Etusivu » 8 asiaa joulusta

8 asiaa joulusta

Joulu herättää minussa pikkasen ristiriitaisia ajatuksia. Jossain sielun sopukoissa minussa asuu pieni jouluihminen, joka ei ole koskaan saanut mahdollisuutta kukoistaa.  Inspiraation postaukseen sain Sopusointuja Maaritin blogista. Tässä mietteitä joulusta kahdeksan verbin innoittamana;

Aloitan joulunvalmistelut todella myöhään. Fiilistelen joulua ensimmäisen kerran aikaisintaan itsenäisyyspäivän tienoilla. Pari päivää sitten esimerkiksi ostin vasta ensimmäiset joulukukat. Varsinaiset jouluvalmistelut teen ihan viimeisellä viikolla ja normaalisti ihan vasta joulun alla.
Arvostan perinteisiä joulua yhdessä perheen ja läheisten kanssa. Pakko myöntää, että en ole varsinainen jouluihminen vaan ehkä enemmän tunnelmaihminen. Tykkään joulun tuomasta rauhasta ja seesteisyydestä. Jouluna me kokoonnumme yhdessä läheisten kanssa. Hyvä näin, että edes kerran vuodessa. Aikataulujen sovittaminen kiireisessä arjessa on aina haasteellista. 

Inspiroidun uusista ruokaresepteistä. Olen jo selaillut lehtiä etsien uusia reseptejä tälle joululle. Nyt uusien juttujen etsiminen on ajankohtaista ketogeenisen ruokavalion myötä. Olen antanut itselleni luvan pieneen herkutteluun nyt joulun aikana. Olen ansainnut pienen palkinnon hyvin pidetystä uudesta ruokavaliosta. Eilen olin ihanien ystävien kanssa jouludinnerilla maistellen ihania jouluherkkuja. 
Muistan aina oman enkeliäidin jouluvalmistelut, jotka alkoivat jo hyvissä ajoin. Hän rakasti joulun laittamista ja jouluaskartelua. Tähän vaikutti varmasti hänen ammattinsa perhepäivähoitajana. Lapsuudenkotini oli sisustettu lattiasta kattoon jouluteemalla. Vielä tänäkin päivänä isäni käyttää hänen tekemiään koristeita.  
Rasitun liiallisesta markkinalähtöisestä jouluhömpötyksestä. Onneksi meidän perheen joulu menee omalla rauhallisella painolla. Somemaailman ensimmäiset blogipostaukset joulun ympärille taisivat ilmestyä jo marraskuussa. Itse ohitin ne olankohautuksella.

   
Unelmoin valkoisesta joulusta. Minun jouluun kuuluu valkoinen norskuva lumi. Nyt odotan pienen lapsen lailla lunta tuomaan valoa jouluun.    
Virittäydyn joulutunnelmaan yhdessä läheisten kanssa. Joulussa on parhainta lämmin takkatuli ja luikuisat tunnelmaa tuovat kynttilät.  Tänä vuonna joululla on aivan uusi merkitys. Elli tuo joululle ihan uuden merkityksen ja säpinän. Ellin lahjoja olen jo miettinyt valmiiksi. Perheen prinsessalle on luvassa varmasti paljon ihania lahjoja ja niitä papereita revittäväksi.  

Tässä ajatuksiani joulutunnelmasta. Olipas tämä vaikea aihe. Olen raapustanut tätä postausta monta päivää. Odotan joulunaikaa mutta olen innoissani enemmän vuodenvaihtumista ja uuden alusta tammikuussa.

Rentoa joulunalusaikaa sinulle ?

-tuulanneli

12 Comments

 1. Sari Riekkola
  Kirjoittaja
  13.12.2019 / 20:48

  Kiva oli tätäkin lukea, sain eilen inspiraation blogi kirjoituksestasi 12 asiaa elämästäni. Tämäkin olisi varmaan kiva toteuttaa?

  Ihaninta joulunalusaikaa sinulle <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.12.2019 / 19:07

   Heippa Sari;

   Aivan huippua, että innostuit ottamaan haasteen vastaan 12 asiaa elämästäni – postauksesta! Joulu on minulle vähän vaikea aihe mutta tämän haasteen kautta oli loppujen lopuksi helpompi avata ajatuksiaan joulusta!

   Mukavaa ja rentoa joulunodotusta myös sinulle!

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  13.12.2019 / 21:14

  Ihanaa kun sinäkin tartuit tähän Maarit aloittamaan hauskaa haasteeseen. Meillä menee muuten "verbeissä" monia asia ihan samalla tavalla. Hyvää joulunodotusta ja rapsuja Hansille <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.12.2019 / 19:15

   Tämä oli kiva ja haastava haaste. Toisaalta tykkään aina haasteista, jotka laittavat älynystyrät töihin. Kirjotin todellakin kolme iltaa tätä postausta. Muutaman kerran meinaisin deletoida koko aiheen mutta en halunnut antaa periksi.

   Rentoa joulunodotusta sinulle ihanuus 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  14.12.2019 / 07:14

  Paljolti samoja fiiliksiä itselläkin 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.12.2019 / 19:17

   Joulu herättää paljon fiiliksiä niin rauhallisia kuin stressaavia!

 4. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  14.12.2019 / 17:48

  Kiva kun tartuit haasteeseen Tuula, vaikka sanoit sen syntyneen hitaanpuoleisesti. Tätä oli kiva lukea ja puit muuten hyvin sanoiksi sen, mitä en ehkä itse osannut. Olet enemmänkin tunnelmaihminen kuin jouluihminen – niin minäkin! Pidän hartaasta joulutunnelmasta, enkä voi kertakaikkiaan sietää kalkatuksia eikä liian pirtsakkaa joulumenoa.

  Meillä soi nyt juuri joulun ensimmäinen joululevy – Veskun Joulun sydämeeni teet <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.12.2019 / 19:37

   Voi kiitos ihanasta kommentistasi Maarit 🙂

   Minulla on vähän huono omatunto, kun en ole ehtinyt kommentoimaan postausksia vaikka olen lukenut ne kaikki. Kännykällä lukee niin nopeasti postaukset!

   Minulle joulu on todella rauhallista tunnelmaa ja yhdessäoloa!

   Teidän joululevy kuulostaa niin hyvältä!

 5. Diina-Maria
  Kirjoittaja
  17.12.2019 / 09:46

  Ihana postaus ja teidän joulu kuulostaa ihanalta <3

 6. HENNA
  Kirjoittaja
  17.12.2019 / 11:10

  Samaistuin moneen kohtaan, kuten tuohon että teen joulu valmisteluja vasta ihan juuri ennen joulua 🙂 Tää oli itseasiassa tosi kiva haaste, pitääpäs itsekin harkita tätä!

 7. hannamaria
  Kirjoittaja
  17.12.2019 / 18:04

  Mulla alkaa joulumusiikin soitto jo kun halloween on ohi 😀 Tosin muu fiilistely ja neuleet tule vasta vähän myöhemmin, mutta musiikki on aikaisin jo läsnä. Ihanaa joulunaikaa sinne!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  Kirjoittaja
  18.12.2019 / 09:27

  Mä olen tosi paljon samaa mieltä kuin sinä. Mäkin pidän enemmän tunnelmoinnista kuin itse joulusta. Uutta vuotta odotan nyt todella innokkaasti. Onnellista joulunaikaa sinulle ja perheellesi!


Looking for Something?