Etusivu » savivaalennus – luonnollisempi tapa vaalentaa hiuksia

savivaalennus – luonnollisempi tapa vaalentaa hiuksia

Pari viikkoa sitten istahdin uteliaani Eco Beauty Wellnessin kampaamotuoliin Ailan hoiviin. Hiuksilleni oli tarkoitus tehdä luonnonmukainen savivaalennus, joka on tavanomaisia vaalennusaineita turvallisempi keino vaalentaa. Ihonhoidossa olen jo siirtynyt luonnonkosmetiikan käyttöön, joten olin todella kiinnostunut tästä ekologisesta vaihtoehdosta.Aluksi hiukset pestään rasul-savella, joka syväpuhdistaa hiuksista epäpuhtaudet kuten lian ja kemikaalijäämät. Tämän jälkeen kosteisiin hiuksiin levitetään vaalentava savi-soodaseos, joka suojataan kelmulla ja annetaan vaikuttaa noin tunnin verran. Tämä vaihe olikin jännä. Aluksi minusta tuntui, että päänähka irtoaa, koska saviseos ns. ”kupli” kelmun alla mutta tämä vaihe meni nopeasti ohi. Onneksi Ekokampaaja Aila oli vinkkanut minulle etukäteen tästä vaiheesta. 

Savivaalennus perustuu luontoystävällisiin ja hellävaraisiin aineosiin. Seoksen sisältämä hapete on synteettistä mutta haihtuvaa, joten viemäristä huuhtoutuu ainoastaan jäljelle jäävä savi ja sooda. Vaalennus on mahdollista tehdä myös raidoituksella. Minun vaalennus tehtiin ns. kokopäätekniikalla. 
Kokemus oli todella miellyttävä. Vaalennus oli myös hellävaraisempi minun hennoille hiuksille kuin synteettinen versio. Vaalennuksesta on nyt kulunut pari viikkoa ja olen edelleen tyytyväinen lopputulokseen. Yksi iso muutos on ollut hiusten pesukertojen väheneminen. Hiukset pysyvät puhtaana kauemmin. Samoin saan niihin ilmavuutta helpommin. 

Kampaamossa tutustuin  John Masters Organics hiustenhoitosarjaan. Erityisesti tykästyin tämän sarjan spearmint & meadowsweet shampooseen. Piparminttu hoitaa ja raikastaa päänahkaa. Tämä hiustenhoitosarja on yhdysvaltaisen John Mastersin kehittämä tuotesarja, jonka valmistuksessa käytetään tarkoin valittuja, laadukkaita raaka-aineita. Esimerkiksi hänen omistamassaan salongissa ei tehdä ollenkaan permamentteja ja synteettisiä värjäyksiä. 

Todella kiva, että meille kuluttajille tulee erilaisia uusia vaihtoehtoja. Lisää Eco Beauty Wellnessistä voi lukea täältä (klik).

-tuulanneli


// savivaalennus on saatu bloginäkyvyyttä vastaan //

12 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  15.3.2017 / 17:28

  Kuulostaa todella hyvältä vaihtoehdolta. Tuo normaali vaalennus kun aika hyvin tappaa hiukset, siis ainakin minulla 🙂
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.3.2017 / 19:28

   Heippa Outi 🙂

   Minusta on todella kiva, että löytyy vaihtoehtoja. Olen vuosien aikana tehnyt vaalennuksia vähän liian usein ja se on näkynyt hiuksieni kunnossa.

   Mukavaa loppuviikkoa Outi 🙂

 2. Belladonna
  Kirjoittaja
  15.3.2017 / 18:28

  Ihana vaihtoehto perinteisille vaalennusaineulle ja -metodeille. Hienoa, että tällaisia hellävaraisempia ecoversioita on tullut markkinoille. Ihanaa keskiviikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.3.2017 / 19:33

   Olen ihan samaa mieltä kanssani Belladonna.

   Tänä päivänä nämä ekovaihtoehdot ovat jo laadukkaita ja niiden hoitotulos on loistava. Tämäkin värjäys on kestänyt ihan samalla lailla kuin synteettinen versio.

   Kivaa loppuviikkoa sinulle 🙂

 3. Leena
  Kirjoittaja
  15.3.2017 / 18:48

  Ja viime viikon rintasyöpäuutisen jälkeen vaihtoehdot ovat todella tervetulleita. Olitko tyytyväinen sävyyn?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.3.2017 / 19:40

   Heippa Leena 🙂

   Olin todella tyytyväinen lopputulokseen ja sävyyn. Minulla oli aika tumma tyvikasvu ja se saatiin savivaalennuksella peitettyä. Nyt minun pitäisi vain löytää omalta paikkakunnalta tekijä tälle vaalennukselle.

   Tsemppiä sinulle Leena ja aurinkoista viikonloppua 🙂

 4. Marjo
  Kirjoittaja
  15.3.2017 / 19:14

  Onpa mielenkiintoinen vaalennustekniikka. Vaalennus on itselleni täysin vierasta kun tummatukkainen olen mutta varmasti tämä on perinteistä vaalennus hellävaraisempi tapa. Sinun tukka näytti silloin kun tapasimme heti vaalennuksen jälkeen todella kiiltävän kauniilta.
  Mukavaa viikonjatkoa ihanuus 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.3.2017 / 19:47

   Voi kiitos Marjo 🙂

   Se oli vaan harmi, että silloin keskiviikkona oli aikamoinen vesisade iltapäivällä ja sehän ohuelle suomalaiselle hiukselle se pahin mahdollinen keli.

   Vaalennuksen jälkeen hiukset ovat olleet todella helppohoitoiset ja nuo John Masters tuotteet ovat aivan huippuja.

   Kivaa loppuviikkoa Marjo 🙂

 5. Pauliina/PauMau
  Kirjoittaja
  16.3.2017 / 12:22

  Tämä vaihtoehtoinen vaalennustekniikka on kiinnostanut jo pidempään, kiva kuulla kokemuksesi siitä. Jäin miettimään tuota, että eiköhän savi sitten jää lietteeksi viemäriputkistoon (ja tämä ei siis kysymys sinulle vaan ihan vaan pohdintaa :))

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.3.2017 / 19:59

   Moikka Pauliina 🙂

   Suosittelen kokeilemaan tätä savivaalennusta. Onhan tämä varmasti ekologisempi vaihtoehto kuin synteettinen.
   Tuohon lieteasiaan en osaa kyllä ottaa kantaa!

 6. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  18.3.2017 / 05:57

  Kuulosti jännältä kun kerroit savivaalennulsesta tavatessamme, mutta hiukset selvästi olivat kauniisti vaalennet

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   18.3.2017 / 07:29

   Kiitos Tuuli 🙂

   Olen ollut tyytyväinen tähän vaalennukseen ja nyt on aika korkea kynnys palata takaisin synteettisen värjäyksen pariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?