Etusivu » Sunnuntaibrunssi

Sunnuntaibrunssi


Moikka ja tervetuloa brunssille! Sain kokeiltavaksi Blogger´s Inspiration tapahtumasta Santa Marian ja Risentan tuotteita, joilla oli tarkoitus valmistaa brunssi New York -tyylillä. En tällä kertaa matkannut ihan New Yorkin makumaailmaan vaan inspiroiduin ottamaan mukaan myös omia suosikkejani. 

Herkulliseen brunssiin valmistin tuorepuurolasin persimohillolla, feta-parsakaalipiirakoita, kvinoa-kasvismuffinseja, siemennäkkäriä ja tietenkin mukaan myös miesten tex-mex makuja. Tein myös meille raikkaan veriappelsiinismoothien.

Tex-Mex jutut tein perinteisilla Santa Marian mini taco tubs -veneillä. Nämä pienet, rapeat, friteeratut maissikuoret ovat todella kätevät, joihin on helppo koota annos. Jauhelihan maustoin punaisella paprikalla ja Santa Marian spice mixi -mausteseoksella. Mukaan tein myös perinteisen avocado-guacamolen. Tämä oli ehdottamsti meidän miesten mieleen.


Siemennäkkäriin kokeilin uutena makuna Risentan Vadelma & Kookos Granolaa sekä Risentan paahdettuja auringonkukansiemeniä, jotka ovat myös älyttömän hyviä naposteltavia sellaisenaan. Ohjeena käytin perusnäkkäriohjetta, jota on helppo muunnella erilaisilla siemenillä.

Siemennäkkäri

3 munaa
3 rkl perunajauhoja 
1 tl suolaa
1dl Risentan auringonkukansiemeniä
1dl Kuorittuja seesamsiemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
2 dl Risentan Vadelma & Kookos Granolaa
1dl kaurahiutaleita

Sekoita ainekset keskenään ja levitä tasaisesti leivinpellille. Tasoita niin, ettei jää rakoja. Paista 175C ja n. 25 min. Aika riippuu vähän siemenistä. Anna jäähtyä ja kuivata. Itse olen huomannut ettei kannata laittaa muovipussiin, silloin rapeus häviää.



Brunssin kruunasi Risentan vanilja-kookostuorepuuro persimohillolla. Tuorepuurolasin pohjalla laitoin Risentan Granolaa ja sitten kerroksittain persimoa ja vanilja-kookostuorepuuroa, päälle vielä vähän Granolaa. Herkullinen jälkiruoka on valmis! Persimot ovat nyt parhaimillaan ja itse käytän niitä paljon salaateissa ja tuorepuuroissa. Persimot soseutuvat helposti sauvaseikoittimella.

Teemu Laurellin Risentan vanilja-kookostuorepuuroreseptin löydät täältä (klik). Olen ihan koukussa tähän yhdistelmään. Tuorepuuro saa niin pehmeän maun kookosmaidolla. 


Näillä herkuilla voisi aloittaa vaikka jokaisen päivän!



-tuulanneli

// Osa tuotteista saatu lehdistönäytteenä Santa Marialta ja Risentalta //


12 Comments

  1. Tuuli - Lumo Lifestyle
    Kirjoittaja
    27.11.2016 / 06:58

    Ooh, näyttääpä herkulliselta! Hauska idea käyttää granolaa siemennäkkäriin, pitääkin kokeilla.

    Omat brunssireseptinikin julkaisun tänään.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      27.11.2016 / 19:02

      Kiitos 🙂

      Sinulla oli myös todella kiva brunssi. Siemennäkkäri on minun kestosuosikki ja teen sitä viikottain.
      Näkkäri on kiva pikkueväs mukaan päiväksi. Olen kokeillut erilaisia comboja siemennäkkärissä.

  2. Piin Elämää
    Kirjoittaja
    27.11.2016 / 08:08

    Todella herkullisen näköisiä. Etenkin, kun oma yksinäinen aamupalani koostuu tänään lähinnä kahvista. Bongasin tuosta erityisesti kvinoa-kasvismuffinsit. Olen maistellut vain makeita muffinsseja, joten kasvisversio kuulostaa mielenkiintoiselta.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      27.11.2016 / 19:39

      Kiitos 🙂

      Kvinoa -kasvimuffinsien ohje tulee ensi viikolla blogiin. Ne ovat todella kiva ja herkullinen välipala!

  3. Outi Krimou/Outi's life
    Kirjoittaja
    27.11.2016 / 08:22

    Ihanan näköisiä tarjottavia, nam <3
    Mukavaa adventtia!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      27.11.2016 / 19:39

      Kiitos Outi 🙂 ja samoin suloista sunnuntai!

  4. Belladonna
    Kirjoittaja
    27.11.2016 / 18:18

    Herkullisia brunssitarjottavia! Kiva idea lisätä vadelma ja kookosgranolaa näkkäriin. Täytyypä testata.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      27.11.2016 / 19:43

      Kiitos Belladonna 🙂

      Tämä oli kiva haaste toteuttaa ja kiva kun löysit inspiraatiota!

  5. Doppwoman
    Kirjoittaja
    27.11.2016 / 21:14

    Wau! Mikä Brunssi!! Ihania juttuja, pitääpä testata.
    Mukavan lumista alkuviikkoa sinulle! Ps. Nähdäänkö ennen joulua? Kata

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      28.11.2016 / 07:23

      Kiitos Kata 🙂

      Suosittelen kokeilemaan ja oma suosikkini on tuo vanilja-kookostuorepuuro!

      Laitan sinulle viestiä ja sovitaan lounastreffit ennen joulua,

      Kivaa ja kaupallista viikkoa sinulle 🙂

  6. Tuula / Tuula's life
    Kirjoittaja
    28.11.2016 / 07:01

    Ihana brunssi! Ja ihana kattaus. Chia-siemenet on hankittu tuohon kookostuorepuuroon, mutta ei vielä tehty. Meillä oli tavallista kaurapuuroa, kun oli nuo kipparin pojantyttäret 3- ja 5- vuotiaat yökylässä. Säpinää riitti.
    Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      28.11.2016 / 08:31

      Kiitos Tuula ihanasta kommentista!

      chia-siemeniin jää helposti koukkuun, näin on ainakin käynyt allekirjoittaneelle!

      Kivaa talviviikkoa sinulle!


Looking for Something?