Etusivu » #rantakunnossa

#rantakunnossa

Heippa kaikki kaunokaiset! Oletko törmännyt täällä somemaailmassa pyörivään haasteeseen #rantakunnossa. Kampanjan tavoitteena on saada ihmiset hyväksymään itsensä sellaisena kuin ovat ja miettimään kannattaako aloittaa joka vuotista dieettirumbaa kesäksi. Kampanja on lähtenyt liikkeelle alunperin Noora&Noora blogista klik (täältä). Luin tästä eka kerran blogikamuni Reetan blogista ja minulle aihe kolahti heti. Tämän päivän ulkonäköpaineet ovat aika kovat meillä aikuisilla ja etenkin nuorilla. Myönnän itsekin syyllistyneeni täydellisen vartalon metsästykseen. Olen vetänyt tiukkoja dieettejä ja aina palannut samoihin mittohin eli näihin joissa nyt olen. Voisin varmasti kirjoittaa monta blogijuttua eri dieeteistä niiden hyvine ja huonoine puolineen. Ehkä kokemukset jäisivät miinuksen puolelle.

Tässä kohtaa sinulla varmaan herää epäilys, että mitä se tuulanneli nyt kirjoittaa. Viikko sitten puhuin elämäntaparemontista ja ph-dieetistä.  Nyt vähän korjaan, ettei synny väärinkäsityksiä. Olen ottanut reseptiohjeita ph-dieetistä mutta 100%:sti en pysty ohjelmaa noudattamaan koska treenaan säännöllisesti ja osallistun golfkilpailuihin. Tavoitteeni on pudottaa ihan muutama kilo, jotta viime kesän golfvaatteet mahtuvat päälle. Olen nyt vihdoinkin oppinut hyväksymään itseni tämän kokoisena ja jos haluan harrastaa liikuntaa niin en voi olla vähäenergisellä ruokavaliolla. Muistan aina kun olin juoksukoulussa ja minä tyhmä yritin laihduttaa juoksemalla. No meillä oli aika kovia treenejä ja palautusjuomat sekä ruuat jäivät muutaman kerran nauttimatta koska halusin laihtua. Se huono olotila oli ihan järkyttävä jälkeenpäin. Onneksi ikä on tuonut järkeä käteen! 

Minun vatsa saa pömpöttää ihan rauhassa kun minulla on vaan hyvä olla. Tottakai seuraan mitä syön ja teen smoothieta into piukassa. Sitten kun on juhlanpaikka niin syön ja nautin hyvällä omalla tunnolla. Ehkä tämä rytmi on lähellä sitä 5:2 paastoa. Enkä häpeä yhtään sitä, että jakkuni koko on XL ja Massimo Dutissa joudun aina pyytämään omat kokoni varastosta. En tiedä minkä takia isot koot eivät voi olla esillä? Tyhmää eikö vain? Toisaalta on tämäkin hullua, että me kirjoitetaan aiheesta. Tottakai kyllähän minäkin haluaisin olla missimitoissa mutta minun on pakko hyväksyä omat geenitekijät. Oma muruni aina sanoo minun olevan ihan hyvännäköinen  näin kun olen. Hänestä on tärkeintä, että hymyilen ja olen hyväntuulinen kaikkine kiloineen. Hän on kai vuosien saatossa nähnyt tiukkapipoista laihduttajaa liikaa. 

Nyt haastan teitä blogikamujani kirjoittamaan myös tästä aiheesta ja miettimään omaa suhtaumista vartaloonsa. Samalla haastan myös teitä lukijoitani tutustumaan instakampanjaan, jossa kannustetaan postaamaan itsestä oma rantakuva. Linkki löytyy postauksen lopusta. Olen täällä aikaisemminkin kirjoittanut, että en ole rantaihmisiä joten saatte tyytyä minun golfkuviin sunnuntailta. En taida omistaa edes bikinejä/ uimapukua, koska siitä on muutama kymmenen vuotta kun olen poolilla makoillut. Mutta kampanjaa voi osallistua ihan niissä vaatteissa kuin haluaa ainakin näin blogin välityksellä. Eilen blogissani alkoi arvonta, jonka teemana on memento vivere, joka toimii muutenkin viikon teemana minulle. Kaikkien ulkonäköpaineiden alla me usein unohdetaan se elämän tärkein perusasia; elämän eläminen!

Memento vivere // muistetaan elää!


                          -tuulanneli

#rantakunnossa kampanja löytyy täältä (klik)


ps. Memento vivere blogiarvonta jatkuu täällä (klik)

8 Comments

 1. Annukka
  Kirjoittaja
  25.5.2015 / 17:49

  Mun tarttee nyt kirjoittaa sen verran aiheen vierstä, että ihan mahtavan hieno svingi <3. Tai siis toi loppuasento. Mulla ei olkapäät enää jousta noin paljon.

