Etusivu » Avocas – toimiva paletti kotimaista designia

Avocas – toimiva paletti kotimaista designia

Hei palataan parin viikon takaiseen Häämessujen muotinäytökseen. Tänään tutustumme kotimaiseen designiin yhdessä vaasalaisen Avocas – liikkeen kanssa. Avocas keskittyy valikoimassaan suomalaisiin brändeihin niin vaatteissa, koruissa, laukuissa kuin kengissä.

Pääosin mallisto on suunnattu naisille mutta heiltä löytyy myös kotimainen Papun mallisto lapsille. Postauksen ensimmäisessä kuvassa onkin Papun malliston suosittu tunika naisille ja ihana Papun kokonaisuus pikkutytöille.

MUKA VA on yksi kotimaisista brändeistä, mikä löytyy Avocas – liikkeen valikoimista. Heidän mallistonsa kunnioittaa suomalaista tuotantoa ja minimalistista estetiikkaa. Suomessa valmistetut neulokset ovat MUKA VAn pehmeitä ja tarjoavat mukavuutta niin arkeen kuin juhlaan. Vai mitä mieltä olet yläkuvan oversize neulosjakusta?

Uhana Design on ajattomien printtien inspiraationa ovat luonto ja urbaani kulttuuri. Omaleimaisten ja rentojen vaatteiden takaa löytyvät tamperalainen suunnittelijakaksikko Hanna ja Mira. Uhana Design haluaa kantaa vastuuta ympäristöstä ja heidän läpinäkyvä toiminta takaa sen, että tuotantoketju tunnetaan alusta saakka. Kuvissa oleva Storm-kuvio on saanut nimensä mukaisesta inspiraationsa suoraan suomalaisesta karusta luonnosta.

Terhi Pölkin kauniit sandaalit istuvat kauniisti Uhanan asukokonaisuuksiin. Terhi Pölkin designin kantavia voimia ovat minimalistisuus ja vastuullisuus. Hän korostaa mallistossaan käsityöläisyyttä, ajattomuutta ja ympäristötietoisuutta. Itse tykkään erityisesti Terhin kauniista ja ajattomista nahkanilkkureista sekä nauhallisista kävelykengistä.
Pietarsaarelainen Noolan onkin syksyn aikana vieraillut muutaman kerran blogissani. Postauksen löydät täältä (klik). Noolan on vaihtoehto nykyiselle tuhlaavalle trendiajattelulle, joka vaatii jatkuvaa kuluttamista ja vaatekaapin uusimista. Noolan pyrkii omalla toiminnallaan edistämään kestävän kehityksen kulutustottumuksia. Noolanin mallistot toimivat sesongista toiseen ja ajattomuus tekee niistä helposti yhdisteltäviä. Omat ompelijat kotimaassa mahdollistavat nopean reagoinnin kysyntään. 
Pupunkorvat ovatkin vilahdelleet jo muutamassa kuvissa. Minna Parikan kengät kuuluvat varmasti meidän monen toivelistalle. Minnan kengät ovat löytyneet Avocas – liikkeen valikoimasta alusta lähtien.  Minna on varmasti yksi meidän kansainvälisesti tunnetuimmista kenkädesignereistä. Aina jokaiselle sesongille Minna tuo jotain uutta ja yllättävää. Tänä keväänä esimerkiksi pallokorot ovat herättäneet hämmennystä ja ihastusta.

Lopuksi vielä nämä kauniit ja yksinkertaiset Noolanin valkoiset pellava-asut. Nämä kuvat olivat jo mukana häämessujen postauksessa. Ekologinen morsian valitsee itselleen tyylikästä pellavaa. Riikan poroteemalla oleva hääpuku olikin oma suosikkini häämessuilla. Nykyaikainen morsian it-aikaan höystettynä lappiromantiikalla.
Löytyikö sinulle muuten tuttuja merkkejä näiden kotimaisten brändien joukosta? 


-tuulanneli
// Näytöksen asukokonaisuudet Avocas Vaasa //


// Näytöksen suunnittelu Katriina Koskiniemi-Väisänen // 

10 Comments

 1. Melissa
  Kirjoittaja
  25.3.2018 / 07:02

  Nättejä vaatteita 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.3.2018 / 11:39

   Kiitos Melissa 🙂

   Eikö olekin upeaa, että kyllä meilläkin Suomessa osataan!

 2. Ida
  Kirjoittaja
  25.3.2018 / 07:43

  Onpas kauniita!
  Pidän kotimaisesta designista kovin, joten ovat edes nimellisesti tuttuja -ainakin osa.
  Upeat kuvat!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.3.2018 / 11:39

   Kiitos Ida 🙂

   Kotimaisen designin joukosta löytyy todella kivoja helmiä 🙂

 3. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  25.3.2018 / 09:23

  Hyvännäköisiä vaatteita, sellaisia, joita itsekin voisin käyttää 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.3.2018 / 11:40

   Heippa Mari 🙂

   Nämä ovat todella kivoja käyttövaatteita meille jokaiselle 🙂

 4. cincinsouliina
  Kirjoittaja
  25.3.2018 / 13:59

  Tyylikästä kotimaista designia. Kiitos tästä postauksesta.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.3.2018 / 19:56

   Kiitos Mia 🙂

   Meiltä löytyy todella lahjakkaita nuoria suunnittelijoita.

 5. Tuuli x Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  25.3.2018 / 21:11

  Kyllä meillä Suomessa osataan, nyt on monia nousevia merkkejä

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.3.2018 / 20:03

   On todella kiva löytää kivoja vaatteita kotimaisten designereiden mallistoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?