Etusivu » Millainen bloggaaja olen?

Millainen bloggaaja olen?

Tämä tuli kuin tilauksesta? Jonnan Keyword Love – blogissa oli aivan ihana kysymyspatteristo koskien bloggaamista ja sitä millainen bloggaaja olen. Tämä haastepostaus sopii todella hyvin edellisen postauksen aihepiiriin.

Olin todella onnellinen kaikesta palautteesta ja siitä keskustelusta, mikä käytiin kommenttikentässä edellisessä postauksessa blogien aitoudesta. Oma näkökantani ainakin sai ihan uutta ulottuvuutta. Visuaalisena ihmisenä katsoin asioita vähän pikkasen kapea-alaisesti. Timanttinen sisältö kehystetään kauniilla ja puhuttelevilla kuvilla. Rouva Sanan kommenttia lainatakseni;

Ei aitouden synonyymi ole koruton arkirealismi ja arjen angstinen sydän: se arkisten päivien hajuton, mauton, väritön, tunnoton sisältö – ei sellainen tuskin kiinnosta ketään – vaan ne arjen pienet kohokohdat, jotka tekevät tämän elämän elämisen arvoiseksi ja jotka on osattu pukea sanallisesti ja visuaalisesti mielenkiintoisiksi tarinoiksi. ”

Ja kiitos Rouva Sana kun nostit esille ne kaiken maailman hilavitkuttimet blogeissa! Tähän asiaan palataan myöhemmin.

Sitten haastepostauksen pariin;

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Olin tutustunut muutamaan blogiin ja pikku hiljaa alkoi minuakin kiinnostamaan kirjoittaminen ja valokuvaaminen. Olin suuren elämänmuutoksen edessä ja aika oli juuri sopiva. Aluksi blogini oli kukkia ja mehiläisiä, kunnes eräs tuttavani rohkaisi minua bloggaamaan siitä, minkä parissa olin tehnyt työuraani.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Aloitin huhtikuussa 2014. Muistan vieläkin kun sormet täristen painoin julkaise – nappia. Keväällä tulee siis 4 vuotta täyteen. Huh huh, en olisi uskonut näin pitkälle pääseväni. 

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallisen aihe yms.
Aikuisen naisen lifestyleblogi, jossa pyöritään pukeutumisen, hyvinvoinnin ja luonnonkosmetiikan parissa. Viime aikoina olen eksynyt myös keittöön häärimään.4. Kuinka usein päivität blogiasi?
Tällä hetkellä noin viisi kertaa viikossa. Alkuaikoina taisin kirjoittaa joka päivä mutta sitten järkiinnyin. Kesällä olen pitänyt esimerkiksi heinäkuussa lomaa blogistani.

5. Kumman valitset kuvat vai teksti?
Visuaalisena ihmisenä valitsen kuvat ensin ja teksti muodostuu sen ympärille. Olen joskus todella hukassa, jos minulla ei ole kuvia ja haluaisin tehdä postauksen.

6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?
Vaatekaapistani, toisten blogeista, naisten lehdistä ja ajankohtaisista puheenaiheista. Usein ideoita nousee ystävien kohtaamisissa ja juttuhetkissä. Osallistun ahkerasti erilaisiin tilaisuuksiin, pr- tilaisuuksiin ja koulutustapahtumiin. Oma elämäntilanne tuo myös postausaiheita tänne blogiin, kuten nyt esimerkiksi meneillään oleva elämäntaparemontti.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Tässä menen fiilispohjalla. Viikonloppuisin saatan nousta aikaisin  aamulla ja kirjoittaa kahvikupin kanssa flowssa postauksen. Pääasiassa kirjoitan illalla riippuen tottakai työtilanteestani.8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Kommentteihin vastaan päivittäin, yleensä illalla television ääressä. Asukuvat otamme mieheni kanssa viikonloppuisin ja muita kuvia saatan ottaa viikollakin, jos olen valoisaa aikaan kotona. Seuraavaksi haluaisin oppia luonnostelemaan postauksia. Tämä helpottaisi todella paljon ajankäytönhallintaa.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Luen erilaisia blogeja niin lifestyle-, muoti-, kosmetiikka- ja ruokablogeja. Meidän blogistania on hyvin monipuolinen ja koko ajan löytyy uusia kivoja blogeja omalle lukulistalle.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Blogin ulkoasu, kuvat ja persoona kaiken takana. Bloggaajan persoonallisuus on aina se kaiken perusta ja seuraan blogeja missä bloggaaja on omalla persoonallaan rohkeasti mukana. Olen tutustunut aika moneen bloggariin myös livenä ja tämä luo vielä kiinteämpää suhdetta blogiin.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
 • Yhteisöllisyys ja ihmiset, jotka olen oppinut tuntemaan blogien kautta.
 •  Saan toteuttaa itseäni blogin kautta; valokuvata, sommitella ja kirjoittaa. 
 • Olen oppinut paljon uutta blogin kautta ja tutustunut mielenkiintoisiin tuotteisiin

