Etusivu » syötyjä sanoja – saahan sitä mielipidettään vaihtaa?

syötyjä sanoja – saahan sitä mielipidettään vaihtaa?

Moikka kaikille! Me naiset ollaan tunnettuja takinkääntäjiä. Allekirjoittanut muuttaa mielipidettään joskus aika tiuhaan tahtiin. Mielipide saattaa vaihtua lennossa ja siinä on sitten lähipiirilläni ihmettelemistä, että missä nyt oikein mennään. 
”Nilkkureissä suosin edelleen terävää kärkeä. Olen jymähtänyt tässä menneille vuosille. En enää jaksa innostua ankkakärkisistä avokkaista ja nilkkureista.”

Viikko sitten kirjoittelin Syksyn tyylihaastepostauksessa, että ankkakärjet ovat ehdottomasti mission impossible minulle. Voi rakas Malene Birger minkä teit? Törmäsin yllä olevan kuvan upeisiin avokkaisiin lauantaina, kun kuvasimme asuja Karisman blogiin. Samalla aivonystyräni alkoivat visioida tuota kärjenmallia nilkkureihin. Kantikas kärki vaan näyttää freesiltä ja jotain houkuttelevaa siinä on jälleen monen vuoden jälkeen.

”Törmäsin viimeisimmässä Gloriassa valokuvaan ja siinä on kaikki ne asiat, mitkä koen itselleni hyvin vieraaksi. En voisi kuvitella itselläni mitään pyjamatyylistä kuosimiksausta.”

Tässäkin Malene sai minut pyörtämään sanojani. Eihän uskoisi, että yläkuvan pusero on tarkoitettu joko juhlaan, arkeen tai pyjamaksi. Siis jokainen voi valita kuinka puseroa käyttää. Mukana tulee ihana pussukka, johon voit sujauttaa tämän mustavalkoisen kaunottaren uniasuna, kun olet matkoilla. Niin ja löytyyhän tähän tottakai ne pyjamahousutkin samasta kankaasta ja samassa kuosissa. Tähän ”pyjamasarjaan” kuului myös todella kaunis viittamainen aamutakki, joka toimii aluksi juhlavaatteena ja sitten myöhemmin ylellisenä aamutakkina.
Vannon aitojen materiaalien nimeen ja olen tässä vuosien saatossa myynyt esimerkiksi pois kaikki keinonahkaiset housut. Erityisesti kengissä vierastan keinomateriaaleja. Entisenä kenkäalan ammattilaisena minulle on ollut aina kunniasia, että kengät ovat nahkaa. Vuosi sitten ihastuin Espanjan matkalla lenkkareihin ja silloin kukkaro sanoi, että nuo lenkkarit lähtevät matkaan. Tämän syksyn ykköslenkkarit ovat olleet nämä kimaltevat keinolenkkarit. Yllättävän vähän ne muuten hiostavat ja istuvat todella hyvin jalkaan. 

Mikä saa meidät muuttamaan mielipidettään ja onko se ihan OK?


Tottakai se ihan Ok muuttaa mieltään. Omalla kohdallani joskus jotkut ennakkoluulot vaikuttavat eniten mielipiteisiin. Tiedon lisääntyessä mielipide muuttuu pikku hiljaa. Meillä jokaisella on ne tietyt elämän arvot, jotka antavat elämälle raamit. Nämä ovat ne, jotka pysyvät mutta mielipiteet ovat löyhempiä sanottuja  ja ajateltuja asioita. Minulle on luonnollista, että pystyn myöntämään olleeni väärässä jonkin asian suhteen ja silloin se oman mielipiteen vaihtuminen on luonnollista. Ethän sinä opi mitään uusia asioita, jos pidät kiinni jääräpäisesti kiinni omista mielipiteistäsi.

Mielipiteen muuttumiseen itselläni voi vaikuttaa myös toisten mielipide. Myönnän, että menen helposti isojen virtojen mukana. Minusta ei ehkä ole vastavirran kulkijaksi. Nuorempana sitä oli niin hullu, että teki ihan päinvastoin mitä sinulta odotettiin ja toimit ihan oman mielipiteiden mukaan. Iän myötä seesteisyys  on rauhoittanut mielen. 

Tähän postaukseen valikoitui blogini linjan mukaisesti pukeutumiseen liittyviä juttuja, joissa mielipiteeni muuttuvat usein tuuliviirin lailla. Minulle on superhelppoa kirjoittaa muotiin, tyyliin ja pukeutumiseen liittyvistä asioista. Olen arka ottamaan kantaa päivänpolttaviin asioihin. Haluaisin kirjoittaa rohkeammin mutta sitten aina päädyn kevyempiin aiheisiin. Mistäköhän löytäisin lisää rohkeutta?

