Etusivu » kohti sokeritonta kuukautta

kohti sokeritonta kuukautta

Heipparallaa kaikille! Kohti loppuvuotta mennään ja sitä myöten uusi vuosi lähestyy. Tammikuu on varmasti meille jokaiselle se kuukausi, jolloin tehdään eniten elämäntapamuutoksia. Olen nyt kahtena vuotena peräkkäin pitänyt sokerittoman tammikuun. Tipaton tammikuu menee siinä sivussa. 

Jouluntienoolla teen usein päätöksen, että tänä vuonna syön ihan minimaalisesti suklaata. No jokainen tietää, kuinka siinä sitten loppujen lopuksi käy. Toisaalta kaikkein tärkeintä on se, mitä sinä syöt uudenvuoden ja joulun välillä ei se mitä syöt joulun ja uudenvuoden välillä.  


Sokeriton kuukausi ei todellakaan merkitse herkuista luopumista. Kuukauden aikana luovun näkyvästä valkoisesta sokerista sen sijaan hedelmät ja marjat kuuluvat ruokavaliooni. Tottakai pakastetuissa marjoissa on jonkin verran sokeria mukana. Puolukat olen pakastanut ilman sokeria. 

Tuorepuurot ovat yksi olennainen osa aamurutiinejani. Teen myös tuorepuuroja mukaan evääksi tai välipalaksi. Chia – siemenet ovat minulla ahkerassa käytössä ja yhdessä marjojen sekä hedelmien kanssa niistä syntyy todellisia herkkuja.

Joulun alla sain kokeiltavaksi CocoVin uutuuden LuomuSuper5 Siemenet & Marja sekoituksen. Tämä on todella helppokäyttöinen siemensekoitus, josta tulee herkullinen tuorepuuro. Olen käyttänyt tätä siemensekoitusta myös täysjyväisen  kaurapuuron joukkoon. Superfood kannattaa lisätä joukkoon juuri ennen nauttimista, jolloin arvokkaat ravinteet säilyvät parhaiten.


Odotan innolla jo ensi viikolla starttaavaa tammikuuta. Aikaisemmat sokerittomat tammikuukaudet ovat sujuneet helposti ja usein mietinkin miksei sokerittomuus voisi olla ihan elämäntapa. Toisaalta olen sitä mieltä, että jotain nautintoja pitää elämässä olla. Sokerittoman tammikuun jälkeen suhtaudun yleensä hyvin pidättyväisesti kaikkeen makeaan. Jouluna kaikki menee vain vähän överiksi ja siksi sokeriton tammikuu tulee kuin tilauksesta. 


Onko sinulla samanlaisia suunnitelmia tammikuulle?-tuulanneli18 Comments

 1. Nimetön
  Kirjoittaja
  28.12.2017 / 23:00

  Heippa:) sokeriton tammikuu kuulostaa hyvältä, tosin hedelmissä on todella paljon sokeria, marjoissa ei niinkään jos ei itse ole lisännyt. Olen kolme vuotta ollut sokerittomalla:) Se on huomattavasti helpompaa jos jättää myös hedelmät vähemmälle ja keskittyy vihanneksiin ja marjoihin;) Syön päivittäin suklaata jota ei ole makeutettu<3 Mukavaa joulukuun loppua sinulle:)

  Susanna

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.12.2017 / 17:09

   Moikka Susanna 🙂

   Aivan upeaa, jos olet ollut jo sokerittomalla noin kauan! Tuossa tosiaan mietin sitä, että pystyisikö sitä olemaan täysin sokerittomalla. Tottakai sokerittomuutta helpottaa hedelmien käyttö ja itse en niistä kovin helposti luovu.

   Katsotaan kuinka pitkälle jatkan tänä vuonna sokerittomuutta 😉

   Hyvää uutta vuotta sinulle Susanna!

 2. marja 50+ eloa ja oloa
  Kirjoittaja
  29.12.2017 / 06:07

  Hyvä idea tuo sokeriton tammikuu. Hedelmissä on niin paljon sokeria, että ne varmasti auttavat makean nälkään Minä juon joka päivä vihersmoothia. Lempparini on lehtikaali-varsiselleri-inkivääri smoothie nesteenä piimä tai jugurtti.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.12.2017 / 17:12

   Heippa marja 🙂

   Tuo smoothie kuulostaa aivan loistavalta, täytyypä kokeilla. Joulukuussa meni paljon herkuttelun puolelle, että en ehtinyt paljoa tekemään smoothieta. Nyt täytyy ryhdistäytyä!

 3. Minna M
  Kirjoittaja
  29.12.2017 / 06:43

  Ei ole vielä suunnitelmia tammikuulle tosin vegaanista tammikuuta harkitsin. Sait tuon sokerittoman tammikuun kuulostamaan helpolta ja herkulliselta! Ehkä sitäkin voisi harkita.
  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.12.2017 / 17:15

   Moikka Minna 🙂

   Olin itsekin yllättynyt kuinka helposti tuo sokeriton tammikuu meni ja olotila kuukauden jälkeen oli loistava. Niin ja puhumattakaan siitä, että housuvyötärö ei kiristänyt!

