / 01:57

  Ihanan raikasta ja värikäsästä! Minulla on joskus ollut enemmänkin Marimekon vaatteita. Tällä hetkellä eniten käytössä on Marimekon vahakangas pöytäliina – arjen piristys sekä Marimekon kahvikupit – ihania muumikuppeihin kyllästyneelle. Näitä kuvia katsellessa ja juttua lukiessa tekisi kyllä mieli joku vaate Marimekolta ostaa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.5.2018 / 06:33

   Kiitos Minna 🙂

   Marimekon mustavalkoiset mukit ovat todella makeita ja hankintalistalla seuraavana! Minulla on ollut näitä sinisiä astioita, joten nyt voisin vaihtaa vaihteeksi mustavalkoiseen.

 4. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  9.5.2018 / 06:34

  Minä niin pitäisin Marimekosta,jos heidän suunnittelijansa eivät olisi turhan piintyneitä tiukkoihin kaula-aukkoihin – en nimittäin kestä noita mekkojen ahdistavia kaula-aukkoja, joista tuskin kaula mahtuu läpi tai toisena vaihtoehtona venepäänteitä, jotka sitten käytössä taittuvat reunasta. No trikoissa toki usein on pyöreämmät kaula-aukotkin, mutta kun oppii, että nuo eivät malliltaan sovi, niin sitten ei tule liikkeissäkään poikettua.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.5.2018 / 06:36

   Heippa Pirkko,

   Joskus suunittelijoiden ajatuksia on vähän vaikea ymmärtää 😉 Minullekin Marimekko on ollut vähän vieras viime vuosina mutta nyt kun olen taas käynyt liikkeessä, olen yllättynyt positiivisesti.

   Aina kannattaa antaa mahdollisuus ja piipahtaa kurkkamaan mallistoja 🙂

 5. isivuosi
  Kirjoittaja
  9.5.2018 / 20:08

  Marimekko se vaan jaksaa porskuttaa. Muodista en niin ymmärrä, mutta Armi Ratia kuuluu minua inspiroivien ihmisten Top 10 listalle varmasti aina.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.5.2018 / 06:39

   Minullekin Marimekko on aina ollut vahvojen naisten yritys.

   Yrittäjäuran aikana Armi oli esikuvani ja on edelleenkin sitä. Armi jakaa paljon mielipiteitä mutta hänellä oli todella vahva visio ja tahtoa viedä asioita eteenpäin.

   Useat Marimekon suosikkikuoseista ovat syntyneet 60- ja 70-luvulla ja ovat vieläkin ajankohtaisia! Tähän ei kovinkaan moni suomalainen brändi pysty.

 6. Nimetön
  Kirjoittaja
  9.5.2018 / 21:23

  Olipas ihana text ja kauniit kuvat! Iso kiitos. ❤️ T, Linda

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.5.2018 / 06:44

   Voi kiitos ihana Linda 🙂

   Marimekko on vaan inspiroiva ja siitä löytyy aina joka kerran uusia puolia.

   Kiitos vielä niin kivasta illasta. Aina kun laitan raitapaidan päälleni niin muistan tämän kivan illan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?