Etusivu » poimintoja viikon varrelta 20/2020

poimintoja viikon varrelta 20/2020

//viikon paras juttu//

Viikko sitten meillä oli prinsessamme 1-vuotissynttärit oman perheen kesken. Tänä vuonna sai mummi vielä vaikuttaa pikkasen kakun aiheeseen. Niiskuneiti ja muumipeikko olivat luonnollinen valinta tällä kertaa. Meidän kakun toteutti taitava mustasaarelainen kotileipuri @suklaamarja. Annikka teki myös viime kesänä meidän ristiäiskakun. 


Synttärit muistutti ajan nopeasti kulumisesta. Lasten kasvamisesta sen ajan kulumisen huomaa parhaiten varsinkin näiden pienten kanssa. 

//viikon yllättäjä//

Ostin perjantaina pitkästä aikaa Glorian irtonumeron, joka yllätti minut positiivisesti. Tänä päivänä alkaa kotimainen muotilehti olemaan harvinaisuus. Varsinkin sen jälkeen kun Elle -lehden suomalainen versio lopetettiin alkukeväästä. Itse lukeudun niihin, jotka haluavat selailla printtiversiota kahvin kanssa. Vaikka notkun paljon netissä niin kaipaan siltikin myös sitä kiiltävää paperintuntua ja kauniita painettuja valokuvia.  

//viikon kosmetiikkatuote//

// tuote saatu pr-lahja //
Ranskalainen Patyka on minulle uusi tuttavuus, johon tutustuin maaliskuussa Luonnonkosmetiikkapäivillä. Patyka filosofia on käyttää markkinoiden parhaita ekologisia raaka-aineita kunnioittaen Reilua kauppaa ja asiantuntevaa osaamista. Löysin nämä ihastuttavat tuotteet näytekassistani. Joskus jostain yllättävästä tuotteesta voi tulla korvaamaton ja näin minulle kävi Patykan Bouche a Bouche Lip Balmin kanssa. Huulivoide on hurmannut minut totaalisesti ja se on korvaamaton apu kuiville huulilleni. Joskus pieni kauneustuote voi olla se meikkipussin kuningatar. 

//viikon pizzanautinto//

Perjantaina pidin pizzapäivän. VHH/ ketopizzani on niin helppo tehdä ja päällisenä voi käyttää mitä milloinkin kaapista löytyy. Tähän pizzaan käytin lopun vuohenjuustosta, jonka olin hankkinut tankoparsaa varten. Olen aina tykännyt vuohejuustosta ja viime viikolla tein kaksi aivan ihanaa vaihtoehtoa käyttäen tätä herkkkujuustoa. Toinen oli uunissa yhdessä tankoparsan kanssa ja loput vuohenjuustosta käytin tähän pizzaan. 

Tämän helpon ja nopean Kasvispizzan (keto/vhh) ohjeen löydät täältä (klik).

//viikon kukka//


Äitienpäivänä kotiutin yhden kesän lempikukistani. Rakastan hortensioita yli kaiken. Minulla on vaan yksi ongelma näiden kukkien kanssa. Odotan sitä päivää, kun onnistun näiden kanssa etteivät ne heti kuole ja lopeta kunkintaansa. Nyt seuraan tämän kaunokaisen ruskittuvia kukintoja. Onko tämä normaalia? Tulevat viikot näyttävät miten minun tänä keväänä käy hortensian kanssa.

Tässä kohtaan haluan kiittää kaikista ihanista kommenteista edelliseen postaukseen, jossa purin ajatuksiani viimeisistä kuukausista. Mitä olen oppinut näiden kuukausien aikana? Olen löytänyt itsestäni ihan uusia puolia mutta lopputulemana minulla on tällä hetkellä yllättävän rauhallinen ja seesteinen olotila. Tottakai kaipaan ystäviäni ja tapahtumia. Loppujen lopuksi sen kalenterin ei todellakaan tarvitse olla niin täynnä. Onnellisuus löytyy vähemmästäkin.

