Etusivu » parasta juuri nyt pukeutumisessa!

parasta juuri nyt pukeutumisessa!

//postaus sisältää kaupallisia linkkejä*//
Syksyllä innostun pukeutumisesta, koska nyt on tarjolla niin paljon erilaisia mahdollisuuksia. Syksy on ehdottomasti minulle se ykkössesonki. Syksyllä pukeudutaan ja mietitään asukokonaisuuksia huolellisesti. Nykyään en enää vie kaikkia kesävaatteita pois vaan mietin kuinka voin jatkaa niiden kautta myös syksyllä. Ajattomat vaatteet toimivat ympäri vuoden. Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena vaan kannattaa sukeltaa ensin omaa vatekaappiin ja antaa niille rakkaille vaatteille uusi mahdollisuus.
Parasta juuri nyt – kerrospukeutuminen ja materiaalien miksaaminen. Olen aina tykännyt kerrostaa vaatteita ja etsiä sitä kautta erilaisia kombinaatioita. Syksyllä on aivan ihanaa, kun voi heittää monta kerrosta päällekkäin. Näin myös kesän suosikkivaatteet saavat jatkoa talven riennoissa. Eri materiaalien yhdistäminen tuo uutta ulottovuutta pukeutumiseen. Nahka kuuluu syksyllä suosikkimateriaaleihin. Neuleiden kanssa nahkahousut ovat ykkösvalinta. Nahan ja villan yhdistelmä on pehmeä mutta siltikin skarppi.
Uuden ja vanhan yhdistäminen – Tulen aina onnelliseksi, kun pystyn uudistamaan jonkun vanhan lempparivaatteeni yhdistämällä sen uuteen hankintaan. Sesonkien vaihtuessa kannattaa inventoida mitä löytyy edellisiltä vuosilta ja näin voi tehdä yllättävän hyviä löytöjä. Uudella huivilla tai teepparilla voi saada vanhan vaatteen uudelleen kukoistukseen.

Parasta juuri nyt – laadukkaat ja lämpimät neuleet. Yritysten ja erehdysten kautta olen oppinut tutkimaan neuleiden tuoteselostelappuja. Yleensä parhaita ostoksia ovat ne, jotka vähän kirpaisevat ostettaessa mutta sitten monen vuoden jälkeen olet tyytyväinen investointiin. Tärkeintä on muistaa karttaa yli puolet akryylia sisältäviä neuleita. Kerran erehdyin ostamaan muotineuleen, joka oli keinokuitujen taideteos. Jokainen voi arvata, että neule oli todellinen kertakäyttöneule kaikkine hajuhaittoineen.

Olen oppinut pikku hiljaa myös hoitamaaan neuleita. Tässä olen ollut todella surkea ja huolimaton viimeisten vuosien aikana. Nyt tuuletan ja poistan nypyt neuleista säännöllisesti. Näin pidennän neuleiden käyttöikää. Lempparineule toimii vuodesta toiseen. Viime talvena ostin villaneulemekon, jota hoidin säännöllisesti tuulettamalla. Mekko pysyi hyvin kuosissaan ja villa puhdistui luonnollisella tavalla. Nyt voin kohta ottaa käyttöön jälleen viime talven luottovaatteeni eli mustan pitkän neulemekon. 

Schacket- villakangastakki. Paidan ja takin eli shirtin & jacketin yhdistelmä on syksyn ykkösvalinta takiksi. Törmäsin ensimmäisen kerran näihin ihastuttaviin paitajakkuihin elokuussa ja ihastuin heti ensi silmäyksellä. Olen aina tykännyt näistä monikäyttöisistä ja käytännöllistä paitajakuista. Näiden alle on helppo kerrostaa vaatteita ja tämän päälle voi vielä heittää vaikkapa tikkiliivin. 

Omassa valinnassa satsasin laatuun. Villajakku on ajaton vaate, joka varmasti toimii vuodesta toiseen. Väriksi valitsin tyylikkään tummemman beigen, joka ei ihan mene muodista pois. Tulette varmasti näkemään tätäkin jakkua useasti täällä blogin postauksissa niin mukavalta se tuntuu päällä.
Parasta juuri nyt – oma tyyli fiiliksen mukaan. Tämä postaus on ehkä kaikkein eniten minun tyyliäni. Nyt viikon kokemuksella tiedän, että yksi syksyn parhaimmista ostoksista on suoralahkeiset nahkahousut. Tykkään myös pukeutua mustaan päästä varpaisiin.  Tämä on peruja entisestä työstäni sisäänostajana. Matkatyössä musta on ehdottamasti paras ja käytännöllisin väri vaatteissa. Onneksi tänä päivänä ei ole olemassa yhtä oikeaa tyyliä vaan jokainen voi olla oma itsensä. Tärkeintä on, että sinä viihdyt valitsemassasi tyylissä. Vaikka se olisi tänään casual ja huomenna business.

Postauksessa jätin kengät pois tällä kertaa. Omistan sitten ihan oman postauksen maihareille, sneakereille ja nilkkureille. Tänään meillä oli syksyn ensimmäinen Muotia ja Brunssia tapahtuma ja siellä törmäsin aivan ihastuttavaan kukkamekkoon. Maiharit minulla on jo mutta se kukkamekko vielä puuttuu! Katsotaan ehdinkö ensi viikolla sovittamaan mekkoa.
Mikä sinulle on parasta juuri nyt pukeutumisessa?

-tuulanneli


Schacket-villakangastakki // &Other Stories, täältä (klik)*
Nahkahousut // Cos, täältä (klik)*
Aurinkolasit // Celine

5 Comments

 1. Johanna
  Kirjoittaja
  14.9.2020 / 19:34

  Toivoisin petraavani siinä, kuinka kiinnostavasti yhdistellä kesävaatteita syksyn vaatekokonaisuuksiin. Schacket-takki voisi olla tässä avain. Jonkun kivan kesämekon päälle kun heittää kevyen takin tai vaikkapa nahkarotsin, niin ilme muuttuu heti.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  15.9.2020 / 10:43

  Ihan parasta on se kun voi huoletta pukea villasukat iltaisin jalkaansa 😀

 3. Art LilyKristin | M.Hartikainen
  Kirjoittaja
  23.9.2020 / 09:47

  Parasta on neulepaidat ja asusteet, kuten hatut ja huivit. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?