Etusivu » millainen bloggaaja olen?

millainen bloggaaja olen?Törmäsin tähän aiheeseen aina niin tyylikkään Annan / Fashion Minimalist -blogissa. Aihe oli niin mielenkiintoinen, että päätin tarttua siihen. Silloin tällöin on kiva vähän pohtia omaa tekemistään täällä blogimaailmassa. Tämä on puhtaasti analyysia omasta tekemisestäni. En vertaa itseäni muihin ja enkä anna mitään ohjeita siitä, miten kannattaisi toimia. Meillä jokaisella on omat vahvuudet ja heikkoudet bloggaamisessa. Ei ole olemassa yhtä ja oikeaa tapaa toimia! Kysymykset ovat suoraan kopsattu Annan postauksesta. Kiitos inspiraatiosta!

Millä fiiliksellä?


Tällä hetkellä painiskelen aikapulan kanssa. Toisaalta tämä sama ongelma vaivasi viime vuonnakin eli ihan selvästi syksyyn kuuluva juttu. Muuten olen blogini suhteen hyvin positiivinen ja inspiraatiota tuntuu löytyvän edelleenkin viiden vuoden jälkeen. En olisi uskonut koskaan tulevani näin pitkälle. Nyt olen saanut ihan älyttömästi lisää virtaa ketoruokavalion kautta. Olen jo muutamassa postauksessa luvannut juttua aiheesta, joten kannattaa olla kuulolla.


Asujen ja postauksien suunnittelu?

Tässä kohtaan olen sekä spontaani että suunnitelmallinen. Tämä riippuu ihan inspiraatiosta ja tietenkin vuodenajasta. Tällä hetkellä teen asujuttuja ihan tilanteiden mukaan. Esimerkiksi nämä asukuvat kuvattiin torstaina kymmenessä minuutissa ennen kuin lähdin Find your Karisma -verkkokaupan lanseeraustilaisuuteen. Onneksi asumme kauniilla ja vanhalla asuinalueella, josta löytyy kivoja paikkoja kuvata ihan sadan metrin säteellä. Tämä helpottaa todella paljon kiireisessä arjessa. 

Talvella suunnittelen etukäteen, mitä tulen kuvaamaan viikonloppuisin. Talviaikaan asukuvien ottaminen rajoittuu juuri viikonlopulle valon takia. Iltaisin ei ehdi enää valokuvaamaan töiden jälkeen. Silloin kuvaamme pari asukokonaisuutta kerralla, koska myös sääolosuhteet saattavat asettaa omat rajoitteensa. 


Postauksien aiheiden suunnittelua ja aikatauluttamista en ole oppinut. Tätä olen yrittänyt opetella mutta sitten aina tulee jotain ja suunnitelmat menevät uusiksi. Muutamia vakioaiheita minulla on, kuten kuukausittain yhteenveto ja viisi viikon varrelta. Näitä saisi olla enemmänkin, koska ne tuovat rakennetta blogille. Tässä on yksi kehittämisen kohde tulevaisuudessa.

Asukuvien ottaminen

Kaiken takaa löytyy minun oma rakas hovikuvaajani. Särmät ovat hioutuneet näiden viiden blogivuoden aikana ja yhteisymmärrys löytyy aika nopeasti kuvaustilanteessa. Asukuvaamista helpottaa myös se, että asumme valokuvauksellisilla hoodeilla. Tykkään miettiä valokuvauspaikkoja asujen mukaan. Visuaalisena ihmisenä kuvausympäristö on minulle tärkeässä roolissa ja hyvin olennainen osa asukuvaamista. Samoin etukäteissuunnittelu helpottaa kuvaustilannetta ja näin säästän hovikuvaajani hermoja.

Onneksi myös hovikuvaajalla on visuaalista silmää ja todella tarkka horisonttisilmä. Kaikki nämä osatekijät tekevät asukuvaamisesta nopeaa ja helppoa. Instafeed

Olen aina halunnut pitää instafeedin rauhallisena kuvakokonaisuutena. Olen ihan vasta viime aikoina opetellut revittelemään instastoryn puolella. Sinne on kiva ottaa kuvia hetkenmielenjohteessa. Samoin olen opetellut kirjoittelemaan vähän pitempiä tekstejä instakuvien yhteyteen, koska ne kiinnostavat seuraajia.
Ajallinen panostus

Tämä riippuu vähän vuoden ajasta. Kesällä kirjoittelen harvempaan tahtiin, koska rakas golfharrastukseni houkuttelee viheriöille iltaisin. Talvella on aikaa iltaisin sitten enemmän myös blogille. Joka tapauksessa blogi on kuitenkin minulle kiva harrastus ja päivätyölläni tienaan sitten ne eläkerahat.

Rahallinen panostus

Enpä ole suuria summia satsannut tähän harrastukseen, jollei lasketa sitä aikaa minkä vietän ruudun ääressä. Muutaman kurssin olen käynyt liittyen googleoptimointiin ja valokuvaamiseen sekä olen ostanut itselleni tämän blogipohjan. Ehkäpä kamerani on vähän parempi verrattuna siihen jos en bloggaisi. Samoin puhelimeni yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on laadukas kamera. 

