Etusivu » jouluinen juustokakku persimonin twistillä

jouluinen juustokakku persimonin twistillä

Vapaapäivän iloja ovat ehdottamasti hidas rauhallinen aamu ja mahdollisuus tehdä kakkutaikoja.  Olin niin iloinen kun juuri tälle päivälle sattui aurinkoinen päivä täällä rannikolla. Pienet auringonsäteiden pilkahdukset tekevät niin hyvän mielen. Vaikka valoisa aika kesti vain pienen hetken niin lupaus tulevasta keväästä saa aina hymyn huulille.

Leipomiset eivät kuitenkaan sujuneet niin kuin Strömsössä. Granaattiomena lukeutuu suosikkeihin niin leipomisessa kuin ruuanlaitossa. Olin löytänyt kivan jäädykekakkureseptin, jossa oli mukana granaattiomena. Innoissani aloin leipomaan tekemällä kakkupohjat valmiiksi juustokakkuun ja vaahtoseoksen jäädykekakkuun. Halkaistessani granaattiomenaa minua kohtasi ikävä yllätys! Olin mielestäni ostanut tuoreen yksilön edellisenä päivänä kaupasta. Soitin meidän pieneen lähikauppaan mutta heidän valikoimassa ei ollut granaattiomenaa. Onneksi bloggarilla löytyy pakkasesta aina pensasmustikoita valokuvausta varten.

Persimonjuustokakku

2 munaa
1 prk rahka
2 dl manteli/kookosjauhoja
1 tl leivinjauhe
2 dl vaahtoutuvaa kaurapohjaista vaniljakastiketta 
2 dl mascrpone
1 persimon soseutettuna
4 liivatelehteä

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjaseos vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 C noin 25 minuuttia.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vahtoon mascarpone ja soseutetut persimonit. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. Voit halutessasi laittaa seoksen joukkoon jäisiä pensasmustikoita.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa.
Koristele kakku persimonin viipaleilla ja pensasmustikoilla.

Lopputulos oli herkullinen ja juustokakun makeuden tuo jälleen vain persimon. Valkoisen sokerin olen jättänyt pois. Minun makumaailmaan tämä istuu hyvin. Jos haluat normaalimakeuden kakkuun niin lisää juustoseokseen 1 dl tomusokeria. Kakkupohjana on maukas manteli/kookosjauhoista tehty pohja, jonka olen paistanut uunissa. Kakun pohja leikkautuu hyvin.

Tänä jouluna tein vihdoinkin kuivattuja mandariinin lohkoja. Olen niitä ihastellut toisten kuvissa. Ne olivat loppujen lopuksi todella helppoja tehdä. Valmistamiseen pitää vain muistaa varata riittävästi aikaa. Kuivattaminen vaatii oman aikansa.

Mukavaa ja rentoa joulun odotusta kaikille! Otetaan ihan rauhallisesti, kyllä se joulu tulee sieltä ihan omalla painollaan.

 -tuulanneli

4 Comments

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi
    Kirjoittaja
    20.12.2019 / 09:45

    Töissä juuri tällä viikolla joku puhui persimonkakusta, pitäisi itsekin kokeilla 🙂

  2. HENNA
    Kirjoittaja
    20.12.2019 / 11:33

    Mites sattuikin! Tarkoitus leipoa joulupöytään juustokakku, mutta en ollut osannut päättää että millainen. Tämä ratkaisi pulman! 🙂

  3. Tuula's life
    Kirjoittaja
    22.12.2019 / 06:05

    Ihana ja kaunis juustokakku! Juustokakut ovat suosikkejani. Tätä voisi kokeilla. Joulupöytään tätä ei kuitenkaan tule, sillä matkaamme jouluna Raisio-Helsinki-Espoo akselilla.
    Onnellista joulunaikaa Tuulanneli <3

  4. Mira Rinne - Voimaannuttajana matkallasi Fashion Poetryssä
    Kirjoittaja
    25.12.2019 / 14:50

    Todella herkullisen näköinen! Ja tosi kauniskin vielä 🙂 Rauhaisaa joulunaikaa sinne <3


Looking for Something?