Etusivu » poimintoja viikolta – kukkia, kierrätystä ja suojamaskeja

poimintoja viikolta – kukkia, kierrätystä ja suojamaskeja

//syyskukat//

Viikko sitten ostin pitkästä aikaa kukkia kotiin. Siitä olikin vierähtänyt tovi edellisestä kerrasta, kun olin hankkinut kaupan kukkia. Tämä ihastuttavan syyskimppu on Jennien käsialaa Eden Flowersilta. Kukkakimppu matsasi kauniisti sävyyn toffeenvärisen neuleen kanssa. Ihastuin ensisilmäyksellä tämän neuleen kauniiseen sävyyn. Ostopäätöstä helpotti myös se, että neule on valmistettu 100% kierrätetystä villasta. 

//viikon brunssikuva//

Tämä oli kolmas brunssi tänä syksynä. Todella vähiin ovat aamiaistapaamiset jääneet tänä syksynä. Maanantaina peruuntui kivoja tapahtumia tulevan kolme viikon ajalta. Todella harmillista varsinkin kaikkien niiden yrittäjien kannalta, jotka häärivät tapahtumien takana. Olihan se koronan toinen aalto odotettavissa mutta siltikin viime päivien tapahtumat tuntuvat niin uskomattomilta. Meillä on täällä Vaasassa nyt todella tiukat rajoitukset päällä ja ihan aiheesta, koska ilmaantuvuusluku on huikea. Me olemme hyvä esimerkki nyt kaikille, kuinka helposti ne tartunnat voivat todellakin levitä. 

//minimossen//

Pari viikkoa sitten tutustuin paikalliseen kierrätysgalleria Minimosseniin. Vietin aamupäivän kierrätyksen ja kestävän kulutuksen asioiden äärellä. Näistä asioista ei oikeastaan koskaan puhuta liikaa. Toisaalta ei ole mitenkään helppoa ajatella asioita vastuullisen kuluttamisen näkökulmasta. Ainakin itselleni tämä on todella haastavaa varsinkin jos kohteena on oma vaatekaappi. 

Minimossen on mielenkiintoinen konsepti, joka tarjoaa kierrättämiseen erikoistuneille yrittäjälle myyntipaikan. Minimossen kertoo olevansa Suomen ensimmäinen vastuulliseen kuluttamiseen kannustava ja inspiroiva ostospaikka. Minimossenilla sinulla on mahdollisuus löytää esimerkiksi kierrätettyjä huonekaluja, jotka on entisöity ja tuunattu uudelleen henkiin. Samoin voit löytää uunikkeja tuunausdesigtuotteita, kuten valaisimia vanhoista pöytäpuhelimista, kaiuttumia kirjoista ja koruja posliinista. Minimossenin takaa löytyy paikallinen jäteyhtiö Stormossen. Minimossenin kotisivut löytyvät täältä (klik)

//with friends//

Nämä kuvat yhdessä ystävien kanssa ovat harvinaista herkkua. Onneksi ehdimme viime viikolla kokoontua ihan pienellä porukalla, koska nyt meillä Vaasassa on tiukat rajoitukset kokoontumisille. Koronatilanne räjähti kertakaikkiaan nopeasti yhden viikonlopun aikana. Aluksi valtasi hämmenys voiko tämä olla totta? Pakko se on myöntää, että korona on vahvahti mukana arjessamme.

Olen nyt käyttänyt kaksi päivää suojamaskia töissä. Ensimmäiset tunnit ovat olleet molempina aamuina aika hikiset. Päivän mittaan olen tottunut maskiin ja olen oppinut hengittämään maskin kanssa. Eilen hain vielä erikoisliinan optikkoliikkeestä silmälasien puhdistamiseen. Tänään onkin ollut paljon helpompaa työnteko, kun lasit eivät ole huuruuntuneet. Eilen illalla kävin ruokakaupassa ja kyllä oli hienoa, että 90%:lla asiakkaista oli maski. Hyvä me, kyllä me tästä selvitään yhdessä!

//viikon luontokuva//

Kulunut syksy on ollut poikkeuksellinen sään suhteen. Olen nauttinut sata lasissa tästä lämmöstä ja luonnon väriloistosta. Pyöräilin tänään töistä kotiin ja pieni sadekaan ei haitannut yhtään koska oli yllättävän lämmin. Siinä pyöräillessä tuli ihan pieni hiki. Nautitaan tästä syksyn lämmöstä ja muistetaan käyttää maskia julkisilla paikoilla. Näin voimme hidastaa koronan leviämistä ja nopeuttaa normaaliin arkeen pääsyä….. joskus!

Mukavaa viikonjatkoa!
Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme! 
#wearingiscaring 

-tuulanneli

10 Comments

 1. Kati Y. / Katinkontit
  Kirjoittaja
  7.10.2020 / 17:14

  Ihanaa, että olet ehtinyt nauttimaan! ? Valitettavaa, että se korona noin levähti sillä suunnalla käsiin. Toivottavasti tästä selvitään!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.10.2020 / 19:09

   Kiitos 🙂 Nyt otetaan ihan rauhallisesti ja toivotaan, että tilanne paranee!

 2. Marjo
  Kirjoittaja
  8.10.2020 / 10:41

  Ihana neule! Meillä taas täällä pääkaupunkiseudulla niin lämmintä, että kesävaatteilla vielä pärjää. Teidän koronatilanne taitaa olla nyt maan pahin mutta hyvä jos maskia käytetään noin runsaasti. Itsehän olen kauppareissuilla käyttänyt maskia jo maaliskuusta lähtien. Toivotaan ettei Suomea taas tarvitse sulkea totaalisesti.
  Kivaa viikon jatkoa 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.10.2020 / 19:13

   Kiitos Marjoa 🙂 Tämä meidän tilanne räjähti totaalisesti muutamassa päivässä ja maskit tulivat käyttöön yhdessä yössä kaupungissa. Olen käyttänyt nyt töissäkin maskia ja se on vaatinut vähän totuttelua.

   Onneksi ei ole vielä koronavilkku värähtänyt!

   Mukavaa viikonloppua ja rapsut Minnielle!

 3. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  9.10.2020 / 04:19

  Pienin askelin kun lähtee rakentamaan vastuullista vaatekaappia, niin se tie helpottuu koko ajan.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.10.2020 / 19:13

   Se on juuri näin Melissa 🙂

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  10.10.2020 / 07:28

  Tuo maskin kanssa hengittäminen vaatii kyllä todellakin treeniä!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.10.2020 / 19:14

   Olet niin oikeassa. Olen nyt oppinut käyttämään maskia silmälasien kanssa 🙂

 5. Minna M
  Kirjoittaja
  10.10.2020 / 16:46

  Kauniita kuvia! Tsemppiä sinne Vaasaan! Toivottavasti tilanne rauhoittuu pian!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.10.2020 / 19:15

   Kiitos Minna 🙂 nyt mennään päivä kerrallaan. Toivotaan, että meidän tiukat rajoitukset purevat ja tilanne rauhoittuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?