Etusivu » Hyvinvointihaaste kohti kevyempää oloa

Hyvinvointihaaste kohti kevyempää oloa                                               
Heippa kaikille! Minulle tarjoutui upea mahdollisuus osallistua Indiedaysin ja OP:n yhteistyöhön, jonka tiimoilta pääsin mukaan uuden OP:n Syke -vakuutuksen pilottivaiheeseen. Kysessä on täysin uudenlainen vakutuuskonsepti, joka haastaa jokaisen meistä huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan ja myös palkitsee siitä. Tässä yhdistyvät suomalaisten startup-yritysten hyvinvointiosaaminen ja OP:n tahtotila huolehtia asiakkaidensa hyvinvoinnista.

Vakuutus toimii hyvin yksinkertaisesti;

1. Asiakas voi valita neljästä hyvinvointia mittavasta sovellutuksesta itselleen sen, joka motivoi eniten;

¤Fjuul, joka ladataan älypuhelimeesi. Sovellutus mittaa aktiivisuuttasi. 
¤PulseOn rannesykemittari, joka mittaa treenien intensiteettiä ja kertoo myös harjoitusvaikutuksen älypuhelimen avulla.
¤MealLogger -ruokapäiväkirjan ja Hanna Partasen ohjaaman Syö Hyvin – ryhmän avulla seuraat ja parannat ruokavaliotasi.
¤Energiatesti, joka mittaa monipuolisesti jaksamista, hyvinvointia ja innostaa terveellisempiin elämäntapoihin.

2. Mikäli asiakas loukkaa itsensä vakuutuksen aikana, niin asiakas voi hakeutua hoitoon Omasairaalaturvan avulla. Vakuutus korvaa äkillisten vammojen hoidon Omasairaalassa Helsingissä ilman omavastuuta ja korvausten enimmäismäärää. 

3. Vakuutusmaksu on 15 euroa kuukaudessa mutta siihen voi ansaita alennusta saavuttamalla haasteeseen asetetun tavoitteen. Huolehtimalla omasta hyvinvoinnista voi siis alentaa vakuutuksen hintaa.Omaksi hyvinvointiteemaksi valikoitui MealLogger eli ruokapäiväkirja. Koen juuri tämän haasteen omalla kohdallani todella mielenkiintoiseksi ja  haastavaksi mutta siltikin inspiroivaksi. Kaikista ponnisteluista huolimatta liikuntapuoli on jäänyt tänä syksynä todella heikolle kantamille ja housunvyötärö on alkanut kiristämään uhkaavasti. Aikaisemmassa työssäni tein aktiivisesti työtä jalkojeni päällä, joten minulle kertyi askeleita päivässä ihan huomaamattomasti todella paljon. Syksyllä aloitin opiskelut, joka on merkinnyt istumatyön lisäntymistä todella radikaalisti. Olen saanut aikaisemmin syödä vähän huolettomastikin, kun normaalityö on kuluttanut paljon energiaa. Jokainen tietää mitä siitä seuraa, kun ruokailutottumukset pysyvät samana mutta energiakulutuksesi laskee. Sitten vielä kun tähän samaan soppaan lisätään iän myötä tuleva hidastunut aineenvaihdunta, niin tuloksena ei voi olla muuta kuin vaatekaapissa kutistuneet vaatteet. Nyt lähden todella innolla tähän ruokahaasteeseen mukaan. 


Olen ladannut puhelimeeni nyt tämän MealLoggerin ja katsotaan miten tytön käy. Aikaisemmissa haasteissani olen aina keskittynyt liikuntapuoleen ja ruokajutut ovat olleet sivuosassa. Nyt olen ihan intoa piukassa tämän haasteen kanssa, koska olen vahvasti sitä mieltä, että ruokailutottumuksilla ja sillä mitä suuhun laitetaan, on todella iso merkitys hyvinvoinnin kannalta. OP:n Syke haluaa kutsua kaikki blogilukijani mukaan vakuutuksen pilottivaiheeseen edulliseen 15 € kuukausihintaan. Vakuutusturva kattaa pilotin aikana äkillisesti syntyvien vammojen hoidon Omasairaalassa Helsingissä. Tottakai meille Pohjanmaalla asuville Helsinki sijaitsee pitkän matkan päässä mutta me voimme toivoa palveluja myös tänne lähemmäksi meitä 🙂 Jos asiakas loukkaa itsensä ja hänen tulee päästä lääkäriin, ei tarvita kuin yksi puhelinsoitto. Sen aikana varmistetaan, että vamman hoito kuuluu vakuutuksen piiriin. Asiakkaan ei tarvitse täyttää ensimmäistäkään korvaushakemusta vaan Omasairaala laskuttaa kaikki kustannukset suoraan vakuutusyhtiöltä. Asiakkaan maksettavaksi ei jää minkäänlaista omavastuuta, eikä korvattavilla hoitokustannuksilla ole ylärajaa. Kuulostaa kyllä huikealta, vai mitä mieltä olet? OP:n Syke – pilotti kestää vuoden 2016 toukokuun loppuun asti. Vakuutuksen voi irtisanoa pilotin aikana milloin vain.


Tulen jakamaan kokemuksiani tästä haasteesta ja vakuutuksesta myöhemmin. Katsotaan saammeko tämän bloggarin ruokailutottumuksia tervellisempään suuntaan. Olen innokas kuvailemaan ruokakuvia instaan niin tämä tuntuu todella luonnolliselta kuvailla myös MealLoggeriin ja samalla saat itsellesi kivoja ruokavinkkejä muilta ryhmänjäseniltä.


Oletko sinä valmis haasteeseen?

                                  -tuulanneli// postaus yhdessä Indiedays ja OP – Syke //

8 Comments

 1. Jael
  Kirjoittaja
  15.12.2015 / 17:22

  Onpas mielenkiintoinen haaste:)

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.12.2015 / 20:50

   Kyllä ja tälle bloggarille on tässä haastetta todella paljon tällä hetkellä 🙂

 2. Lady of The Mess
  Kirjoittaja
  15.12.2015 / 23:05

  Mielenkiintoinen haaste – ja itsekin olisin tuon saman linjan valinnut;)

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.12.2015 / 20:51

   Minulle se oli kanssa ihan luonnollinen valinta 🙂

 3. Rouva Sana
  Kirjoittaja
  16.12.2015 / 14:07

  No mielenkiintoiselta hanke ainakin kiinnostaa <3.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.12.2015 / 20:52

   Tulen kirjoittelemaan asiasta lisää varmasti 🙂

 4. Yvonne
  Kirjoittaja
  17.12.2015 / 05:01

  Kiva idea, mutta en tällä hetkellä tarvitse haastetta 🙂 Onnea matkaan!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.12.2015 / 20:52

   Voi kiitos Yvonne 🙂 tsemppiä tässä tarvitaankin !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?