Etusivu » marimekko – vahva luonnostaan

marimekko – vahva luonnostaan

Lauantaina piipahdin aivan ihastuttavassa tapahtumassa; Modemingel på Marimekko. Aamubrunssilla saimme ihastella kevään 2019 värien voimaa. Tänä keväänä Marimekko kutsuu sinut mukaan tutkimaan erilaisia tulkintoja vahvuudesta ja voimaantumisesta ilon ja itseilmaisun kautta. Vahvuutta on olla oma itsensä.


Marimekkoon yhdistyy vahvojen naisten mielikuva. Onhan yrityksen historiaan vaikuttaneet useat vahvat naiset. Armin ja Kirsin periksiantamattomuuden ansiosta meillä on upea yritystarina kerrottavana. Tänä keväänä Marimekko on osuvasti valinnut mainontaansa voimaannuttavia lauseita. Me olemme vahvoja luonnostaan! 

Lupaus kesästä – Vikuri – tyyliteltyjä kukkia

”Vikuri-kuosin rennosti maalatut tyylitellyt kukat viestivät kesästä ja vapaudesta – rohkaisten heittäytymään ja poikkeamaan tutuilta poluilta. Erja Hirven kuviot yhdistävät arkirealismin ja mielikuvituksen vahvoiksi, värikkäiksi tarinoiksi. Hänen työnsä ovat  saaneet innoituksensa kaupungeista, puutarhoista ja matkoilta”

Raikas kuosi, josta jokainen voi valita oma suosikkinsa joka isona tai pienenä kuviona. Itse tykästyin Leikki Pikku Vikuri -tunikaan, joka toimii myös jakkuna. Asukokonaisuuteen jakun kanssa voit valita samaa kuosia olevat Pulina Pikku Vikuri housut. Tässä asukokonaisuudessa on asennetta ja vahvuutta. 
Tasa-arvon raita

”Kun sekä naiset että miehet alkoivat 1960-luvulla kulkea yhä enemmän farkuissa, halusi Annikka Rimala suunnitella kokelman trikoovaatteitta kaikille farkkuihmisille ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Niin syntyi Marimekon ensimmäinen trikoomallisto Tasaraita ja tasa-arvon symboli on edelleen yhtä ajankohtainen kuin syntyvuonnaan 1968.”

Kuvassa Linda esittelee kevään 2019 uutta tasaraitapaitaa klassisella Marimekko -logolla. Aivan ihastuttava retropaita! Muistan ostaneeni ensimmäisen tasaraitapaidan monta, monta vuotta sitten niillä ihka ensimmäisillä kesätiennisteillä. Eka oma maripaita oli ihan huikeeta ja paita kulki monta vuotta mukana. Viime keväänä hankin juhlavuoden kunniaksi toisen mariraitapaidan.
Todellinen Pielikki oli yksi omista suosikeistani. Tässä kuosissa on  pirteää ja raikasta asennetta kesään!
Kukkiva auringon alla – häivähdys eksotiikkaa

”Auringon alla -kuosi on syntynyt harmaana vuodenaikana heräävästä kaipuusta lämpimiin maihin. Lomamatkamuistoista poimitut kukat tuovat arkeen aurinkoa ja häivähdyksen eksotiikkaa. Maija Louekarin työ rakentuu käytännöllisten ja samaan aikaan mielikuvituksellisten kuvioiden ympärille.”

Kaunis naisellinen kukkakuosi tuo aina kesän ja piristävät päivän. Hempeä pinkki yhdistettynä muodikkaaseen vihreään on keväisen raikas yhdistelmä. 
Tänä keväänä farkkutakit valtaavat jälleen katukuvan. Marimekon Sarpio -farkkutakki kuuluu varmasti kevään halutuimpiin uutuuksiin. 

Kiitos jälleen Michaela & Frukostflickorna ja Linda & Marimekko Vaasa todella kivasta aamubrunssitapahtumasta. Aamu oli täynnä kivoja kohtaamisia ja pursuavaa naisenergiaa. Meissä naisissa asuu vahvuus ja yhdessä olemme vielä vahvempia. Mutta on myös vahvuutta olla ihan vain oma itsensä ja uskoa omiin mielipiteisiinsä ja arvoihin. Vahva ihminen kunnioittaa kanssasisariaan ja arvostaa eriäviä mielipiteitä elämän rikkautena. 
Löysitko sinä omaa suosikkiasi näistä asukokonaisuukista ja mitä
ajatuksia sinulle heräsi voimalauseista?
-tuulanneli// lainatut tekstit;  Marimekon kotisivut //


5 Comments

 1. Melissa
  Kirjoittaja
  13.3.2019 / 04:56

  Marimekolla on kyllä ollut nyt uusi vahva tuleminen.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  13.3.2019 / 09:11

  Marimekolta löytyy kyllä aivan ihania kuoseja! <3

 3. Annukka || @happyannukka
  Kirjoittaja
  13.3.2019 / 10:06

  Tykkään paljon Marimekon värikkäistä vaatteista. Kesäksi haluaisin jonkin ihanan värikkään maksihameen. Ja olen aika paljon haaveillut myös tuosta pussukka-mallisesta laukusta. En vain vielä ole nähnyt täydellisen väristä sellaista, niitä värejä tulee kyllä uusia, joten pitää odotella. Ihanasti on sinun aamu alkanut.

 4. Unknown
  Kirjoittaja
  14.3.2019 / 07:27

  Marimekko on elinikäinen ihastukseni. On ollut mahtavaa seurata miten hienovaraisesti brändi uudistuu ja tavoittaa sitä kautta uusia kohderyhmiä. Vuosi sitten teini-ikäinen tyttäreni halusi myös tasaraita-paidan. Samanlaisen mikä itsellänikin on ollut. Voi nostalgiaa!

 5. Päivi/Kultturelli Matkalaukussa
  Kirjoittaja
  14.3.2019 / 19:51

  Koskaan aikaisemmin, siis nuorempana ( nyt pian 56-v.), en välittänyt Marimekosta. Nyt huomaan, että pidän Marimekon tyylistä. Viime syksynä hankin itselleni Tasaraita-puseron mustilla raidoilla ja kullanvärisellä logolla. Useasti olen löytänyt itseni täältä Oulusta haahuilemassa Marimekon liikkeessä. Tällä hetkellä haaveena on pinkit Unikko-tennarit.


Looking for Something?