  Itse en ole koskaan varsinaisesti kilojen kanssa joutunut kamppailemaan, mutta hyvää oloa kyllä tavoittelen. Ja itselläni on hyvä olo silloin, kun vatsan olemassaolon voi kokonaan unohtaa. Ei tarvi miettiä, onko se turvoksissa tai onko ähky olo tai kiristääkö vaatteet. Kun pötsi on hiljaa ja rauhallinen, voi keskittyä kaikkeen muuhun paljon olennaisempaan :).

  Ja liikunta + liian vähät kalorit ei todellakaan sovi yhteen. Onneksi ollaan tosiaan jo niin (vanhoja ja) viisaita, että sen verran älytään <3

 2. Leena
  Kirjoittaja
  25.5.2015 / 18:36

  Hei – oma kommenttini koskee myös tuota hienoa vartalonkiertoa ! Itse en ole koskaan ollut erityisen notkea ja sitä pitää aina erikseen itselleen muistuttaa. Hieman kade on myös Suomen pitkistä illoista, joissa valoa riittää golfille. Olen samaa mieltä tuosta kampanjasta muuten – ihan asiaa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.5.2015 / 19:55

   Kiitos Leena <3 täytyy myöntää, että olen itsekin ylpeä omasta swingistä ja että minun 50-vuotiaan vartalo kiertyy hyvin 🙂

 3. tuulanneli
  Kirjoittaja
  25.5.2015 / 18:36

  Kiitos Annukka <3 tuo swingin loppuasento on vuosien työn tulos ja onneksi minulla yksi hyvä geeni ja se on notkeus // eli joskus pron mielestä minulla joustaa vähän liikaakin, ainakin ranteet ja lantiot liikkuvat liian kevyesti puolelta toiselle 😉

  Viime viikolla taisin jossain kommentissa mainita, että voisin pitää vaikka muutaman viikon puhdistuskuurin ph-dieetilla mutta en nyt kun golfin kilpakausi alkaa ja käyn treenaamassa myös salilla. Jokainen golfari tietää mitä tapahtuu kentällä jos on liian alhaiset energiatasot. Lauantaina meidän kilpakierros kesti Peuramaassa yli viisi tuntia ja jos en olisi hyvin tankannut edellisenä päivänä ja aamulla niin noutaja olisi kyllä tullut 🙂

  Tänään taas ollaan oltu pienemmillä kaloreilla koska on ollut lepopäivä liikunnasta 🙂

  Kaiken ja ao on kuitenkin se hyvä olo ja olen todella ylpeä sinun saavutuksestasi!

  kivaa viikkoa sinulle Annukka <3

 4. Belladonna
  Kirjoittaja
  25.5.2015 / 20:02

  Hieno kirjoitus ja kiva, kun rohkenit ottaa omalta osaltasi kantaa asiaan. Arkisin syömme "tavallista" kotiruokaa ja melko terveellisestikin, mutta myönnän, että kermaa käytän aika usein ja viinilasillinen varsinkin viikonloppuisin on hyvän aterian tärkeä osa. Itse olen hyvinkin kausiliikkuja ja esim. viime viikon tohinassa liikunta jäi aivan minimiin. Niinpä toivomani parin-kolmen kilon painonpudotus antaa odottaa itseään. Olisi kiva mahtua muutamaan lempparivaatteeseen, mutta en anna näiden lisäkilojen stressata ja hyväksyn itseni juuri tällaisena. Ulkonäköpaineiden sijaan nautin elämästä sen kaikkine puolineen.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.5.2015 / 20:48

   Kiitos Belladonna <3 olen itse painiskellut näiden ulkonäköpaineiden kanssa mutta onneksi on järkeä tullut ajattelumaailmaan ja näin aikuisiällä asioihin suhtautuu vähän toisella lailla. Myös sitä rohkeutta löytyy ottaa kantaa asioihin kun on omaa kokemusta asioista 🙂

 5. Doppwoman
  Kirjoittaja
  26.5.2015 / 06:02

  Hyvä kirjoitus täynnä asiaa:) Tapaan työni puolesta paljon naisia ja tämähän on yleinen keskustelunaihe eli katsotaan jos tarttuisin haasteeseen ja kirjoittaisin myös asiasta ensi viikolla kun olen muissa maisemissa:)Hyvää viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.5.2015 / 08:02

   Kiitti Kata 🙂 tämä on selllainen ikuisuusaihe / toisaalta me itse luodaan nämä ulkonäköpaineet mutta omalta kohdallani olen huomannut iän tekevän jo sen, että
   nautin ja hyväksyn vartaloni. Olen käynyt viimeisen uvoden aikana sellaisen mankelin läpi, että tällä hetkellä olen vaan onnellinen kaikkine kiloineen. Elämässä on niin paljon kivoja ja pieniä positiivisia asioista, joista voi nauttia!!!

   muistetaan elää elämää // kivaa viikkoa sinulle ystävä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?