Etusivu » vain siksi, että olen minä – haaste

vain siksi, että olen minä – haaste

Meillä on tänään ollut yhteinen vaasalaisten bloggareiden kampanja kiusaamista vastaan teemalla ”vain siksi, että olen minä”. Aluksi en meinannut osallistua tähän juttuun ollenkaan. Tässä päivän aikana on muutama ajatus noussut pintaan. Koska asia tärkeä, ajattelin minäkin kirjoittaa muutaman ajatuksen. 

Itse edustan sitä ikäluokkaa, että koulussa en kokenut mitään isompaan kiusaamista, mitä nyt pojat vähän huuteli perään mutta sekin kuitattiin olan kohautuksella. Ihan kauhulla ajattelen tämän päivän koulumaailmaa sekä meidän virtuaalista maailmaa, mitä mahdollisuuksia se antaa kiusaamiselle. Jos tähän soppaan lisätään vielä nyky-yhteiskunnan ja some maailman luomat ulkonäköpaineet, ei meidän nuorilla ole todellakaan helppoa. 

Niin en kokenut kiusaamista nuoruudessani mutta sen sijaan aikuisiällä olen törmännyt muutaman kerran ikävään tilanteeseen. Tänä päivänä kiusaamista löytyy kaikista ikäluokista. Julkisuudessa puhutaan paljon koulukiusaamisesta mutta mitä petoja me aikuiset ollaan joskus omalla työpaikalla. Huom! en mitenkään vähättele lasten kiusamista vaan tämä syrjiminen on vakava asia kaikissa ikäryhmissä. Joskus kannattaa miettiä, että olemmeko aikuiset hyviä esimerkkejä? Millaisen käyttäytymismallin annamme nuorisolle jos esimerkiksi kerromme kotona kuinka joku työkaveri on täysin nolla ja häntä ei oteta mukaan yhteisiin juttuihin. Meillä jokaisella löytyy varmasi näitä esimerkkejä työmaailmasta. Työhyvinvointi usein mielletään työnantajan vastuulle eikä ymmärretä, että me jokainen ollaan itse vastuussa omasta ja myös työkaverin työhyvinvoinnista. Työilmapiiriä pystytään parantamaan loppujen lopuksi pienillä asioilla. Esimerkiksi arvostamalla työkavereita ja myös itseään.

Sitten on tämä meidän aikuistenkin suosima somemaailma. Täällähän on sitten sana vapaa ja anonyymisti voi sitten kertoa ihan mitä tahansa, Vastapuolen tunteilla ei ole mitään arvoa. Netissä on vallalla periaate, että kun olet leikkiin lähtenyt niin sinun on kestettävä kaikki mitä se tuo tullessaan. Miten meistä tuli näin raakoja? Vai tekeekö tämä meidän tietoyhteiskunta kiusaamisen helpoksi? Oman mielipiteen kertominen anonyymisti on vain niin helppoa. Ennen vanhaan sitä istuttiin kahvilla ja siinä ne päivän juorut kerrottiin. Erilaiset kahviparlamentit ovat siirtyneet keskustelupalstoille ja siellä se oma paha olo puretaan kirjoitettuna toisia kunnioittamatta. 


Siinä ihan muutama ajatus. Tästä tärkeästä asiasta voisi kirjoittaa paljon. Kiusaamista löytyy tänä päivänä todella monessa muodossa. Huomenna kun menemme työpaikalle; Aloitetaan päivä hymyllä ja tervehditään  työkaveria ja kysytään häneltä, mitä hänelle kuuluu? Lisää vaasalaisten bloggareiden kirjoittamia postauksia tähän tärkeään asiaan voit käydä lukemassa klik (täältä). Puhutaan kiusaamista, välitetään  ja puututaan yhdessä!


                                           -tuulanneli


ps. kuvat ovat minun valokuvauskurssilta tältä illalta ja olen ihan intoa täynnä  – muistetaan, että meidän kanssaihmiset ovat yhtä hauraita kuin nämä kuivuneet kukat. Meidän tulee kohdella heitä rakkaudella ja hellästi etteivät he mene rikki.