Yhteistyöt

Yhteistyöt kuuluvat olennaisena osana bloggaamiseen tänä päivänä. Teen yhteistöitä sopivaan tahtiin ja valitsen ne niin, että ne sopivat blogin linjaan. Tänä päivänä minulla on blogin ulkopuolella tapahtuvia someprojekteja yhä enemmän. Nämä projektit tarjoavat oivan mahdollisuuden kehittää someosaamistani uusien juttujen ympärillä. Samoin nämä projektit tuovat vaihtelua bloggaamiseen ja samalla opin aina jotain uutta.

Mikä on parasta?

Koko tämä bloggaamisen paketti kaikkine osa-alueineen on huippua. Bloggaamisen myötä olen tutustunut mukaviin ihmisiin niin täällä netissä kuin livenäkin. Olen oppinut valokuvaamaan suhteellisen hyvin. Olen saanut tutustua uusiin tuotteisiin sekä brändeihin. Minulla on mahdollisuus osallistua mielenkiintoisiin tapahtumiin ja olen aktiivisesti mukana erilaisissa jutuissa. Bloggaamisen kautta voin kanavoida luovuuttani ja keksiä aina uusia tapoja toteuttaa postauksia ja etsiä erilaisia kuvakulmia. Blogista on tullut minulle elämäntapa! Muutaman päivän blogitauon jälkeen on aina pakko päästä kirjoittamaan nopeasti!

Sokerina pohjalla on vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa. Ilman teitä tätä blogia ei olisi olemassa. Haluan pitää blogini vähän kotikutoisena hyvän mielen tyyssijana. Meidän arki on vaan täynnä niin mukavia yksinkertaisia asioita, joita on kiva jakaa teidän kanssa.

Aurinkosta ja mukavaa viikonloppua ihanuudet!

tuulanneli

11 Comments

 1. Satu - Tsajut
  Kirjoittaja
  31.8.2019 / 08:46

  Mielenkiintoista päästä kurkkaamaan bloggaajan kulisseihin 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   31.8.2019 / 13:58

   Kiitos Satu 🙂

   Tämä oli tämmöinen raapaisu minulle tärkeistä asioista!

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  31.8.2019 / 11:57

  Taas opin uutta sinusta 🙂 Hyvää viikonloppua ja rapsuja Hansille <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   31.8.2019 / 13:59

   Kiitos Marjo 🙂

   Meillä jokaisella on omat tapamme tehdä ja kirjoittaa blogia.

   Mukavaa viikonloppua ja rapsut Minnielle!

 3. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  31.8.2019 / 20:37

  Onpa kaunis ja kuvauksellinen puukuja.

  Vuosien varella postausten määrä minulla on vakiintunut kahteen-kolmeen viikkopostaukseen. Yksi on ruoka, toinen viisi viikon varrelta ja kolmas vaihtelee matkailusta kosmetiikkaan tai vaikka ravintoloihin. Ajastan miltei kaikki postaukset ja valoisampina vuodenaikoina kuvaan paljon varastoon kun tosiaan talvella kuvaamismahdollisuudet rajoittuvat muutamaan viikonlopun tuntiin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.9.2019 / 15:43

   Eikö olekin aivan ihana tämä meidän lehmuskuja. Sitä on mukava kuvata eri vuodenaikoina.

   Itse olen kanssa saanut vakioitua postausten määrän kolmeen viikossa. Minulla oli tarkoitus kuvat kesällä enemmän mutta valitettavasti kesä meni töiden merkeissä! Onneksi olen lähdössä taas Espanjaan marraskuussa, joten silloin taas kuvataan paljon arkistoihin.

   Mukavaa alkavaa syyskuuta 🙂

 4. Melissa
  Kirjoittaja
  1.9.2019 / 08:21

  Tällaisesta oppii niin paljon toisesta bloggaajasta. Ja on totta, että me kaikki olemme niin erilaisia ja blgin sisällöt myös kuvastaa meitä 🙂

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.9.2019 / 15:56

   Sehän onkin tämän homman suola, kun kaikki olemme erilaisia. Jokaiselle lukijalle löytyvät ne suosikit!

 5. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  1.9.2019 / 08:21

  Mukava harrastushan tämä on ja "pakottaa" kirjoittamaan paljon, mikä lienee paras tapa oppia kirjoittamista. Itselläni kiinnostus matkailuun menee ohi kiinnostuksen matkabloggaamiseen, eli blogi ei ole itsetarkoitus, mutta ihan kiva niitä matkajuttujakin on kirjoittaa, etenkin matkojen välillä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.9.2019 / 16:03

   Kirjoittamaan ole itsekin oppinut tämän harrastuksen myötä. Minulle aikoinaan se valokuvaaminen oli se ensimmäinen juttu ja miksi aloin bloggaamaan.

   Nytkin postaukset lähtevät aina valokuvista!

 6. Sonja
  Kirjoittaja
  4.9.2019 / 19:02

  Hyvä ja mielenkiintoinen postaus! 🙂


Looking for Something?