Etusivu » Ubikinoni – energiaa ja elinvoimaa

Ubikinoni – energiaa ja elinvoimaa


// postaus on tehty yhdessä Pharma Nordin ja 40+ Blogit kanssa //
Tämä kevät on ollut minulle todella hektinen. Olen asiaa montaa kertaa täällä blogissakin sivunnut. Muutama päivä sitten tajusin, että olen yllättävän hyvin selvinnyt kaikista stressitilanteista ja minun pääkoppani on pysynyt hyvin vauhdissa mukana. Kuulun siihen kategoriaan ihmisiä, jotka reagoivat migreenin kautta ylikuormitustilanteisiin.


Sain toukokuun alussa testattavaksi Pharma Nordin Bio-Qinon Active Q10 Gold 100mg ubikinonia. Olen tähän asti käyttänyt todella vähän ravintolisiä, joten lähdin testiin varauksella. Olen aina enemmän vannonut oikeanlaisen ravinnon nimeen energian tuottajana. Olen törmännyt joskus vuosia sitten tähän ubikinoniin, jolloin luin ensimmäisen kerran tästä tuotteesta. Ravintolisiä olen kokeillut lähinnä painonhallintaan huonolla menestyksellä.
Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmiselle välttämätön, rasvaliukoinen antioksidantti. Se tuottaa soluille energiaa, jotta ne jaksavat toimia ja pitää ihmisen kunnossa. Ubikinonin tuotanto vähenee valitettavasti iän, stressin tai muun rasituksen vuoksi. Ubikinonia voi saada myös ravinnon kautta  mm. kala, liha, soijaöljy mutta ei niin riittävästi, että ubikinonin määrä elimistössä olisi riittävä. 


Ensimmäisen parin viikon aikana en huomannut mitään maailmaa mullistavia muutoksia. Olin edelleen pikkasen väsynyt ja päätäkin jumputti entiseen malliin. Luin esitteistä, että jotkut ovat löytäneet helpostusta migreenin oireisiin ubikinonin avulla. Kuukauden kuluessa aamuherääminen alkoi sujua helpommin. Heräsin lukemaan tentteihin jo kuudelta aamulla. Yhden verkkotentinkin tein heti aamusta kello seitsemältä ennen töihin menoa. Olen ollut hyvä aamuherääjä mutta nyt olen superreipas jo heti aamusta. Turvauduin pitkästä aikaa buranaa pari päivää sitten, kun minulla oli vilustumisen oireita. Jotain taikaa noissa ubikinonin ruskeissa pillereissä on. Kiireiden lisääntyessä lisäsin annosta päivittäin kahteen tablettiin ja uskon, että minun kohdallani se lisäsi energiaa ja helpotti varsinkin migreeniä. Paras tulos tulee oikeanlaisella ravinnolla ja sinulle sopivalla ravintolisällä. Meillä jokaisella on erilainen aineenvaihdunta ja siksi tulokset ovat myös erilaisia. Itselläni esimerkiksi kromivalmisteet lisäävät ruokahalua ja turvottavat. 


Hinta ja laatu kulkevat käsi-kädessä. Markkinoilla on tänä päivänä saatavana ravintolisiä eri hintaryhmissä, joten kannattaa olla tarkkana mitä ostaa. Luonnollinen Bio-Qinon Q10 on puhdasta luonnollista ubikinonia, joka on samanlaista kuin kehon oma. Valmistumenetelmä ei ole se edullisin mutta tuote on takuuvarmasti turvallista käyttää. Tämä tuote valmistetaan soluviljelmissä fermentoimalla. Halvemmat synteettiset ubikinonit valmistetaan tupakasta tai bakteerien avulla sokerista ja tärkkelyksestä. Kannattaa aina tutustua tuoteselosteisiin ja ammattitaitoinen henkilökunta osaa myös avustaa erikoisliikkeissä. Rakastan aikaisia aamuherätyksiä. Varsinkin juuri näin kesällä en halua hukata ihania kesäaamuja venymällä sängyssä. Tämä Bio-Qinon Active Q10 valmiste on tuonut minulle lisäenergiaa. Pikku vinkkinä vielä muillekin ”aamuihmisille, että ylimääräinen Bio-Qinon 100 mg suositellaan otettavaksi aamupäivällä, jotta säilyisi virkeänä ne iltapäivän ja illan torkkutunnit. Vaikutus on huipussaan n.7 tuntia ottamisen jälkeen. Olen ollut viimeisten viikkojen aikana aikamoisessa pyörityksessä ja edessäni on haastava parin kuukauden työprojekti. Joten kaikki lisäenergia on tarpeen! Oletko sinä jo tutustunut ubikinoniin tai muihin ravintolisiin?Energistä ja aurinkoista viikkoa kaikille!

