Etusivu » Hotel Rantapuisto – idyllinen ja rento hotellikokemus!

Hotel Rantapuisto – idyllinen ja rento hotellikokemus!

//Sisältöyhteistyö Primehotels ja Hotel Rantapuisto//

Viime viikonlopun vietimme idyllisessa Hotel Rantapuistossa. Hotelli sijaitsee puistomaisessa miljöössä meren rannalla ja vain lyhyen ajomatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta. Meille tämä itäinen pääkaunpunkiseutu oli ihan uusi kokemus. Olemme vierailleet paljon Helsingissä mutta idän puolelle emme ole eksyneet, joten olimme innoissamme kaikesta uudesta.

Hotel Rantapuisto sijaitsee todella rauhallisella paikalla ja tuntuu uskomattomalta, että kaupunkiin on vain lyhyt matka. Tullessamme hotelliin meitä tervehti rauhallinen ja seesteinen ympäristö sekä iloinen henkilökunta. Tiesin, että täällä luonnon keskellä tulemme viihtymään!
Hotel Rantapuisto on  Martta ja Ragnar Ypyän suunnittelema, alunperin pankin koulutuskeskuksena toiminut kiinteistö. 1960-luvun arkkitehtuuria henkivät avarat käytävät ja portaikot, jotka yhdistävät rakennuksen lukuisia siipiä, joiden valtavista ikkunoista avautuu esteettömät näkymät merelle. Hotelli maastoutuu luontevasti ympäristöönsä.

Hotel Rantapuisto on kunnostettu alkuperäistä vaalien. Voit löytää tiloista alkuperäisiä huonekaluja, valaisimia, takkoja ja kattorankenteita. Käytävillä kävellessäsi tunnet suomalaisen designin henkäyksen ja jopa puun tuoksun. Hotelli on ainutlaatuinen yhdistelmä vanhaa ja uutta. Punainen tiili sulautuu tähän ympäristöön tuntuen ihan modernilta. 
Luonnon läheisyys on hyvin olennainen osa hotellin rentoa ja kiireetöntä ilmapiiria. Näissä maisemissa sielu lepää ja ulkona istuessasi voit aistia meren tuulen. Täällä kuluu päivä leppoisasti, jos haluat vain rentoutua hotellilla.
Hotel Rantapuistolla on monipuolinen tarjonta erilaisia oheispalveluja. Heiltä löytyy yhteistyökumppaneiden kautta  esimerkiksi melontaa, soutelua ja SUP-lautailua sekä erilaisia teematapahtumia. Hotellin ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn ja pyöräilyyn kauniita metsä- ja rantapolkuja pitkin. Samoin moni tunnettu nähtävyys tai vierailukohde on lyhyen ajomatkan takana.

Meille golf oli tällä kertaa se luonnollinen valinta. Vuosaari Golf sijaitsee kymmenen minuutin ajomatkan päässä. Golfkierros links tyyppisellä kentällä oli todella muistorikas. Enpä olekaan pitkään aikaan kadottanut niin montaa palloa! Ajattelin, että pallot eivät voi mennä hukkaan, kun ei ole niitä kiven koloja tai puita edessä. Tämän kierroksen jälkeen osaan arvostaa heinäraffeja! Muutenkin kokemus pelata melkein keskellä kaupunkia oli maaseutugolfiin tottuneelle mielenkiintoinen. Taas tuli todistettua, että kannattaa kokeilla erilaisia kenttiä. Aina oppii jotain uutta.

Hotel Rantapuiston ravintolatarjonnasta löytyy jokaisen makuun jotain. Menut tarjoavat suomalaisia ja kansanvälisiä klassikoita, joiden raaka-aineet tulevat suomalaisilta pientuottajilta ja lähialueelta. Tykkäsimme ravintolan menusta, koska se oli yksinkertainen tähän aikaan vuodesta keskittyen juuri nyt kotimaiseen tarjontaan. Ei mitään kikkailuja vaan hyvää tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Esimerkiksi ylläolevat lohisalaatit olivat täyden kympin salaatit.

Tiesitkö muuten, että hotellilla on oma juhlakerros, joka on peruja pankkiajoilta. Meidän vierailun aikana siellä vietettiin häitä. Aika kätevää, kun on oma rauhallinen tila yksityistilaisuuksiin ja majoitus samassa rakennuksessa.

Sunnuntaina nautimme vielä Rantapuiston perinteisen sunnuntaibrunssin, joka koostui tuoreista hyvistä raaka-aineista. Minulle juuri nuo tuoreet monipuoliset salaatit ovat tärkeitä ruokavaliossani. Viikonlopun aikana pystyin noudattamaan ruokavaliotani täydellisesti ja mitään ongelmia ei ollut.
Kiitos Hotel Rantapuistolle mukavasta viikonlopusta. Ainakin meidän kahden aikuisen makuun hotelli sopi täydellisesti. Hotellin sijainti on loistava ja saavutettavuus on helppoa. Samoin hotellin rento ilmapiiri takasi miellyttävän visiitin ja rentoutumisen kiireisen arjen keskellä.

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä hotellissa ja onko Hotel Rantapuisto sinulle tuttu?

tuulanneli

Voit tutustua Hotel Rantapuiston tarjontaa täällä (klik).

