Etusivu » 10 kysymystä talvesta

10 kysymystä talvesta

Heipparallaa murut! Tein talvisen haasteen näin viikonlopun kunniaksi. Tässä rentoja talviaiheisia kysymyksiä pienellä huumorinpilkkeellä.


1. Kuntosali vai metsälenkki?
Tällä hetkellä valitsen ehdottamasti sen metsälenkin. Ehkäpä tämä korona on vaikuttanut siihen, että en tunne vetoa sisäliikuntaan. Toisaalta taidan loppujen lopuksi olla enemmän ulkoilmaihminen. Kesänkin vietän golfkentällä niin helteessä kuin vesisateessa.


2. Mökkeily vai hotellimajoitus talvilomalla
Vaakakuppi kallistuu ehkäpä hotellin puolelle. Teimme aikoinaan poikien kanssa hiihtolomareissut Lappiin mökkimajoituksella ja silloin se oli ihan kivaa. Tänä päivänä rakastan sitä, että kaikki tulee valmiina niin aamiainen kuin siivous. Hotellissa on vain niin kiva vaan köllötellä yhdessä murun kanssa.

3. Kuuma kaakao vai kermakahvi?
Tämä valinta on superhelppo eli iso kahvi ja paljon kermavaahtoa. Klassinen minttukaakao tunturissa on ”must have”. Nyt odotan intopiukassa talvilomaani ja minttukaakaota tunturissa. Ravintolarajotukset ovat ensi kuussa toivottavasti historiaa ja tänä vuonna ei tarvitse istua lumipenkalla. Kotioloissa en tunne mitään vetoa kaakaoon.

4. Avanto vai uimahalli?
Joka talvi haaveilen jossain sieluni sopukoissa siitä, että kävisin kokeilemassa avantouintia. Vielä en ole löytänyt tarpeeksi rohkeutta tähän lajiin. Olen lukenut avannon terveysvaikutuksista ja jotenkin ne ovat puhutelleet minua. Katsotaan saanko houkuteltua itseni avantoon!

5. Hiihto vai luistelu?
Kumpikin on kuulunut suosikkeihin jossain elämänvaiheessa. Hiihtoladulla olen ollut  viimeksi yli parikymmentä vuotta sitten, kun asuimme valaistun hiihtoladun vieressä. Nuoruudessani tykkäsin luistella luonnonjäillä mutta nykyään en varmasti pysyisi edes pystyssä. Ei taitaisi enää motoriikka toimia luistelun suhteen.


6. Nastakengät vai Uggit?
Siellä laatikon pohjalla minun vuosia sitten hankkimani Uggit ovat turvallisesti. Tänä päivänä en lähde ulkoilemaan ilman nastakenkiäni. Paras vakuutus, mitä sinulla voi olla ulkoiluun niin metsässä kuin kaduilla. Nyt olen jo pari viikkoa kulkenut työmatkani nastakengillä!


7. Pipo vai hattu?

Pipotyttö suurella sydämellä, tässä heippa! Minun luottovaatteeni numero yksi talvisin on ehdottomasti pipo. Asukuvissakin minusta pipo tuo oikeaa asennetta ja särmää talvivaatteille. No tämän olette varmaankin huomanneet postauksissani. Tässä on valmistumassa elämäni ensimmäinen itse tehty pipo. Viikonlopulla asukuvaillaan tämän kaunokaisen kanssa.

8. Toppatakki vai villakangastakki?
Viime talven ehdottamasti paras hankinta oli maxipituinen muhkea toppis. Erityisesti nyt pakkasilla toppis on ollut superlämmin ja sen alle voi kerrostaa erilaisia asukokonaisuuksia. Meidän sääolosuhteissa lämpimään talvitakkiin kannattaa satsata ja viime vuoden takki on toiminut loistavasti myös tänä talvena. Keväällä on sitten kiva ottaa esille villakangastakki. Toisaalta nyt olen nähnyt kaupoissa ja lehdissä todella kivoja oversized tikkitakkeja kevääksi.

9. Laskettelu vai lautailu?
Kahdella suksella alastulo on turvallisempaa. Viime talvena jännitti, kun olimme Levillä ja edellisistä laskuista oli kulunut melkein kahdeksan vuotta. Aluksi turvallisesti pari päivää Etelärinteillä ja sitten vähän haastavampiin rinteisiin. Kyllä se laskemisen taito löytyi tuolta jostain selkärangasta vaikka eka päivät meni vähän itkuiseksi reisien huutaessa hoosiannaa. Nyt odotan innolla Rukan keväthankia parin viikon päästä.

10. Lumityöt vai joutenolo takkatulen ääressä?
Hah haa, tämän vastauksen jokainen arvaa! Mikä onkaan mukavampaa kuin kääriytyä lämpimän peiton syleilyyn takkatulen rätistessä. Onneksi meidän etupiha on todella pieni.

 Löytyikö meillä yhtäläisyyksiä? Nappaa haasteeni tästä ja fiilistele talvijuttuja!


Rentoa alkavaa viikonloppua ? Pidetään huoli itsestämme ja läheisistämme ?

5 Comments

 1. 27.2.2022 / 07:36

  Olipas kivoja?

 2. 27.2.2022 / 09:45

  Hauskoja sanapareja. Yhtäläisyyttä ainakin siinä että mikään ei ole mukavampaa kuin takkatulen ääreen kääriytyminen

 3. 28.2.2022 / 22:06

  Kiva hyvänmielen postaus ? En ole lumitöiden ystävä ja aina niitä on saanut tehdä. Ehkä sekin yksi syy odottaa kevättä. Ja metsälenkille minäkin lähtisin. Nyt on niin kauan vierähtänyt viime salilla käynnistä että kynnys aloittaa uudelleen on jotenkin tosi korkealla. Pitää vaan siellä metsässä huhkia?

 4. 3.3.2022 / 07:32

  Kiva postaus, kiitos!
  Jäin naurahtaen kohtaan avantouinti vai uimahalli? Omalla kohdallani ei missään nimessä kumpikaan. Jos olisi pakko valita, valitsisin varmasti avannon (avannon vierellä seisomisen vaatteet päällä), sillä uimahallit eivät ole missään määrin minun juttuni! 😉

  Minna

 5. 10.3.2022 / 09:19

  Uimahallit ja varsinkin hiihto ovat minun juttu näin talvella. Kaikenlainen ulkoilu
  piristää mieltä ja tietenkin valon määrän lisääntyminen.
  Tarja


Looking for Something?