
Sunnuntaivieraiden iloksi tein tänään suussa sulavan vaniljajuustokakun pätkissuklaa twistillä. Tässä minun versiossa olen korvannut tuorejuuston vaniljajogurtilla. Lopputuloksena oli hyvä combo vaniljanmakuja yhdistettynä pätkissuklaaseen. Vaniljajogurtin sijaan voi tottakai käyttää mascarponea tai tuorejuustoa. Itse tykkään myös mascarponen pehmeästä mausta juustokakussa.
Juustokakun pohjassa käytin mintunmakuisia donimokeksejä. Tämä minttupohja toimi hyvin vaniljamamakuisen pätkistäytteen kanssa. Tämä kakku hurmasi meidän vaativan miesväenkin.

Vaniljajuustokakku pätkissuklaa twistillä
200g Minttudomino-keksejä
50g voita
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljajogurttia / mascarpone / tuorejuusto
1 dl tomusokeria
1 pss pätkiskarkkeja
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi pätkikset murusiksi sauvasekoittimen silppurilla. Sekoita pätkismurut vaniljajogurttin joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää pätkisvaniljajogurtti sekä tomusokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet keihuvaa veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin vähintään pari tuntia.
Kakunkoristelu oli meidän hauskin työvaihe. Teimme yhdessä murun kanssa eka kerran irrallisia suklaakoristeita. No saimme sentään muutaman onnistumaan. Seuraavalla kerralla tämäkin sujuu paremmin.
-tuulanneli
Kirjoittaja
Voi miten hyvältä näyttää <3
Pätkis onkin mun lempisuklaata!
Kirjoittaja
Kiitos Outi 🙂
Kyllä minunkin piti tätä maistaa vaikka olenkin ollut sokerittomalla!
Kirjoittaja
Namskis 🙂 Meilläkin leivottiin tänään vieraille kakkua. Mutakakku meni vähän kuravelliksi, mutta pelastin tilanteen toscakakulla. Tosin mutakakun maussa ei ollut vikaa, en vain kehdannut tarjota epämääräiseltä näyttävää taikinakasaa.
Ihanaa uutta viikkoa <3
Kirjoittaja
Heippa Tuija 🙂
Kuulostaa niin tutulta. Minulle kävi ensimmäisen liivatekakun vähän samallalailla eli roskiin meni. En liottanut liivatteita tarpeeksi kuumassa vedessä ja täyte oli täynnä liivatepaloja. Tälle jutulle on naurettu monta kertaa.
Kivaa viikkoa sinulle myös!
Kirjoittaja
Nam! Minäkin tein joulun aikaan pätkis-juustokakkua, oli kyllä hyvää. Ihanaa viikon alkua ❤
Kirjoittaja
Tämä on todellinen klassikko juustokakku ja maistui myös meidän miesväellekin.
Kivaa viikkoa sinulle 🙂
Kirjoittaja
Aivan uus juttu toi jugurtti.. hyvä idea!
Mitenköhän tämän sais sopimaan ton mun #vähemmänpullaa-haasteen kanssa..?! Hmm… 😀 😀 😀
Kirjoittaja
Heippa Sannis 🙂
Meidän miesväki ei oikein tykkää tuorejuustosta, joten kokeilin vaniljajogurttia. Eihän tämä ole pullaa!!!!
Joten varmasti sallittu herkku 🙂
Kirjoittaja
Oi, nam! Varmasti on hyvää 🙂 Pätkis-kakkua en ole vielä tehnyt, mutta pätkiksiä kyllä muuten syönyt vuosien varrella vaikka miten paljon. Kuuluu lemppareihin!
Kirjoittaja
Heippa Mia 🙂
Tätä kannattaa ehdottamasti kokeilla 🙂
Kirjoittaja
Ooh, näyttääpä herkulliselta!
Kirjoittaja
Tämä oli kyllä todellinen herkkukakku!
Kirjoittaja
Voi miten herkullisen näköistä ja kuuloista. Makeita leivonnaisia teen harvoin, mutta tätä tekisi mieli kokeilla heti.
Kirjoittaja
Suosittelen kokeilemaan tätä kakkua 🙂
Loppujen lopuksi tämä on todella helppo tehdä ja lopputulos on herkullinen 🙂
Kirjoittaja
Omnomnom….nyt näyttää kyllä niin herkulliselta 🙂 Pitäisikö kokeilla…
Hauskaa loppuviikkoa ihanuus!
Kirjoittaja
Kannattaa kokeilla 🙂 Tähän kakkuun jää koukkuun!
Kirjoittaja
Voi nam!! <3