Etusivu » Suloinen ystävänpäivä kera herkkujen

Suloinen ystävänpäivä kera herkkujen

//Sisältää saatuja pr-tuotteita ja näytteitä//
Tänään päästin irti sieluni sopukoista ikuisen romantikon. Tämä tulee ainakin minulle itselleni mieleen, kun katselen näitä postauksen kuvia. Enpä ole pitkään aikaan ollut näin romanttisella mielellä leipomusten suhteen. Inspiraatio postaukseen lähti viikolla saadusta leivontakoristeiden pr-paketista.

Helmikuussa meitä hemmotellaan erilaisilla leipomisen juhlilla; Runebergin päivä, ystävänpäivä ja laskiainen. Meidän perheen kuukauden kruunaa vielä juniorin synttärit ensi viikonlopulla. Ystävänpäivänä taitaa olla näistä juhlista se, jolloin herkutellaan isolla sydämellä.
Rahkamuffinsit (12 kpl)

4 kananmunaa
2 Creme Fraiche purkki (150g) tai Vanilja- tai sitruunarahka (200g)
1 dl mantelijauhoja
1 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta

Sekoita creme fraiche / rahka ja kananmunat keskenään. Sekoita keskenään mantelijauho, kookosjauhot ja psylliumia ja lisää jauhoseoksen joukkoon leivinjauhe.

Jaa seos pieniin muffinsivuokiin. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Seuraa, etteivät kakkuset pala. Paistoaika riippuu paljon uunin tehokkuudesta.

Koristele haluamalla tavalla.  Olen koristellut ystävänpäivän versiot värjätyllä kermavaahdolla, sydämenmuotoisilla strösselillä ja vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella.

PIENET JUUSTOKAKkuset

Pohja;
2 munaa
1 prk Creme fraiche (150g)
2 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhe

Täyte;
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta / vispikermaa
2 dl sitruunarahka
pinkki väriaine, esim Dr. Oetker concentrated pink colour
4 liivatelehteä
(1 dl tomusokeria tai karppisokeria mikäli haluat makeutta kakkuun.)

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Jaa ruokalusikallinen pohjataikinaa muffinsivuokiin. Käytin silikoonimuotteja, koska näistä valmis tuote lähtee helposti pois. Taikinasta tulee n. 15-20 kakkusta. Itse jaoin taikinan kahteen osaan eli tein 10 kpl juustokakkusia ja yhden juustokakun (kakkuvuoka 15cm). Paista uunissa 175C n.25 minuuttia. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää joukkoon sitruunarahka sekä ihan pieni loraus pinkkiä väriainetta. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte jäähtyneiden pikkukakkusten pohjien päälle. Anna kakkusten jäähtyä rauhassa ainakin pari tuntia jääkaapissa.

Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla. Postauksen kakkuset on koristeltu kermavaahdolla ja koristeströsseleillä ja sydänkoristeilla.
Joskus on ihan kiva vähän herkutella ja tehdä vähän jotain ihan muuta kuin normaalisti. Onneksi nämä juhlapyhät ovat ensi viikonlopun jälkeen ohi. Vyötärö ei oikein tykkää näin monesta juhlasta. 

Ensi viikonlopulle teen sitten perinteisen synttärikakun. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi tehnyt täytekakun. Lapsen synttärit on aina hyvä syy tehdä jotain todella hyvää! Kiitos vielä tästä inspiroivasta leivonnan superkassista Riannon poppoolle ja Dr Oetker Suomi.


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!
Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme 💗   
-tuulanneli

 

2 Comments

  1. Unknown
    Kirjoittaja
    16.2.2021 / 07:12

    Ihania leipomuksia, menee kokeiluun.

  2. JonnaH.
    Kirjoittaja
    16.2.2021 / 11:27

    Vitsit mitä herkkuja. Ihanat kuvat. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Looking for Something?