Etusivu » Lasillinen goes Barbeque 2016

Lasillinen goes Barbeque 2016


Tutustuin muutama viikko sitten Solera Finlandin järjestemässä tilaisuudessa kesäkauden uutuusviineihin. Lasillinen goes Barbeque -tapahtumassa otettiin varaslähtö kesään ja kokeiltiin erilaisia viinejä grilliherkkujen kanssa. Tämä oli tämän bloggarin ensimmäinen wine tasting -tilaisuus. Aluksi seurasin pikkasen huuli pyöreänä touhua mutta kohta minäkin maistelin makuja ja sylkäisin ammattilaisten ottein viinit pois mustaan astiaan. Rakastan kouhuvia tai kukapa meistä ei olisi heikkona niihin. Mielenkiintoinen kesäuutuus oli tämä Veuve du Vernay trendikäs Ice Rose, joka tarjoillaan kylmänä runsaiden jäiden kerä. Valkoinen skumppalasi kruunaa kaiken! Tilaisuudessa oli esillä monta uutta vaihtoehtoa roseviinien ystäville. Itse aion kokeilla kesällä myös raikasta Blossom Cavaa uudessa kukkaloistossaan.


Tilaisuudessa saimme testata myös Vuoden viinit 2016 -kilpailussa menestyneitä viinejä. Tässä esimerkiksi Barons de Rothschildin Champagne Brut, joka sai kunniamaininnan samppanjasarjassa. Tätä upeaa shamppanjaa kannattaa kokeilla esimerkiksi hienostuneiden kasvisruokien ja kermaisten keittojen kanssa.

Mukana oli myös upeita ja täyteläisiä punaviinejä mutta minun on myönnettävä, että en ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt mieluista punaviiniä. Rosekuohari taitaa olla allekirjoittaneen tämän kesän suosikki.

Lopuksi ihan muutama sana grilliherkuista, joita meille tarjoiltiin viinien kanssa. Tarjolla oli naudanpaistia, broileria, halloumjustoa ja bataattiranskalaisia. Ensimmäistä kertaa maistoin näitä bataattiranskalaisia ja taastusti teemme myös niitä kotonakin. Sen verran herkullisia ne olivat.

Kiitos Solera Finland mielenkiintoisesta tilaisuudesta. Sain paljon hyödyllistä tietoa viineistä ja hyviä ruokavinkkejä. Täytyy myöntää, että tämä viinien maailma on todella mielenkiintoinen ja minä innokas oppija.


-tuulanneli

6 Comments

 1. Yvonne
  Kirjoittaja
  21.5.2016 / 08:58

  Ihanaa! Minä taas olen punaviinin ystävä… vaikka toki riippuu siitä, mihin tarkoitukseen ostaa viiniä ja minkä ruuan kanssa sen nauttii. Kävimme mieheni kanssa ennen joulua Kauppahallissa kun siellä oli "Joulun juustot ja viinit"-tilaisuus, suosittelen näitä Juustomaan ja Vinum Wasan tilaisuuksia! Kerta oli ensimmäinen meille, mutta mitä todennäköisemmin ei viimeinen. Todella hyvä ja mielenkiintoinen tapahtuma!

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  21.5.2016 / 09:09

  Taisi olla yhtä herkullinen ja kiva tilaisuus kuin Helsingissä.

  Aurinkoista viikonloppua!

 3. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  21.5.2016 / 09:10

  Minusta on hirmu kiva kun nykyään panostetaan myös pullojen ulkonäköön.
  Kivaa viikonloppua!

 4. Aurinkokujalla
  Kirjoittaja
  21.5.2016 / 10:41

  Minä en ymmärrä noista viineistä sun muista mitään…
  Mutta osallistuppas kastehelmi arvontaan.
  Oikein hyvää lauantai päivää sulle.

 5. Tuula's life
  Kirjoittaja
  22.5.2016 / 09:49

  Minäkin olin Turun vastaavassa tilaisuudessa. Siellä oli mainio tunnelma ja loistava "isäntäväki". Blogissani minäkin ylistin noita bataattichipsejä 🙂
  Aurinkoista viikonloppua!

 6. Heli
  Kirjoittaja
  22.5.2016 / 12:19

  Minä tykkään viineistä, nyttemmin enemmän valko- ja roseviineistä plus tietenkin kuohuvasta. Lämpiminä kesäpäivinä on ihanaa nautiskella auringossa lasillinen hyvää viiniä.

  Bataatti on namia, ihan missä muodossa vaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?