10 Comments

 1. Lady of The Mess
  Kirjoittaja
  21.10.2014 / 21:18

  Hieno kirjoitus tärkeästä aiheesta – ja kiva, että olette bloggaajaporukalla lähteneet taistoon!
  Täyttä asiaa kirjoitit ja voisin asiaa kommentoida vaikka kuinka paljon – mutta taitaisi tulla muutaman blogipostauksen verran tekstiä.
  Muuta en sano kuin että kiusaaminen, oli se missä tahansa, on kaikkien meidän vastuullamme, jotka emme siihen puutu. Peiliin katsomisen paikka ihan jokaiselle.
  Hyvää viikkoa sinulle♥

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.10.2014 / 07:29

   No nyt se minun eka vastaus taisi hävitä johonkin bittiavaruuteen tai se tulee sinun emailiin – en tiedä! otetaan uusiksi !
   Olet ihan oikeassa Lady <3 ja tästä aiheesta olisi voinut kirjoittaa vaikka kuinka paljon
   ja ihan vielä vaikka uudenkin postauksen – uusia ajatuksia tulee mieleen koko ajan!

   Aurinkoista viikkoa sinulle myös <3

 2. Onneli / Ihan Salosti
  Kirjoittaja
  21.10.2014 / 21:18

  Niin totta. Hienosti kirjotit <3 Ja upeita nuo kukkakuvat!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.10.2014 / 07:32

   Kiitos Onneli – ajattelin, että minulla ei ole mitään sanottavaa tähän asiaan mutta MEILLÄ jokaisella on kyllä ajatuksia tähän tärkeään asiaan!

   Kaikki vaan loksahti tänään kohdalleen – kursilla otetut kuvat ja inspis aiheeseen!

 3. Unknown
  Kirjoittaja
  21.10.2014 / 22:23

  Mulla oli vähän samat ajatukset blogissa kuin sullakin 🙂 Työpaikkakiusaaminen voi olla aika raakaakin. Ja valitettavan yleistä naisalalla.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   22.10.2014 / 07:38

   Valitettavasti olet oikeassa meira; varsinkin naisvaltaisella alalla kiusaaminen on todella yleistä ja samaahan se on myös tyttöjen keskuudessa koulumaailmassa. Naisten keskinäinen kateus on todella raakaa! – tilannehan rauhoittuu usein kun työporukkaan tulee yksi kukko – on se vaan niin ihmeellistä!

 4. maiju
  Kirjoittaja
  23.10.2014 / 11:10

  Itse mietin usein tätä somekiusaamista. Usein paheksutaan sitä, että lapset kiusaavat toisiaan koulussa ja silti ne samat aikuiset saattavat itse sortua samaan somemaailmassa. Itse yritän keskittyä aina positiivisuuteen ja etsiä toisesta positiivista sanottavaa, kun antaisin ärsytykselle valtaa ja antaisin jollekin negatiivista palautetta. Ihania noi sun kuvat 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   23.10.2014 / 21:32

   kiitti maiju – olet ihan oikeassa me aikuiset ollaan todella raakoja toisiamme kohtaan. Tästä somemaailmasta on tullut myös aikuisten uusi leikkikenttä, jossa voi olla todella töykeä ihan anonyymisti. Mutta kuten sanoit ei saa provosoitua vaan kannattaa keskittyä positiivisuteen!

 5. Virpi P.
  Kirjoittaja
  23.10.2014 / 16:24

  Aivan upeita kuvia! Pidän juuri tuollaisesta valokuvauksesta:)

  Sekä miniäni että pikkusiskoni ovat kärsineet lamauttavasta työpaikkakiusaamisesta. Kummassakin tapauksessa johto oli täysin avuton ja ainoa mahdollisuus oli vaihtaa uuteen työpaikkaan ja samalla uuteen elämäniloon.

  Onneksi täällä aikuisten puolella ei törmää asiattomiin kommentteihin. Surettaa nuorten puolesta, se on niin raakaa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   23.10.2014 / 21:38

   Kiitti Virpi – kiva kun löysit blogiini – työpaikkakiusaaminen on tänä päivänä valitettavan yleistä ja siitä myös vaietaan liian helposti – joskus kiusaamista on todella vaikea näyttää toteen ja silloin kiusattu joutuu kärsijäksi ja vaihtaa työpaikkaa. Ja kiusaaja etsii uudem kohteen ja homma jatkuu!

   itse olen myös säästynyt vielä negatiivisilta kommenteilta! Onneksi!

   Kivaa viikonloppua sinulle Virpi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Looking for Something?