16 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  15.8.2019 / 21:20

  Pari vuotta sitten yövyimme yhteistyön merkeissä Rantapuistossa. Saunoimme kaksistaan isossa rantasaunassa, paljuilimme pakkasesssa ja nautimme bliniviikkojen annista. Kiva viikonlopun aloitus oli.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.8.2019 / 12:16

   Rantapuisto on todella kiva paikka juuri rentoutumiseen. Rantasauna oli juuri meidän aikana remontissa. Meillä oli tarkoitus sunnuntaiaamuna vielä kuvailla rannassa mutta vesisade muutti suunnitelmia 😉

   Joka tapauksessa meillä oli todella mukava viikonloppua!

 2. Sorakukka
  Kirjoittaja
  16.8.2019 / 06:12

  Tuo ravintola kuulostaa houkuttelevalta. Harvemmat kai viitsii enää paneutua kotimaisuuteen ja vieläpä pientuottajiin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.8.2019 / 12:20

   Annan myös ison peukun ravintolalle paikallisuuden huomioimisesta. Tämä näkyi ruokalistalla ja mikä tärkeintä ruoka oli todella maukasta.

   Hotel Rantapuisto on mukana myös tukemassa John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita! Hienoa toimintaa!

 3. KastehelmiB
  Kirjoittaja
  16.8.2019 / 06:14

  Upean näköistä. Vaikka täällä pääkaupunkiseudulla asunkin, niin en ole koskaan edes kuullut Hotelli Rantapuistosta. Kuvat näyttävät houkuttelevilta. Täytynee käydä tutustumassa paikkaan. Ruoka-annosten kuvat toivat veden kielelle. Ihanaa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.8.2019 / 12:45

   Kiitos, meillekin tämä oli aivan uusi kokemus pääkaunpunkiseudulla. Käymme usein Helsingissä mutta tämä itäinen puoli oli ihan jotain uutta!

   Hotellin ruokatarjoilut olivat superhyvät! Ei mitään kikkailua vaan hyvää suomalalasita perusruokaa. Minun ruokavaliooni juuri sopivaa 🙂

   Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle myös!

 4. Tuula's life
  Kirjoittaja
  16.8.2019 / 07:42

  Meillä on ollut vuosia sitten osastopalaveri Rantapuistossa. Tykästyin jo silloin paikkaan. Ja nyt oli kiva päästä uudelleen kokemaan sama hotelli uudelleen kuviesi ja tekstiesi kautta. Muistan herkulliset ruuat niiltä päiviltä. Hyvä muistutus, tännehän on mukava joskus tulla.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.8.2019 / 13:26

   Hotellin ympäristö ja miljöö ovat todella inspiroiva kokousten ja erilaisten tapahtumien viettoon. hotellin sisustuksessa on yhdistelty loistavasti vanhaa ja uutta. me kyllä viihdyimme todela hyvin siellä!

 5. Life with Satu
  Kirjoittaja
  16.8.2019 / 08:26

  Rantapuisto ei ole tuttu, mutta toisaalta kun PK-seudulla asuu, niin harvemmin on tullut katsottua noita paikallisia hotelleja. Tärkeintä meille on tällä hetkellä lapsiytävällisyys, mutta se monipuolinen aamupala on kyllä valtavan iso juttu myös.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.8.2019 / 13:45

   Rantapuistossa oli samaan aikaan myös lapsiperheita. Hotelli ja sen ympäristö soveltuvat hyvin myös lapsiperheille.

   Aamiainen on se juttu hotellissa ja sen mukaan minä ainakin pisteytän hotellit!

 6. Marjo
  Kirjoittaja
  17.8.2019 / 08:47

  Rantapuisto on ihana paikka! En ole koskaan yöpynyt siellä mutta käynyt sunnuntaibrunsseilla ja muutamissa tilaisuuksissa. Minä rakastan sitä miten rakennus ikäänkuin "uppoaa ympäristöön" eikä juurikaan erotu sieltä mäntymetsän keskeltä. Upeat maisemat merelle ja tämän rakennuksissa on monia mielenkiintoisia yksityiskohtia kuten takka ruokailutilassa.

  Hyvää viikonloppua ja rapsuja Hansille <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   17.8.2019 / 13:53

   Heippa Marjo 🙂

   kyllä olemme samaa mieltä tämän vierailun jälkeen! Hotelli todellakin maastoutuu ympäristöönsä ja suurista ikkunoista avautuu kauniit näkymät merelle.

   Hotellissa oli yhdistetty raikkaasti niin vanhaa kuin uutta. Harvoin punatiilisyys saadaan näyttämään hyvältä mutta tässä oli onnistuttu hyvin sisustuksessa. Terassialueet olivat myös todella viihtyisät!

   Mukavaa viikonloppua ja rapsut Minnielle!

 7. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  18.8.2019 / 07:31

  Näyttää oikein viihtyisältä, kiva pieni irtiotto arjesta :).

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.8.2019 / 06:46

   Pienet irtiotot ovat aina tervetulleita kiireisen arjen keskellä. Minulla on ollut niin kiireinen kesä, että tämä viikonloppu tuli todella tarpeeseen!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.8.2019 / 06:48

   Suosittelelen, jos haluaa rentoutumaan luonnon keskelle ja siltikin sinulla on lyhyt matka keskustaan. Hotellille on helppo ajaa ja tottakai siellä on ilmaiset parkkipaikat. Keskustan hotellien hintaa nostaa usein vielä lisää autoparkin hinta, joka voi olla yllättävän isokin tänä päivänä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?