   Kivaa alkavaa uutta vuotta sinulle Minna 🙂

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  Kirjoittaja
  29.12.2017 / 10:12

  Suunntelmasi kuulostavat hyvältä, ja mä lähden tähän mukaan! Itseasiassa mun sokeriton alkoi jo 27.12. Syksyllä olin yhdeksän viikkoa sokeritta, ja se oli helppoa. Munhan himon kohde ei ole sokeri, vaan suola ja rasva sekä leipä! Mutta "sokeriton" pitää sisällään myös pizzat, hampparit ja muut, joihin sorrun helpommin kuin sokeriin. Alkoholia en viitsi rajoittaa, kun sitä käytän muutenkin vähän, ja ruuan kanssa on joskus kiva nauttia lasi, kaksi viiniä.

  Mä rakastan uudenvuoden lupauksia, ja niitä on kiva tehdä!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.12.2017 / 17:23

   Hienoa Marjukka 🙂

   Odotan innolla itsekin tammikuuta, kun voi laittaa itsensä likoon tämän sokerittomuuden puitteissa. Olen vähentänyt todella paljon jo leivän syöntiä. Pizzaa tein välipäivinä, näin sain kinkun jämät pois.

   Tuo sinun syksyn sokerittomuus kuulosti aivan upealta! Itselläni myös tuo tipattomuus on vähän turhaa, koska käytän todella vähän alkoholia. En edes jouluna ottanut valkoviiniä.

   Nyt tsempataan toinen toisiamme! Kivaa tulevaa uutta vuotta Marjukka!

 5. AnniK
  Kirjoittaja
  29.12.2017 / 14:55

  Sokeriton ja tipaton täälläkin alkuvuosi. Viime vuonna pysyin hyvin sokerittomalla ja tipattomalla melkein maaliskuun loppuun. Kumma että se sokerin himo sitten aina jossain vaiheessa iskee. Mukavaa loppuvuotta!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.12.2017 / 17:28

   Heippa Anni 🙂

   Kolme kuukauden sokerittomuus kuulostaa aivan upealta! Niin miksi se sokerinhimo iskee sitten loppupeleissä.

   Kivaa alkavaa uutta vuotta Anni 🙂

 6. Belladonna
  Kirjoittaja
  29.12.2017 / 18:14

  Sokeriton tammikuu kuulostaa hyvältä. Joulun tienoilla aina kaikki makea, varsinkin suklaa, maistuu aivan liian hyvin ja nyt on skarppauksen aika. Tammikuu sujuu myös täällä päässä tiukemmalla linjalla herkkujen suhteen.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.12.2017 / 08:53

   Sokeriton tammikuu katkaisee hyvin joulukuussa alkaneen suklaakierteen. Itselläni tuo suklaansyönti menee vähän överiksi mutta onneksi ollaan kohta tammikuussa.

   Tammikuussa on kiva haastaa itsensä!

   Kivaa alkavaa uutta vuotta!

 7. Pauska
  Kirjoittaja
  30.12.2017 / 11:31

  51 vuotta ilman alkoholia, jos kahta ehtoollisviiniä ja kaverin huijausta ”lasissa on vettä” ei lasketa, ei minkäänlaisia ongelmia. Diabeteksen takia sokeria pitää rajoittaa, mutta en kuitenkaan halua olla sitä ilmankaan.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.12.2017 / 17:41

   Minulla on alkoholin käyttö vähentynyt todella minimiin. Joten tipattomuuden olen tässä sivuuttanut. Kaikki makea ja varsinkin suklaa & karkit ovat se ongelma. Siksi tämä tuleva sokeriton tammikuu on tärkeä!

   Kivaa alkavaa uutta vuotta Pauska 🙂

 8. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  30.12.2017 / 11:56

  Kyllä sitä tammikuussa täytyy taas vähän alkaa katsella mitä suuhunsa laittaa näin joulun jälkeen. Aika usein oon pitänyt herkuttoman tammikuun 🙂 Aloitin viime syksynä elämäntaparemontin, joten sillä linjalla jatketaan taas tammikuussa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.12.2017 / 17:43

   Elämäntaparemontit kuulostaa todella mielenkiintoiselta.

   Itsekin haikailen tässä pientä muutosta elintapoihin ensi vuoden puolella, joten katsotaan miten käy?

   Kivaa alkavaa uutta vuotta!

 9. Monta syytä rakastaa
  Kirjoittaja
  1.1.2018 / 18:50

  En ollut ajatellut pitää sokeritonta tammikuuta mutta ei huono idea. Tänä jouluna taisi olla ensimmäistä kertaa niin, etten vetänyt ihan hirveitä suklaaähkyjä.. 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   2.1.2018 / 07:59

   Heippa Nina,

   minulle tämä on jo kolmas sokeriton tammikuu ja nyt todellakin pyörittelen mielessä, miksei se voi jatkua vähän pitempään. Katsotaan kuinka pitkälle pääsen. Karkkilakko voisi toimia pitempää 😉


Looking for Something?