12. Entä kolme huonointa?
 • Blogi vie joskus aivan liikaa aikaa, ajankäytönhallintaa pitäisi terävöittää.
 • Blogimaailman pinnallisuus ja tietty oman edun tavoittelu
 • Valokuvaamisen hankaluus talvella.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Ilman muuta vastaan. Vuorovaikutus on kaiken tämän bloggaamisen idea. Usein kommenttien kautta saan uusia ideoita seuraaviin postauksiin. Pyrin myös itse aktiivisesti kommentoimaan toisten postauksia. 

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?
Tänä päivänä aktiivinen blogi löytyy erilaisista kanavista. Näin lukija voi valita itselleen sen mieluisimman kanavan jota kautta seurata. Twitterissäkin aktivoiduin uudestaan muutama viikko sitten. Linkendiin en ole blogiani päivittänyt, katsotaan tulevaisuudessa.  Minut löydät kaikista tärkeistä kanavista;15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Kirjoitan paljon fiilispohjalla mutta haluaisin oppia tekemään luonnoksia valmiiksi. Marraskuun lomallakin kirjoittelin muutaman postauksen paikalla päällä vaikka olin päättänyt tehdä luonnoksia valmiiksi etukäteen. Tämä on minulle se kehittymisen paikka ajankäytönhallinnan suhteen.

16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?
Kyllä kaikki tietävät blogistani. Alkuaikoina tein tätä vähän salaa mutta sitten rohkaistuin ja laitoin kasvot esille. Uusille tuttavuuksille en heti ensimmäisenä kerro blogistani. Toisaalta kaikki tulee aina julki näin pienellä paikkakunnalla jossain vaiheessa.17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Kirjoitan blogiani vielä harrastuspohjalla. Saan muutamalta pr-toimistolta kosmetiikkatuotteita testiin ja käyn silloin tällöin pr-tilaisuuksissa kuuntelemassa uutuuksista. 

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Minulle blogin nimi oli itsestään selvyys heti alusta lähtien eli se tulee etunimistäni. Halusin selkeän suomalaisen nimen blogilleni. Ainoastaan jouduin luopumaan yhdestä a:sta, koska se oli varattu jo instassa.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?
Uudistin juuri helmikuun alussa blogini ulkoasun ja olen todella tyytyväinen tähän uuteen pohjaan. Osallistuin viime kuussa SEO-kurssille, koska haluan ymmärtää vähän tuota googleoptimoidun tekstin kirjoittamista. Seuraavaksi vuorossa olisi perehtyminen valokuvaamisen saloihin. Se on se osa-alue, jossa haluan kehittyä edelleen sekä oppia enemmän kuvakäsittelystä erilaisilla ohjelmilla. 

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?
 • Ole oma itsesi.
 • Kirjoita siitä, mitä rakastat ja mihinkä tunnet intohimoa.
 • Ole sosiaalinen blogimaailmassa, kommentoi toisten blogeja. Tee itsesi tunnetuksi!Tässä ajatuksiani bloggaamisesta! Oliko yllätyksiä?


-tuulanneli28 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  20.2.2018 / 16:19

  Aina oppii jotain uutta näistä haastepostauksista. Ihanaa on lukea blogiasi ja tykkään kyllä niistä sun kakkujutuista 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.2.2018 / 19:37

   Kiitos Outi 🙂

   Katsotaan, eiköhän niitä kakkujuttuja tule kohta. Mietin tässä niitä vehnättömiä juttuja 🙂

   Kivaa viikkoa sinulle Outi 🙂

 2. JonnaH.
  Kirjoittaja
  20.2.2018 / 17:05

  Tosi kiva, että teit tän ja wau miten nopealla aikataululla! 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.2.2018 / 19:38

   Kiitos Jonna inspiraatiosta!

   Sattui vain niin sopivasti kohdalle juuri oikeaan aikaan 😉

   Mukavaa viikkoa sinulle Jonna!

 3. Marjo
  Kirjoittaja
  20.2.2018 / 18:48

  Ihana postaus 🙂 Tekisi mieli tarttua tähän myös. On aina kiva lukea miten blogikollega tekee asioita ja miten ideat postauksiin syntyvät.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.2.2018 / 19:44

   Kiitos Marjo 🙂

   Ilman muuta otat tästä haasteen vastaan ja kirjoitat 🙂

   Näitä on kiva miettiä ja kirjoitella. Itse huomasin juuri, että minun pitää opetella tekemään luonnoksia!

   Mukavaa viikkoa sinulle ihanuus 🙂

 4. Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  20.2.2018 / 20:30

  Oli mukava lukea ajatuksiasi bloggaamisesta 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 18:52

   Kiitos ja kiva kun tykkäsit!

