Etusivu » täytetyt kvinoa – paprikat ja kuinka se eka viikko sujui?

täytetyt kvinoa – paprikat ja kuinka se eka viikko sujui?

Moikka kaikille! Viikko takana uutta vuotta. Viimeisten viikkojen aikana on ollut jännä seurata somekeskustelua uudenvuoden lupausten ja tavoitteiden ympärillä. Tänä vuonna  pikkasen enemmän selviä kantoja tätä elämänmuutosten remppa-ajattelua vastaan. Aika mielenkiintoista sanon minä! Olemmeko tulleet viimeinkin järkiin, että tärkeintä on elää sellaista elämää, jossa itse viihdymme. 

Tämä oma elämätaparemontti liittyy ihan oman hyvän olon parantamiseen. Tottakai on kiva, jos ihan muutama kilo putoaa siinä sivussa, hyvä näin. Käyn kuntosalilla parantaakseni lihaskestävyyttäni, jotta liikkuvuus ja hyvä ryhti säilyisi vanhetessa. Loppusyksystä yleiskuntoni koki pienen takapakin ja nyt olen kärsinyt pitkittyneestä yskästä viimeisen kuukauden. Joten omasta yleiskunnosta huolehtiminen on todella tärkeää. Uuden vuoden vaihde tavoitteineen antaa hyvän alkusysäyksen päästä taas alkuun. Parempi on tehdä pientä muutosta vaikka kuukauden verran vuodessa kuin se, että ei tee mitään koskaan.

Mikä piristää pimeässä talvessa? Ainakin värikkäällä ruualla saamme värienergiaa aterialle. Idea näihin täytettyihin paprikoihin lähti isosta värikkäästä ”paprikavuoresta” Prisman HEVI – osastolla.  
Täytetyt kvinoa – paprikat
2 – 3 isoa paprikaa
2 porkkanaa
½ parsakaalta
½ punainen paprikaa
1 sipuli
1 dl kvinoa
(150 g broileria ) / kesäkurpitsa, kukkakaali
ripaukset suolaa, broilerimaustetta, mustapippuria
chilkastiketta oman maun mukaan
Pese paprikat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra sisäosat pois paprikoista.

Kuullota kasvikset pehmeäksi oliiviöljyllä ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Rukista broileri pannulla ja lisää kasvikset ja kvinoa joukkoon. Kasvisversion saat jättämällä broilerin pois ja korvaamalla sen lisäämällä kasviksien määrää esimerkiksi kesäkurpitsalla, kukkakaalilla jne.

Täytä paprikat täytteellä ja ripottele päälle vähän juustoraastetta. Paista täytettyjä paprikoita 200 -asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

Olen käyttänyt viimeisen vuoden aikana paljon kvinoaa wokkiruokien ja erilaisten kasvisruokien kanssa. Kvinoa on gluteeniton ja alkuperältään kotoisin Etelä-Amerikasta. Kvinoassa on runsaasti proteiinia, rautaa, magnesiumia ja ravintokuituja. Kvinoan siemenet ovat helposti sulavia ja vatsaystävällisiä. 

Tänä päivänä löytyy myös Suomessa kasvatettua kvinoaa. Itse olen tykästynyt tähän SunSpelt kvinoaan. Tästä tulee todella pehmeä ja täyteläinen ”kvinoapuuro” lisäkkeeksi erilaisiin risottoihin, salaatteihin ja wokkeihin. Niin ja puhummattakaan speltin ravintorikkaudesta. Spelttihän on vehnäsukuinen jalostamaton vilja noin 10 000 vuoden takaa ja on säilyttänyt ainulaatuisen ja alkuperäisen koostumuksensa näihin päiviin saakka.