-tuulanneli


10 Comments

 1. Matkatar
  Kirjoittaja
  12.6.2016 / 19:55

  En ole tutustunut ubikinoniin. Voisi olla ihan kiva kokeilla. Ihanaa viikkoa sinulle!

 2. Anu
  Kirjoittaja
  13.6.2016 / 06:59

  Minä innostuin Tiian blogikirjoituksen jälkeen tästä Ubikinonista ja olen nyt viikon syönyt, melkein tekisi mieleni sanoa, että se todellakin piristää, mutta kokeilen vielä vähän kauemmin!

 3. maiju
  Kirjoittaja
  13.6.2016 / 07:26

  Minulle tämä on tuttua jo 90-luvulta ja jossain vaiheessa käytin aktiivisemmin. Nyt testijakson aikana taas muistin, että miksi on tärkeä vitamiini. Tämä auttaa niin moneen asiaan. Aurinkoa päivääsi.

 4. Tiia Koivusalo
  Kirjoittaja
  13.6.2016 / 08:21

  Kaksi viikkoa meni ja aloin myös heräämään kuudelta lenkille. Pariin migreenin tykytykseen olen selvinnyt Buranalla. Äsken sain isän vaimolta tekstarin, että apteekissa oli neuvottu ostamaan ubikinonia lihasväsymykseen ja koska syö statiineja. Eli apteekissakin neuvotaan syömään ubikinonia. Hyvät nuo pointit, että markkinoilla on niin monenlaisia ubikinonivalmisteita, pitää olla tarkkana kuin porkkana.

  Ihanaa kun olet I Love me vip-bloggaaja, sitten erityisesti ubikinonia tarvitaan. 🙂 Energistä viikkoa. <3

 5. Annukka
  Kirjoittaja
  13.6.2016 / 09:34

  Kaikkea muuta mahdollista olen varmaan jo kokeillut (ja käytössä on muutama vakkariravintolisä), mutta ubikinonia en vielä. Siitä olen kyllä kuullut pelkkää hyvää, joten voi olla, että täytyy jossain vaiheessa testata. Minä kun en ole mikään aamuihminen, vaikka välillä tarttis kyllä olla.. Ja ehkä olisin, jos osaisin nukkua, mutta menee yöt lähinnä mietisekellessä kaikenlaista ja kylkeä käännellessä ja sitten kun ei enää jaksa miettiä mitään, soikin jo kello 🙂

 6. Heli
  Kirjoittaja
  13.6.2016 / 10:02

  Mä olen tätä miettinyt myös, mutta sitten on jäänyt, kun olen selvästi vähän paremmin alkanut heräämään ihan tuon lisääntyneen valon takia. Jostain syystä migreeniäkään ei ole pahemmin pukannut. Huom, pahemmin. Onkohan nuo hinnaltaan paljonko?

 7. Tiina
  Kirjoittaja
  13.6.2016 / 18:10

  Olen tosi huono syömään tabuja, mutta tämä kirjoituksesi herätti mielenkiinnon. Talvella kiivaimmassa hurlumheissa olisi tullut tarpeeseen. Nyt voi tuoda liikaa vipinää, kun energiaa tuntuu olevan muutenkin : )

 8. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  14.6.2016 / 05:48

  Kaikki mikä vähentää migreenikohtauksia, on kokeilun arvoista. Migreenisärky on kamalaa.

 9. Marina / Dioriina
  Kirjoittaja
  14.6.2016 / 17:08

  Yhä enemmän vakuutun, kyllä siitä, että tarviin itsekkin näitä! Haluisin nousta aikaisin ylös mutta se on kyllä yhtä tuskaa 😀

 10. Nimetön
  Kirjoittaja
  13.6.2018 / 19:05

  Hei, olen asunut 1,5 v Espanjassa ja nyt taas Suomessa. Paranin siellä niin hyvin kaikista vaivoista kun olen sähköyliherkkä ja on fibromyalgiaa. Nyt kokeilen tätä. Olen käyttänyt paljon Lugolsin jodia ja suosittelen sitä kaikille. Lisäenergiaa tarvitsee täällä. Ostin ekan pakkauksen tänään. Hyvää kesää kaikile.


Looking for Something?