Etusivu » Vaihto kevättakkiin vihdoinkin!

Vaihto kevättakkiin vihdoinkin!

Hei, saanko jo vaihtaa kevätmaihariin? Kysymys on ajankohtainen, koska olen jo odottanut pari kuukautta tämän kevättakin käyttöönottoa. Hankin maiharitakin jo helmikuussa, kun kevääntulo näytti lupaavalta ja lumet loistivat poissaolollaan. Viimeisen parin kuukauden aikana lämpötilat ovat pysyneet pakkasen puolella ja sitä luntakin on tullut säännöllisen väliajoin.

Villakangastakki on ollut se luonnollisen vaihtoehto nyt keväällä. Varsinaisen kevättakin käyttöaika jää usein meidän keväässä todella lyhyeksi. Olen itsekin usein hypännyt suoraan talvitakista kesäisiin kevytjakkuihin. Olen jo pitempään etsinyt itselleni tähän välivaiheeseen rentoa kohtuuhintaista maiharitakkia. Vihdoinkin tänä keväänä kauppojen rekeille ilmestyivät trendijuttuina rennot maiharitakit.

mikä on parasta maiharitakissa?

1. Iso huppu – pyöräilen paljon töihin ja siksi huppu on todella kätevä. Samoin iso huppu on helppo vetää suojaksi sateessa autolle juostessa.
2. Väljä mitoitus – rakastan oversized-trendiä. Maiharin alle mahtuu tarvittaessa paksukin neule, tikkijakut ja skarpimmat jakut.
3. Kerrospukeutuminen – olen aina suosinut kerrospukeutumista ja tykkään kerrostaa vaatteita. Tähän maiharin päälle minulla on hakusessa tikkiliivi. Olen nähnyt maiharin stailattuna rennolla tikkiliivillä ja se iski minuun heti. Omassa vaatekaapissani olevat tikkiliivit sopivat paremmin golfiin istuvuuden muodossa, joten ne ovat vähän liian tiukkoja maiharin kanssa käytettäväksi.
4. Ajattomuus – Ikoninen maiharitakki on puuttunut minulta tyystin. Aikaisemmat kevättakkini ovat olleet perinteisen mallisia kevättakkeja enemmän kaupunkikäyttöön. Nykyinen sporttityylini suosii tälläistä oversized maiharia, joka on helppo heittää päälle ja on siltikin siisti. 
5. Väri – Tärkeä valintapointti on oikea beigen värisävy. Keväällä haluan pukeutua vaaleisiin sävyihin ja siksi beige on minulle se luonnollisin valinta. 
Huhtikuusta 2020 on muodostumassa myös pukeutumisen ja kuluttamisen suhteen poikkeuksellinen kuukausi. Aikaisempina vuosina meillä on ollut  tähän mennessä jo useampi muotinäytös ja olen itsekin kierrellyt hikihatussa plaraamassa liikkeiden rekkejä. Näin minulle on muodostunut tarkka käsitys siitä mikä on nyt muodissa. Isoimmat trendit syntyvät katumuodista ja siitä mitä ihmiset todellisuudessa kaupoista ostavat. Voidaankin sanoa, että tähän peilaten se suurin trendi juuri nyt on kotoilulookit rennoissa vaatteissa.

Tämä harmittaa minunlaista kauniita vaatteita rakastavaa ihmistä. Olen iloinen kaikista niistä #supportyourlocal -kampanjoista mutta yhtä tärkeää on muistaa meidän pieniä yrittäjiä kaiken tämän hässäkän jälkeenkin. Sydän kylmäten seuraan erikoiskaupan tilannetta, koska olen ollut alalla yli kolmekymmentävuotta ja tiedän ne varasto- ja kustannuspaineet juuri nyt. Normaalisti pääsiäisestä alkaa kevään tärkein ja isoin myyntikausi. Nyt monelta on viety elinkeinoharjoittamisen mahdollisuudet. Samoin kuluttajilla on hyvin epävarma olo tässä lomautuksien ja yt-neuvotteluiden viidakossa. Yhtälö ei kuulosta todellakaan hyvältä. Jos kuluttaja laittaa kukkaronsa kiinni epävarmassa tilanteessa, niin sen avaamiseen saatetaan tarvita aika isot alennukset. Tämä taasen ei ole tervettä kaupan katteiden ja liiketoiminnan kannalta.

Olemme suuren tuntemattoman edessä. Tästä erikoiskaupan tilanteesta tuntuisi olevan paljon kirjoitettavaa, koska se on jäänyt julkisuudessa paitsioon. Ehkäpä palaan asian äärelle uudestaan.


Toivotan kaikille rakkaudella rentoa ja leppoisaa pääsiäisen jatkoa!

-tuulanneli

18 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  11.4.2020 / 16:58

  Täältäkin lumet ovat lähes sulaneet – kunnes taas tänään tuli lisää.. o.O

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   12.4.2020 / 15:31

   Tänä vuonna tämä talvi on ollut todella vaihteleva!

 2. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  12.4.2020 / 07:13

  On kyllä ollut niin mahtavaa, kun on saanut sen keväisen takin vihdoin päälleen.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   12.4.2020 / 15:42

   Kevääntulo on vaan niin superkivaa!!!! vaikka tänä aamuna tuli pieni takapakki lumisateen muodossa 🙂

 3. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  12.4.2020 / 08:55

  Odotan itsekin, että voisi jo ottaa kevättakit käyttöön. Olen yrittänyt olla vähän kevyemmällä vaatetuksella, mutta en kertakaikkiaan ole tarjennut vielä. Auringossa kyllä, mutta täällä etelässä ainakin on piinaava tuuli jatkunut ties monettako viikkoa ja se kylmentää ilman.