Näillä ajatuksilla sokeriton kuukausi jatkuu. Kuinka sinun viikkosi on sujunut? Muistetaan kannustaa toisiamme tasapuolisesti, on sitten kyseessä elämäntaparemontti tai ihan tavallista elämää ilman mitään suurempia muutoksia!
-tuulanneli

20 Comments

 1. AnniK
  Kirjoittaja
  7.1.2018 / 13:43

  Kiitos herkullisesta reseptistä. Sokeriton viikko on täällä sujunut hyvin. Alkuviikon tosin kärsin päänsäryistä, kai se elimistö huusi päivittäistä sokeriannosta. Minulle ruoan kaunis ulkonäkö on todella tärkeää ja nämä sinun tekemät paprikat ovatkin todella herkullisen näköisiä. Kvinoa on minulle uusi tuttavuus. Täytyykin etsiä sitä kaupan hyllystä heti alkuviikosta. Mukavaa iltaa sinne!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.1.2018 / 08:27

   Moikka Anni 🙂

   Samoin minulla meni tämä eka viikko todella helposti. Hedelmiä olen syönyt enemmän. Käytän nykyään paljon kvinoaa ruuanlaitossa ja korvaan sillä useasti valkoisen lihan. Nyt ostin pitkästä aikaa broileria ihan pyhän kunniaksi.

   Suosittelen kokeilemaan! Tsemppiä myös sinulle!

 2. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  7.1.2018 / 15:38

  Täytetyistä paprikoista on meilläkin tullut suosikkiruoka; sitä voi tehdä isomman annoksen kerrallaan ja on niin terveellistä – ja hyvää. Sinne voi myös upottaa vaikka mitä kasviksia, juustoa, mausteita ja linssejä, kaikkea mitä kaapista löytyy.
  Meilläkin on meneillään, jos nyt ei laihdutuskuuri, mutta kevennetty ja entistä terveellisempi ruokailumood. Se on niin, että jos tässä iässä ei huolehdi kaikin puolin itsestään, niin takapakki tulee varsin pian ja sen korjaaminen on tosi hankalaa. Koskee sekä
  liikuntaa että kiloja. Ja silloin on hyvä olla, kun tämä kaikki sujuu luontevasti ja on osa hyvää arkea.

  Terveellistä arkea ja onnen hetkiä tälle vuodelle!

  Maarit

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.1.2018 / 08:40

   Moikka Maarit 🙂

   Tällä ikää on todella tärkeää liikkua. Eihän sen todellakaan tarvitse olla mitään hikiliikuntaa vaan omaa kroppaa kunnioittaavaa liikuntaa, jolla vahvistetaan lihaskestävyyttä ja liikkuvuutta.

   Minulla todellakin tuli tämä sitkeä yskä pikkasen huonon yleiskunnon takia. Nyt on menossa vitamiinikuuri ja ihan rauhallista perusliikuntaa. Pikku hiljaa taas vauhtiin.

   Kivaa arjenhulinaa myös sinulle Maarit 🙂

 3. Kaisa
  Kirjoittaja
  7.1.2018 / 16:54

  Totta, värikäs ruoka piristää näin pimeällä. Tämä kvinoa onkin minulle uusi tuttavuus, joten meneekin testiin. Kiitos vinkkauksesta! Ja, täytetyt paprikat ovat ja näyttävät kuvissasi todella hyviltä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.1.2018 / 08:43

   Moikka Kaisa 🙂

   Värikkäällä ruualla saa todella energiaa arkeen. Kvinoa on todella hyvä lisäke ruokaa ja varsinkin tämä spelttiversio on minun suosikkini. Olen tehnyt siitä myös omenakvinoapuuroa!

   Kivaa viikkoa myös sinulle 🙂

 4. Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  7.1.2018 / 19:43

  Kiitos ohjeesta, näitähän pitää tehdä! 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.1.2018 / 08:45

   Olen käyttänyt samaa täytettä kesäkurpitsoihin ja uunibataattien päälle!

   Kivaa viikkoa sinulle!

