Tämä pannacottakakku on pyörinyt mielessäni siitä asti kun näin sen Lidlin Liemellä lehden kannessa. Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli tehty puolukalla. Syksyn kiireissä en ole ehtinyt kokeilemaan reseptiä. Viikolla järjestelin lehtikasaa ja sieltä se lehti tuli taasen eteen.
Olen persimoneiden suuri ystävä ja käytän niitä salaateissa, puuroissa ja leivonnaisissa. Tottakai halusin tehdä oman version tästä pannacotta viettelyksestä persimon twistillä. Lopputulos oli kohtalainen muutaman muutoksen tekisin varmaan seuraavaan kakkuun.
Pohja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
125g voita
½ dl siirappia
Pannacotta
4 dl kuohukermaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Täyte
2 soseutettua persimonia
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se siirapin kanssa kuiva-aineiden sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota hetken.
Levitä irtopohjavuoan (n.20cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina ohueksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä hetken jääkaapissa. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Jäähdytä pohja hieman ennen pannacottaa.
Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja liota ne kuumaan kermaseokseen. Lisää vielä hieman jäähtyneeseen seokseen jogurtti ja sekoita seos tasaiseksi. Voit tarvittaessa käyttää sauvasekoitinta, että saat tasaisen massan.
Laita jääähtynen kakkupohjan päälle soseutetut persimonit ja sitten hieman hyytynyt pannacottaseos. Laita kakku hyytymään jääkaappii mieluummin yön yli.
Alkuperäinen ohje (hieman muunneltuna) ; Lidl, Makulehti, syksy 2017
Tämä oli ensimmäinen pannacottakakkuni. Nyt minulla on jo mielessä uusia variaatioita tästä kakusta. Pannacotasta tuli todella hyvä combo kreikkalaisella jogurtilla. Seuraavalla kerralla varmaan laittaisin persimonit myös pannacottaseokseen.
Kakun pohjasta tuli myös mielenkiintoinen makuyhdistelmä, joka on lähellä kinuskia siirapin ansiosta. Itselläni se jäi pikkasen liian paksuksi. Ohjeessa neuvotaan painelemaan pohja ohueksi ja se todella kannattaa rauhassa työstää ohjeen mukaisesti. Saatankin kokeilla tätä kakkupohjaa keksimurujen sijaan seuraavan kerran myös juustokakkuun.
Oletko jo osallistunut ihanaan jouluarvontaan täällä (klik).
-tuulanneli
Kirjoittaja
Ihanan kuuloinen kakku. Persimonit ovat parhainta herkkua, joten tätä olisi kiva kokeilla.
Kirjoittaja
Kiitos Belladonna 🙂
olen ihan koukussa näihin persimoihin!
Kirjoittaja
Hieno kakku. Olen tehnyt pannacottaa vain jälkiruuaksi annosvuoissa uunissa vesihauteessa kypsyttäen. Tämä kakku oli mielenkiintoinen tuttavuus.
Kirjoittaja
Kiitos Marja 🙂
Tämä oli minullekin eka kokeilu tässä muodossa ja eikä jää varmaankaan viimeiseksi!
Kirjoittaja
Nam! Ihan uusi tuttavuus tehdä sitä tällä tavoin 🙂
Kirjoittaja
Kannattaa kokeilla 🙂
Kirjoittaja
Näuttää ja kuulostaa hyvältä! Itsenäisyyspäivän brunssipöydästä puuttuukin kakku. Tämä ohje menee harkintaan. Kiitos vinkistä!
Kirjoittaja
Kiitos Minna 🙂
Persimo sopii loppujen lopuksi niin moneen ja kakuissakin se toimii yllättävän hyvin!
Kirjoittaja
Persimonit on niin hyviä.
Kirjoittaja
Harmi, että niitä on vain niin lyhyen ajan saatavilla!
Kirjoittaja
Persimonit ovat ihania, niitä on satokaudella jatkuvasti kotona.
Kirjoittaja
Se on vaan harmi, että niiden satokausi on niin lyhyt 🙂