Etusivu » nopeat ja helpot rahkamuffinsit

nopeat ja helpot rahkamuffinsit

Tässä sallittu kesäherkku meille herkkupepuille. Olen tietoisesti vältellyt sokeria ja valkoista vehnäjauhoa nyt yli kahden kuukauden ajan. Kroppa ja mieli voivat todella hyvin. Ilman herkkuja ei kuitenkaan elämästä tule mitään, joten täytyy etsiä vaihtoehtoja. Täysin herkuttomaan elämään meistä kenestäkään ei ole. Esimerkiksi menneellä viikolla maistoin ihan pienen siivun perheen nuorimmaisen synttärikakkua. Lopputuloksena huono olo ja pieni aivosumu.

Olen tutustunut nyt mantelijauhoihin ja opetellut käyttämään niitä leivonnassa ja ruuan laitossa. Aluksi en tykännyt jauhojen koostumukseta ja mausta. En tiedä mikä niissä tökki mutta nyt olen jo tottunut makuun. Tämä kaikki on normaalia ruokavaliomuutoksien yhteydessä, kun totutellaan pois vanhoista tottumuksista. Olen lisännyt päivittäin käytettävää kalorimäärää ja onnistunut pitämään painoni tasapainossa. Samoin olen opetellut syklittämään päiviä keskenään, koska elämää kuuluu myös erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia.
Nopeat ja helpot rahkamuffinsit

Ohjeestä tulee n. 10 kpl muffinseja / normaalikokoinen silikonimuotti (7×3,4 cm)

150g maitorahka
1,5 dl mantelijauho
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
pieni tilkka vettä
10g psylliumia tarvittaessa 
1 tl kanelia 

Sekoita maitorahka, kananmuna keskenään ja lisää joukkoon mantelijauho, johon sekoitettu leivinjauhe. Lopuksi lisää vielä kaneli joukkoon.

Kaada seos muffinsivuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Seuraa, etteivät muffinsit pala. Paitoaika riippuuu paljon uunin tehokkuudesta.

Käytä koristeluun marjoja. Itse laitoin pienen kerroksen maitorahkaa niin sain marjat pysymään kauniisti muffisien päällä. Jätin rahkapurkista koristelua varten sen loppuosan.
Kokeilin muffinseja myös soijajogurtista. Tästä tuli täysin sokeriton vaihtoehto. Olen tutkinut nyt tarkasti rahkoja kaupassa ja kyllä niisä kaikissa on aina pikkasen sokeria. Soijajogurtin löysin ihan sokerittomana. 

Olen tehnyt muffinseja pienen annoksen kerrallaan. Tässä on hyvä ja sallittu vaihtoehto pullalle päiväkahviin. Alkuperäisessä ketoreseptissä näitä käytettiin aamupalalla mutta minusta niistä tulee ihania herkkuja näin päiväkahvin seuraksi. Rahkamuffinsien makumaailma on tänä päivänä todella laaja. Kaupan hyllyt notkuvat erilaisia makurahkoja. Tottakai niissä on sokeria vähän enemmän kuin perusmaitorahkassa. Esimerkiksi käytämällä eri makurahkoja taikinaan syntyy kivoja pikku syötäviä juhliin. 

Kesäisin herkkuterveisin

-tuulanneli

13 Comments

  1. Maarit / Sopusointuja
    Kirjoittaja
    22.7.2019 / 07:11

    Onpa hyvän näköisiä! Ja kiinnostavaa leipoa ilman vehnäjauhoja. Mietin tuota psylliumia, milloin sitä on syytä laittaa vai onnistuuko leivonta ilman sitä. En ole käyttänyt koskaan…
    Kyllä herkutella pitää joskus, ei ainakaan minulta onnistu – mutta se varmaan onkin kiinni siitä, ettei syö päivittäin makeaa.
    Kivoja kesäpäiviä Vaasan suuntaan! <3

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.7.2019 / 21:24

      Heippa Maarit 🙂

      Minulta on viimeisten vuosien aikana karannut käsistä tämä herkuttelu, joten oli pakko tehdä jotain. Olen nyt kolme vuotta tehnyt istumatyötä ja tottakai energiankulutus muuttuu myös iän myötä. Tottakai herkutella pitää mutta kotuudella 🙂

      Mukavaa ja leppoisaa heinäkuuta sinulle 🙂

  2. Life with Satu
    Kirjoittaja
    22.7.2019 / 10:39

    Onpas kiva ohje! Menee ehdottomasti talteen tämä ja testiin jossain sopivassa kohdassa myös!

    Ihanaa viikkoa!

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.7.2019 / 21:26

      Heippa Satu 🙂

      Kiva, kun tykkäsit. Suosittelen kokeilemaan ja tottakai näihin voi laittaa makeutta oman maun mukaan. Samoin voi käyttää makurahkoja silloin tulee makeutta rahkan mukana.

  3. Melissa Laitakari
    Kirjoittaja
    22.7.2019 / 18:22

    Vaikuttaa super herkullisille 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.7.2019 / 21:26

      Kyllä nämä ovat maukkaita pikkuherkkuja!

  4. Kaura
    Kirjoittaja
    22.7.2019 / 22:06

    Mitä rahkaa käytit tässä? Niissäkin paljon eroja maun suhteen.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.7.2019 / 21:30

      Olen kokeillut muutamaa tehdä näitä useammasta rahkasta ja olet oikeassa niissä on eroja. Itse tykkään eniten Ehmansin rahkasta. Samoin Valion pehmeä rahka (vaaleanpunaisessa purkissa) on hyvä. Marjoilla saa kanssa lisää makua näihin. Minulla on ollut töissä näitä välpalana ilman marjoja ja kyllä ne toimii myös niinkin.

  5. Hellunen31
    Kirjoittaja
    23.7.2019 / 05:28

    Aivan ihastuttavia muffinsseja ja kiitos reseptistä, joka menee ehdottomasti talteen. Itsekin koitan välttää sokeria viikolla niin tämä osui kyllä hyvään saumaan kun makeanhimo pääsee iskemään.

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.7.2019 / 21:31

      Sokerinhimosta on vaikea päästä eroon. Pikku hiljaa minullakin makutottomukset muuttuvat. Katsotaan kuinka pitkälle pääsen.

  6. Mira / Blinger shimmer -blogi
    Kirjoittaja
    23.7.2019 / 09:12

    Kuullostaapa herkulliselta, näitä pitää ehdottomasti kokeilla itsekin 🙂

    • tuulanneli
      Kirjoittaja
      25.7.2019 / 21:32

      Nämä on niin helppoja tehdä. Kannattaa kokeilla erilaisilla rahkoilla ja etsiä itselle se sopivin makumaailma.

  7. hannamaria
    Kirjoittaja
    26.7.2019 / 13:23

    Hitsi miten hyvältä kuulostaa! Näitä pitää testata, sillä herkkujen vähennys on itselläkin käynnissä ja niille ruokavalioon jääville yrittää etsiä vähän edes terveellisempää vaihtoehtoa!

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/


Looking for Something?