 5. Marjo
  Kirjoittaja
  8.1.2018 / 10:48

  Kiitos värikkäästä reseptistä Tuulanneli ❤️
  Olen suuri uunipaprikoiden ystävä joten tätä voisi kyllä kokeilla. Kvinoa en ole juurikaan käyttänyt.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.1.2018 / 19:05

   Heippa Marjo,

   kannattaa kokeilla, paprikoista tulee uunissa todella ihana makeita ja sopivat ainakin minulle näin sokerittomaan kuukauteen antamaan makeutta.

   Kivaa viikkoa myös sinulle <3

 6. Annukka Vuorela | HappyAnnukka
  Kirjoittaja
  8.1.2018 / 11:56

  Itsekin tajusin, että elämäntavat on menneet aika huonoksi, liian vähän unta, epäsäännöllinen ruokarytmi ja liian usein lasi viiniä. Olo oli aika kamala. Nyt pienten parannusten kautta kohti parempaa oloa. Yllättävän helppoa ollut, vaikkakin nyt kun elimistö puhdistuu, jatkuva päänsärky on läsnä, onneksi tietää sen helpottavan ennemmin tai myöhemmin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.1.2018 / 19:31

   Se onkin tärkeä pysähtyä silloin tällöin ja tehdä näitä muutoksia elämäntapoihin.

   Alku onkin kaikkein vaikenta ja sitten se helpottaakin. Loppujen lopuksi pieni muutos muuttuu rutiiniksi niin tai ainakin sitä toivoo ja odottaa!

 7. Anu / sayitanywayblogi
  Kirjoittaja
  8.1.2018 / 14:56

  Ihanan värikäs ruoka! Minun herkkulakon pari ensimmäistä päivää meni päänsärkyä potien, mutta nyt onneksi jo helpottaa 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.1.2018 / 19:49

   Kiitos Anu 🙂

   Sitten aina helpottaa kunhan vain pääsee alkuun! Miksi sen aloittamisen pitää vain olla niin vaikeaa?

 8. Marina / Dioriina
  Kirjoittaja
  8.1.2018 / 19:05

  Tämä tuli kuin tilauksesta! Kiitos. Aina vain ne samat ruuat pyörii päässä ja varsinkin nyt, kun pakko alkaa katsomaan mitä suuhunsa pistää, että mahtuu syyskuussa häämekkoon. 😀

  Ihanaa alkanutta tätä vuotta ja viikkoa. <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.1.2018 / 13:16

   Kasvisruuissa on paljon mahdollisuuksia. Suosittelen kokeilemaan eri vaihtoehtoja.

   Kivaa uuden vuoden jatkoa myös sinulle ja tsemppiä häävalmisteluihin!

 9. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  8.1.2018 / 19:26

  Paprika ei ole minun vihannekseni, mutta muuten kyllä kasvispainotteista olisi vähän niinkuin tarkoitus ainakin alkuvuosi syödä 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.1.2018 / 13:19

   Toinen hyvä vaihtoehto tähän on täytetyt kesäkurpitsat tai bataatit.

   Esimerkiksi tämä sama täyte uunissa paistettujen bataattien päälle on todella hyvää.

 10. Mama Lina / Liinakoo
  Kirjoittaja
  9.1.2018 / 04:42

  Kvinoa en olekaan koskaan kokeillut… mutta lisättiin sitä kauppalistalle muutama päivä sitten. 🙂
  Kiitos herkullisesta reseptistä! 🙂

  Viikko on alkanut hyvin… kuntosalilla ja töissä ja kotitöissä. 🙂

  Mukavaa viikkoa! 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.1.2018 / 13:22

   Heippa 🙂

   Kvinoa on mielenkiintoinen lisäke ruokiin ja aivan todella hyvä proteiinin lähde. Täyttää muuten vatsan todella hyvin ja aineenvaihdunta pelaa!

   Kivaa viikkoa myös sinulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?