Mukavaa viikonjatkoa murut ?

-tuulanneli

12 Comments

 1. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  20.5.2020 / 09:02

  Onpa ihana kakku! Taitavat tuolla suunnalla osata tuon jutun, kun taannoin kävimme Vaasan seudulla kylässä ja saimme todella hyvää Maxmo hembagerietin suklaakakkua. Vaikken lifestyleblogia kirjoitakaan, niin muistelin, että siitä mainitsin jossain blogijutussa ja löytyihän se sieltä, leipomon nimikin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   23.5.2020 / 19:51

   Kiitos Pirkko 🙂

   Muumikakku oli todella onnistunut ja mieluinen myös pienelle synttärisankarille. Varsinkin Elli halusi nuo hahmot itselleen 😉

 2. Katariina K.
  Kirjoittaja
  20.5.2020 / 19:01

  Tuo kakku on niin söpö! Ja onnea prinsessalle vähän myöhässä<3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   23.5.2020 / 19:51

   Kiitos paljon 🙂 Nämä teemakakut ovat vaan niin ihania!

 3. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  22.5.2020 / 11:18

  Löysin Tokmannin alehyllystä kaksi vähän nuukahtanutta hortensiaa vitosella kappale. Kokemuksesta kuitenkin tiesin, etteivät ne ielä olleet kuolleet ja virkistyisivät terhakoiksi taas vettä saatuaan. Hyödynsin alen, kun viereisessä hyllyssä "priimahortensioita" oli 13 €/kpl. Tuohon ruskettumiseen en osaa sanoa, mutta hortensiat pitävät valoisasta, ei kuitenkaan suorasta auringonvalosta ja tasaisesta kosteuesta = ei saa olla liian kuivaa pitkään eikä myöskään sovi kastella liikaa.

  Aikakauslehdet luen nykyisin sähköisesti kirjaston linkin kautta, josta löytyykin valtava valikoima suomalaisia ja kansainvälisiä lehtiä. Hesarin ja kirjat sen sijaan luen ehdottomasti paperiversiona, en oikein osaa kuunnella äänikirjoja tai lukea syventäviä uutisjuttuja sähköisesti. Hyvä silti, että paperiaikakauslehdille löytyy vielä lukijoita etteivät ihan kaikki lehdet lopu.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   23.5.2020 / 19:54

   Olen nyt yrittänyt hoitaa hortensiaani. Muutama kukinto on kuivunut pois! Katsotaan miten meidän yhteiselo sujuu 🙂

   Olen korona-aikana innostunut jälleen aikakausilehdistä, jotenkin tuntuu kivemmalta lukea paperiversioita. Äänikirjoa olen myös kuunnellut paljon ja varsinkin koiralenkeillä.

 4. Minna M
  Kirjoittaja
  23.5.2020 / 05:37

  Onpa suloisen kaunis kakku! Onnea 1-vuotiaalle ja hänen läheisilleen! Tuo pitsa näyttää hyvältä! Olisikohan tänään pitsapäivä…
  Minä vietin eilen monta tuntia ulkona lehtiä lukien. Olipa ihanaa! Positiivisesti olen yllättynyt MeNaisista. Mielikuvanani lehdestä oli ihan toisenlainen, mitä nykyinen lehti on.

  Mukavaa viikonloppua!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   23.5.2020 / 19:56

   Kiitos Minna 🙂 Aika vaan kuluu niin nopeasti!

   Onneksi löytyy vielä kotimaisia aikakausilehtiä, jotka yllättävät meidät lukijat!

 5. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  23.5.2020 / 08:27

  Paljon onnea pikkuiselle. Ihana viikko ollut sinulla 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   23.5.2020 / 19:56

   Kiitos paljon 🙂 Samoin sinne aurinkoisia päivä!

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  23.5.2020 / 18:17

  Jostain kumman syystä mun silmiin tarttui tuo ekan kuvan kakku – ihana! <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   23.5.2020 / 19:57

   Se kakku on vaan niin syötävän ihana 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?