Mukavaa viikkoa kaikille!

 Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme?


 -tuulanneli
Suositun Syksyn 2020 tyylihaaste postauksen voit lukea täältä (klik)!

12 Comments

 1. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  19.10.2020 / 07:08

  Itsellänikin muuttuu mielipiteet, jos saan lisää tietoa jostakin asiasta. Ei niistä mielipiteistäkään pidä pitää kynsin ja hampain kiinni, ihmisen tulee kehittyä ja nähdä asiat laajemmin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.10.2020 / 07:42

   Heippa Melissa, olet niin oikeassa! Asioita pitää katsella niin monesta näkökulmasta! Näissä pukeutumiseen liittyvissä asioissa huomaan olevani joskus kaavoihin kangistunut kunnes joku avaa allekirjoittaneen silmät!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  19.10.2020 / 07:15

  Täytyy sanoa, että itse varsinkin muodin suhteen olen melkoinen takinkääntäjä. Vaatii aina aikansa silmän tottuessa johonkin ja kohta huomaankin, että sehän on ihan huippu juttu 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.10.2020 / 07:45

   Se on juuri näin! Olen ollut yli entisessä elämässä yli parikymmentä vuotta sisäänostajana ja silloin oli pakko oppia ennakkoluulottomuutta. Tulevat jutut piti aistia vuosi etukäteen. Nykyään tyydyn tulemaan jälkijunassa 😉

 3. Unknown
  Kirjoittaja
  19.10.2020 / 18:16

  Mutta eikö pukeutuminen olekkin todella tärkeä asia,hyvillä valinnoilla teet
  hyvää itselle että koko ympäristölle.Säästät luontoa,työllistät ym.
  Hyvillä vinkeillä ja ideoilla ainakin minulla tulee ostettua laadukkaampaa ja
  kestävämpää.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.10.2020 / 07:53

   Hei, kiitos kannustavasta kommentista. Se on juuri näin 🙂 Varsinkin tähän aikaan, kun monen yrityksen toiminta on vaakalaudalla niin on tärkeää, että kuluttamista ei lopeta.

   Kohtuullinen kuluttaminen on tärkeää talouden kannalta!

 4. Katja //Valkoisen vuoren rinteillä-blogi
  Kirjoittaja
  19.10.2020 / 21:07

  Mä ehkä sanoisin että kyse on enemmän mieltymyksistä, ja siitä että mikä puhuttelee milloinkin 🙂 itsellä on ihan sama ilmiö sisustuksen kanssa. Monesti ympärillä olevat trendit herättää kiinnostusta tai vaikka joku yksittäinen inspiraatiokuva. Ja sehän on ihan jees 🙂 Olisi kamalaa jos me sisustettaisiin aina niinkuin ennen, käytettäisiin vuodesta toiseen samaa kenkämallia, tai kokattaisiin joka viikko samat safkat. 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   20.10.2020 / 08:08

   Heippa Katja 🙂 pointtisi on todella hyvä! Mikään ei kehity jolleivat meidän miletymykset ja mielipiteet muutu!

 5. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  20.10.2020 / 19:02

  Silmä tottuu, ensin hassuilta näyttäneet tyylit alkavatkin miellyttää kun niitä näkee enemmän.

  Laitoin kesällä pois kaapissa vuosia pyörineet suorakärkiset kengät, mutta toiset kantikaskärkiset kesäkengät jäivät vielä odottamaan seuraavaa kesää, ehkä ne tekevät uuden tulemisen.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.10.2020 / 06:35

   olen tehnyt työurani kenkien parissa ja kenkien kärjet ovat aina puhuttaneet. Olen vuosien saatossa käynyt läpi monenlaiset jutut.

   Näitä muistoja löytyy omistakin varastoista menneilta vuosilta.

 6. Marjo
  Kirjoittaja
  21.10.2020 / 20:36

  Kyllä nainen voi hyvin muuttaa mielipidettään kun "aika on siihen oikea". Olen itsekin tehnyt näin eli vannonnut monia asioita, joita minun ylläni ei tulla näkemään vaan kuinkas sitten kävikään.

  Tylppäkärkiset kengät näyttävät ihan kivoilta taas kun niin tottuu. Ja antaa niille aikaa. Nuo kuvassa olevat Malenen ovat todella namut. "Pyjamavaatteet" ovat ihania 🙂 Omistan itsekin yhden "pyjamapaidan".

  Kivaa loppuviikkoa ja rapsut Hansille <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.10.2020 / 19:28

   Me naiset ovat ollaan aika tuuliviirejä muodin suhteen. Toisaalta mitenkä muuten se talous pyörisi! Meidän talous tarvitsee meitä naisia!

   Mukavaa viikonlopun jatkoa ja rapsut Minnielle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?