Etusivu » Mikä kesässä on parasta!

Mikä kesässä on parasta!

Kurkataapas kesääni kivojen kysymysparien kautta. Nämä kysymykset ovat jo parin vuoden takaa kiertäneestä haasteesta. 

Lippis vai lierihattu


Tässä minun on helppo valita tietenkin lippis. En muuten omista yhtään lierihattua vaikka ehkä näin bloggarina niitä pitäisi olla vino pino vaatekaapissa. Lippiksiä sen sijaan omistan aika usean kappaleen. Lippis sopii sporttiseen tyyliini paremmin. Viheriöillä olen tottunut lippiksiin tässä vuosien saatossa, joten se on minulla luonnollinen valinta!

Herneet vai mansikat?

Nyt tuli paha – kaksi kesän parasta asiaa! Ehkäpä vaakakuppi on herneiden puolella, koska niitä voin syödä ihan uskomattoman määrän, jos eteen tulee tuoreita ja isoja juuri poimuttuja kotimaisia herneitä. Toisaalta mansikat ovat tärkeä osa blogin ja instan kuvamateriaalia. Valokuvissa mansikat ovat todella tärkeässä roolissa ja aika nopeasti ne häviät parempiin suihin kuvaussession jälkeen.

Pehmis vai jääteläpallo?

Tänä kesänä ei taida olla kumpikaan. Katsotaan miten tämä tämä uusi ruokavalioni etenee ja tuleeko himotuksia.

Grilliherkut vai kesäkeitto?

Tässä kohtaan on pakko myöntää, että osaksi grilliherkut. Muru on innokas grillamaan. Viikonloppuisin teemme paljon grillissä kanaa ja lihaa. Makkarat jätän perheen miehille. Kermainen kesäkeitto kuuluu myös kesään. Siitähän tulee todella herkullinen uusilla perunoilla, porkkanoilla ja muilla kasviksilla. 

Mökki vai teltta?

Tietenkin mökki jos kahdesta pahasta pitää valita toinen. Mökillä on aina hyttysiä mutta teltta on minulle täysin mahdoton ajatus. Teimme aikoinaan kolme viikon moottoripyöräreissun Keski-Eurooppaan ja tarkoituksemme oli telttailla. Arvaapas kuinka sitten kävikään? Nukuimme kaikki yöt neljän seinän sisällä vaikka olimme tuolloin nuoria.

Lavatanssit vai festarit?

Tämä on helppo valinta – tottakai festarit. Oma rakkauteni festareille on alkanut yhdessä Provinssirockin kanssa 1980-luvulla. Niissä on vain se oma viehätyksessä ja ilmapiirinsä. Lavatanssit skippaan tanssitaidottamana, eivät ole minun juttu. Tänä kesänä olemme menossa monen vuoden jälkeen festareille. Katsotaan miten vanha pari pärjää.

Mato-onki vai golfmaila?

Tähänkin on todella helppo vastata. Viimeksi olen mato-onkea pitänyt kädessäni kolmekymmentä vuotta sitten. Golfmailan kanssa olen ulkoillut viimeksi viikko sitten juhannuskisassa. Tänä kesänä olen jälleen löytänyt rakkauteni takaisin golfiin. Olen viihtynyt ahkerasti kentällä ja viime kesn kierrokset on nyt jo tuplattu.

Roadtrip vai riippumatto?

Rakastan matkustamista ja olemme aikoinaan tehneet roadtripin moottoripyörällä. Reissusta jäi todella kivat muistot ja fiilikset. Se vapaudentunne oli ihan uskomaton. Meillä oli muutama kiinnekohta kolme viikon reissulla muuten teimme matkaa Keski-Euroopassa ihan päivän fiiliksien mukaan. Tuolloin ei ollut vielä nettivarauksia, joten etsimme majoituksen iltapäivisin. Joskus onnistuimme kerralla, muutaman kerran meni iltamyöhään ennen kuin sopiva majoitus löytyi. 


Hiirenkorvat vai syreenintuoksu?

Hiirenkorvat ovat keväänmerkki eli kaikki kiva on vasta edessä. Syreenien tuoksu on huumaava ja niiden kukinnan aikana kesä on täydessä terässä. Samoin kukinta muistuttaa juhannuksen tulosta. Tänä vuonna syreenit kukkivat todella upeasti tässä meidän alueella. 

Palju vai järvivesi?

Siis ei kumpikaan – en ole paljuihminen enkä tykkää uida järvessä. Viimeksi olen pulahtanut järveen todella kauan sitten. 

Varjo vai auringonpaiste?

Sanotaan näin, että en ole koskaan ollut auringonpalvoja mutta golfkentällä tykkään auringonpaisteesta. Terassilla istun mieluummin  varjossa. Tähän vastaan, että riippuen tilanteesta molemmat vaihtoehdot ovat OK.


Millainen on sinun kesäsi? Oletko sinä auringonpalvoja vai viihdytkö mieluummin varjossa?

-tuulanneli


10 Comments

 1. AnniK
  Kirjoittaja
  29.6.2019 / 19:52

  Ihana haastis! Mukavaa kesää .

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.7.2019 / 07:38

   Kiitos ja samoin sinulle rentoa kesää 🙂

 2. Minna M
  Kirjoittaja
  30.6.2019 / 08:10

  Kiva kesäinen haaste. Varjoa ja aurinkoa sopivasti. Tykkään kyllä lämpimästä, mutta auringon haitat saavat välillä hakeutumaan varjoon.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.7.2019 / 07:40

   Kiitos Minna 🙂

   Se on hyvä, että tänä päivänä puhutaan paljon auringonhaitoista. Omassa nuoruudessani aurinkoa palvottiin estottomasti.

 3. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  30.6.2019 / 17:06

  Pari ensimmäistä olisin osannut valita: lierihattu, mansikat, jäätelöpallo. Grilliherkkujen kohdalla alkoi tökki, mutta inhoan myös kesäkeittoa! Mökki/telttavalintaakaan en olisi osannut tehdä, tahtoo hotellin! Auringossa en ole oikein koskaan lojunut ja nyttemmin sitä pitäisi jo sairastetun melanoomankin takia välttää melko tarkkaankin, mutta eihän se aina onnistu, kun ulkona on kuitenkin liikuttava.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.7.2019 / 07:43

   Moikka Pirkko,

   Mökki/teltta yhdistelmä on minullekin se poisjätettevä valinta! Valitsen todella mieluummin hotellin kuin ne inisevät verenhimoiset hyttyset mökillä. Olen sen verran allerginen, että tulen todella isoille paukuroille myös hyttysistä, joten parempi jättää mökkielämä väliin 😉

 4. Teresa S
  Kirjoittaja
  1.7.2019 / 09:28

  Kiva haastis. Minulle käy molemmat lippistä ulkoillessa ja lierihattu auringonpalvonnassa. Golf on kieltämättä alkanut kiehtoa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.7.2019 / 07:46

   Kiitos Teresa 🙂

   Golf on kiva koko perheen harrastus ja ulkoilua parhaimmillaan! Suosittelen kokeilemaan.

 5. Diina-Maria
  Kirjoittaja
  1.7.2019 / 14:42

  Ihana postaus! 🙂

  Mun valinnat ovat: lierihattu, mansikat, jäätelöpallo, grilliherkut, mökki, festarit, golf-maila, roadtrip, syreeni, järvi ja varjo 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.7.2019 / 07:48

   Kiitos Diina-Maria 🙂

   Ihanat valinnat <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?