  Huomaan, että olen panostanut pukeutumisessa kotoiluasuihin – tai siis niin, että kaivelen kaapista siistejä mutta mukavia vaatteita päälleni. Ehkäpä vaatetilanne on nyt niin tasapainossa, ettei ole juurikaan tarvetta millekään uudelle. Mutta tilanne ja mielihän voi muuttua koska vaan, hih.

  Leppoisaa sunnuntaita Tuula <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   12.4.2020 / 16:30

   No se sama tuuli vinkuu täällä meilläkin Länsirannikolla. Aamulenkeilläkin on pitänyt vielä olla useampi kerros ulkoilutakin alla.

   Minullakin taitaa olla tulossa elämäni ensimmäinen "en osta mitään" -kuukausi ihan vahingossa!!!! En ole suunnitellut mitenkään tätä. Ei ole vain mitään shoppailuintoa. Toivotaan, että se inspiraatio taas löytyy kevään myötä. Itseni tuntien se kyllä löytyy 😉

   Mukavaa alkavaa uutta viikkoa Maarit <3

 4. Marjo
  Kirjoittaja
  12.4.2020 / 15:14

  Vielä en ole ottanut kevätmaihari esille. Pari päivää sitten mietin koiralenkeillä, että ottaisin mutta kova tuuli on saanut auringosta huolimatta ilman tuntumaan viileältä. Tänään on sateinen päivä joten ehkä sitten ensi viikolla tai seuraavalla. Kiva kevättakki sinulla.

  Hyvää pääsiäipäivää 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   12.4.2020 / 17:57

   Kiitos Marjo 🙂

   Nyt tänään tuli miellä täällä pieni takapakki jälleen kevääseen. Toivotaan, että ensi viikolla jo lämpenee. Kevätmaiharilla tarkenen juuri ja juuri kauppareissulla 😉

   Mukavaa pääsiäisenjatkoa sinulle ja rapsut Minnielle 🙂

 5. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  12.4.2020 / 16:29

  Itse en ole vie parkatakkia käyttänyt. Täällä rannikolla tuulee niin. Vielä pitkä kevytuntuvatakki ja kevyt beanie ovat käytössä kun inhoan palelua.

  Meillä koronan huomasi heti vähittäiskaupan myynnin tiputtua lähelle nollaa ja agentuuripuolella ensi syksynkin muotipuolen materiaaliostot ovat jäissä. Kotiompelijoile myyvät tukkurit ja nettikaupat tilaavat lisää etenkin lastenkankaita ja työvaatevalmistajat ostaisivat kaikki sairaalaköyttöön sopivatvantibakteeriset kankaat, mutta eihän se läheskään kaikkea työnantajani yritysten myynnin tippumista korvaa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   12.4.2020 / 18:18

   Kevät on ollut tähän asti todella kylmä ja tuulinen. Toisaalta näinhän se kevät aina menee.

   Tämä on todella poikkeuksellinen aika. Erikoiskaupan tilanteesta puhutaan aivan liian vähän. Monella yrittäjällä on rahat kiinni varastossa ja mitä sitten tapahtuu, kun niiden kuranttius alenee. Luin jostain, että tilanteessa saattaa jäädä yksi sesonki väliin. Haastava tilanne jokaiselle kaupanportaalle!

 6. Hellunen31
  Kirjoittaja
  12.4.2020 / 17:34

  Voi kiitos jälleen näistä keväisistä kuvista ��. Taidankin lähteä kevät takin ostoon tai jospa netin kautta tilaisi. Piristävä postaus :).

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   12.4.2020 / 18:25

   Kiitos kommentistasi 🙂

   Toivottavasti löydät itsellesi mieluisan kevättakin 🙂

 7. Thea Ester
  Kirjoittaja
  13.4.2020 / 12:42

  Mukavan näköinen maiharitakki, vaan ei ehkä ihan vielä tarkene kovan puuskaisen tuulen takia kuin kevyttoppatakilla 🙂
  Tämä kevät on aika erikoinen ollut sään takia; ikäänkuin tulossa, muttei sitten tullutkaan. Onneksi toukokuuta kohden yleensä lämpenee, joskus jopa liikaakin!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.4.2020 / 16:54

   Moikka 🙂

   Olet oikeassa, että kevään sää on ollut todella oikukas. Meillä satoi tänään jälleen lunta, joten taas tässä odotellaan kevättä!

 8. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  13.4.2020 / 13:45

  Täällä ollaan kanssa vaihdettu hiljalleen kevätvaatteisiin, ihanaa! 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.4.2020 / 16:55

   Kevät on vaan niin ihanaa aikaa! Vähän ehkä joudutaan odottamaan keväisimpiä kelejä 🙂

 9. KastehelmiB
  Kirjoittaja
  14.4.2020 / 08:40

  Kevättä kovasti odotellaan täälläkin. Muutaman kerran olen lähtenyt kävelylle kevyemmissä tamineissa ja palannut kotiin ihan jäässä. Eilen näytti aurinkoiselle, mutta lenkillä kävi kova tuuli ja satoi jopa rakeita. Miehellä ei ollut pipoa mukana, joten annoin hänelle omani ja vedin itse hupparin hupun päähän. Kovasti tekisi mieli luopua paksummasta takista ja maihareista. No ehkä vappuna. Mukavaa alkanutta viikkoa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2020 / 19:43

   Moikka 🙂

   Meillähän tuli täydellinen takapakki kevään suhteen. Eilen satoi koko päivän lunta, joten meillä on taas valkoinen maa. Tänään aamulenkillä vedin untuvatoppiksen päälle ja laitoin taas Icebugit jalkaan!

   Kevättä odotellessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?