 5. Melissa
  Kirjoittaja
  21.2.2018 / 05:14

  Kiva postaus idea. Mielestäni olen itsekkin tällaisen joskus tehnyt.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 18:59

   Kiitos Melissa 🙂

   Itse asiassa minullekin tuli sama tunne, kun tein tätä postausta mutta ne ehtinyt tutkimaan arkistojani, että löytyykö tämä postus jostain. Täytyypä vielä tarkistaa!

 6. Tämä matka -blogi
  Kirjoittaja
  21.2.2018 / 05:55

  Taidan kopioida tämän postausidean!

  Sitten kysymys koskien tuota blogien aitoutta keskustelua. Olen seurannut tätä keskustelua sinun blogissasi, mutta missä muissa blogeissa asiaa on käsitelty?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 19:10

   Tosi kiva juttu Anna 🙂

   Tästä on kirjoiteltu aika paljon ennen joulua ja tässä vuoden vaihteessa lifestyleblogeissa, joita seuraan. Jokainen on kirjoitellut omasta näkökulmastaan.

   Pääosin juuri sitä arjen rosoisuutta on peräänkuulutettu mutta sitten kommenteissa on kuitenkin päädytty siihen, että eihän me niitä sotkuja ja pyykkivuoria kuitenkaan haluta.

   On kirjoitettu paljon blogien kiiltokuvista ja juuri siitä, että kuvat ovat liian siloteltuja. Joka tapauksessa kyllä meidän tulee tarjota lukuelämyksiä lukijoille.

   Bloggaajien taidot kehittyvät koko ajan, joten me tarjoamme aina vaan parempaa sisältöä.

   Rakkaudesta lajiin ja bloggaamiseen 🙂

 7. isivuosi
  Kirjoittaja
  21.2.2018 / 10:06

  Hienosti selvisit haasteesta.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 19:19

   Kiitos uusi tuttavuus 🙂

 8. Celia C / good to be home
  Kirjoittaja
  21.2.2018 / 10:20

  Kiva postaus. Olen tyytyväinen, kun olen löytänyt tieni tänne 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 19:30

   Hei Celia ja kiva löysit tänne 🙂

   Kävinkin vastavierailulla ja löysin todella kivan blogin 🙂

   Todella mukava tutustua Celia <3

 9. Tuija
  Kirjoittaja
  21.2.2018 / 19:42

  Kivaa lukea ajatuksiasi! Hämmennyin, kun tajusin blogini viettävän elokuussa 5-vuotisjuhlaa. Bloggaaminen on vienyt mennessään. Hyvää kevättä! Tuija

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 19:34

   Heippa Tuija 🙂

   Eikö olekin jännä kuinka nopeasti aika kuluu! en olisi itsekään uskonut, että blogini olisi vielä hengissä neljän vuoden jälkeen.

   Kivaa alkavaa kevättä myös sinulle 🙂

 10. annu
  Kirjoittaja
  21.2.2018 / 19:42

  Olipa kiva postaus. 🙂 Kopsasin jo kysymykset itselewni, mutta katsotaan nyt saanko näihin vastattua jossakin välissä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 19:36

   Moikka annu 🙂

   Aivan huippujuttu, että tykkäsit haasteesta! Nyt odottelen postaustasi!

 11. Reetta Niemi
  Kirjoittaja
  22.2.2018 / 06:27

  Kiva postaus, ja kiitos kivasta vastauksestasi minun kommenttiini edellisessä postauksessa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 19:38

   Heippa Reetta 🙂

   Ihana olet ja upeaa, että olen saanut tutustua sinuun!

 12. Tuula's life
  Kirjoittaja
  22.2.2018 / 17:21

  Kiva postaus. Ja kivat vastaukset. Ja ihanat kuvat! Nappasin tämän haasteen myös itselleni.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.2.2018 / 19:39

   Voi kiitos Tuula 🙂

   ja todella kiva, että nappasit haasteen! Täytyypä tulla vierailulle uuteen blogiisi!

 13. Mama Lina / Liinakoo
  Kirjoittaja
  23.2.2018 / 18:46

  Tällaisia on niin mukava lukea 🙂 koska näistä aina oppii uutta ihmisistä 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.2.2018 / 08:22

   Kiitos Mama Lina 🙂

   Tykkään kirjoitella näitä haastepostauksia, sitä oppii myös itsestään aina jotain uutta!

  • Mama Lina / Liinakoo
   Kirjoittaja
   11.3.2018 / 13:09

   Taidankin kopsata tästä haasteen itselleni 🙂

   Ihanaa sunnuntaita 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   11.3.2018 / 19:32

   Todella kiva juttu, ei muuta kuin teet tämän haasteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?