Etusivu » näin valehtelen somessa

näin valehtelen somessa

Blogeissa kiertää tällä hetkellä mielenkiintoinen haastis. Olen ensimmäisen kerran törmännyt haasteeseen jo pari viikkoa sitten Iinan MouMou -blogissa. Ensihuumassa ihastuin kysymyshaastikseen mutta sitten aloin epäröimään sitä, että tartunko haasteesen. Onko minulla mitään uutta annettavaa tähän haasteeseen. Olen lukenut postauksia haasteen tiimoilta ja vastaukset ovat kaikilla samansuuntaisia.

Tottakai me bloggarit tai sosiaalisen median vaikuttajat silotellaan elämää somessa, sehän ei ole mikään uutinen enää! Kuvankäsittelyt ja henkilöbrändäys ovat tulleet jäädäkseen. Meillä on ihan uusi ammattikunta, joka saa elantonsa sosiaalisella medialla. Enää ei puhuta bloggareista vaan sosiaalisen median vaikuttajista. Enää ei riitä blogi, vaan sinulla täytyy olla rinnalla pari aktiivista somekanavaa, jotka kaikki tukevat toinen toisiaan.

Totta vai ei? Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kauniita kuvata.Kyllä ja ei. Pääasiallisesti valitsen paikat omien mieltymyksien mukaan. Tottakai se on kivaa, jos esimerkiksi ravintola tykkää instakuvastani mutta se ei ole valintakriteerini. Totta vai ei? Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.Jos tätä kysyttäisiin murulta niin hän vastaisi, että totisinta TOTTA! Sisustamisen suhteen olen todella laiska, joten aihealue ei ole minulla mitenkään tärkeä. Pukeutuminen on sitten ihan toinen juttu. Asupostauksiin mietin asukokonaisuudet sillä periaatteella mitä olen pitänyt päälläni. Kuvaan niitä vaatteita, joita pidän arjessani. Tästä johtuen blogissani ei vilahtele korkkarit tai juhlavaatteet, koska ne eivät ole tuulannelin tyyliä.


Rakastan valokuvata ruoka-annoksia, kahvihetkiä ja aamiaiskuvia. Nämä kuvat ovat aseteltuja ja yksityiskohdat on mietitty. Jos en tykkäisi asetella kuviani, niin en olisi täällä somessa. 


Totta vai ei? En ota itsestäni kuvia tai InstaStories-videoita ilman meikkiä.

Näissäkin kuvissa olen ilman meikkiä. Kuvaan paljon ihan luonnollisella lookilla. Olen tottunut olemaan arjessakin ilman meikkiä. Herkistyminen on opettanut minua pitämään meikittömiä päiviä. Annan näin herkille silmille lomapäiviä meikeistä. Aikuinen nainen on parhaimmillaan ilman paksua meikkikerrosta. Näin elämän juonteet näkyvät kauniisti.

Totta vai ei? Teen asioita ja kerron blogissa asioista, joiden tiedän tukevan henkilöbrändiäni.Tottakai me somevaikuttajat mietimme sitä, mitä sanomme ja teemme täällä somessa. Itse pyrin kirjoittamaan asioista, jotka ovat arvojeni mukaisia. Olen koko elämäni ollut markkinoinnin kanssa tekemisissä, joten kyllä ne periaatteet ovat selkärangassa ja ohjaavat toimintaani täällä somemaailmassa. Alusta lähtien minulle oli selvää mikä on blogini nimi ja sen ympärille kaikki lähti muodostumaan.


Totta vai ei? Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.Lisään valokuviini valoisuutta, konstrastia ja lämpöä/kylmyyttä eli ihan peruskuvakäsittelyä. Otan kuvat mieluummin kauempaa, kuten tämän postauksen kuvat eli sen verran silottelen itseäni kuvissa. Eli se suotakoon aikuiselle naiselle eli vähemmän lähikuvia.
Totta vai ei? Siloittelen elämääni blogissa.
Tässä noudatan monen sosiaalisen median vaikuttajan linjaa eli täällä näkyy vain murto-osa elämästäni. Haluan tuoda positiivisia asioita tänne blogiin enkä itke ikäviä asioita. Tottakai kirjoittelen täällä arkipäivän harmituksista mutta pyrin käsittelemään asioita huumorilla.


Totta vai ei? Kadun joitain yhteistyöpostauksiani.

Tässä kohtaan voin sanoa rehellisesti, että kaikki yhteistyöni ovat olleet hyviä. Olen vuosien saatossa kieltäytynyt monista yhteistöistä, jotka eivät ole olleet arvojeni mukaisia. Teen yhteistöitä harkiten ja valitusti. Yritän välttää sitä yletöntä tavaratulvaa.


Totta vai ei? Bloggaajan elämä on glamouria.

Ai mitä glamouria? Siloitetulla kuvilla se voi näyttää glamourilta, kun bloggari juoksee pr-tilaisuudesta toiseen mutta taakse kätkeytyy paljon armotonta työtä ennen ja jälkeen. Itse elän ihan tavallista elämää. Asuinpaikkani karsii todella paljon tilaisuuksia pois ja oikeastaan hyvä näin. Tämä pakottaa keskittymään sisällön tuottamiseen sen sijaan, että kirjoittaisin pr-tilaisuuksista jatkuvaan syöttöön.Totta vai ei? Ajattelen kuvat instragram kuvina.

KYLLÄ! Olen ahkera instagrammaaja ja näen hetkiä, tapahtumia, ruokia, asetelmia ja asukokonaisuuksia instakuvina. Visuaalisuus ja kauniit valokuvat ovat aina olleet minulle tärkeitä. Kesän aikana olen pikkasen hidastanut tahtia  henkilökohtaisessa instassa, koska minulla on työni puolesta toinen instatili päivitettävänä. Nyt olen huomannut sen, kuinka paljon somemaailma vaatii todella aikaa ja luovuutta. Nyt jaan tätä aikaa kahden instafeedin kesken. Onneksi ne ovat erilaiset tyyliltään. ****************

Kiitos inspiraatiosta tähän postaukseen ihastuttavalle Marjukalle Fab Forty Something -blogiin.  Mielestäni Marjukka on blogissaan kiteyttänyt tämän somemaailman siloittelun hyvin;

Olen joskus sanonut, että blogin lukija on minulle vähän kuin kyläilyvieras, kyllä vieraallekin laitetaan parasta pöytään.”


Tällä Marjukan osuvalla kommentilla toivotan kaikille aurinkoista sunnuntaita ja tervetuloa kyläilemään blogiin!


-tuulanneli
ps. nappaa haaste tästä, jos et ole vielä toteuttanut tätä. Tämä on avoin haaste kaikille! Kerro kuinka sinä toimit täällä somessa ja mitä ajatuksia se sinussa herättää! 
10 Comments

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.7.2018 / 16:36

   Tämä oli mielenkiintoinen haastis ja oikeastaan oli hyvä, että mietin pari viikkoa tämän toteuttamista. Ajatukset kypsyivät 🙂

 1. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  8.7.2018 / 09:54

  Olen kanssasi hyvin samoilla linjoilla monenkin asian suhteen! Ensinnäkin tuo ilman meikkiä oleminen; kirjoitan aika paljon kauneudesta ja olen nyt alkanut vähitellen tuoda mukaan ennen/jälkeen -tyyppisiä kuvia. Eihän muuten näe eroa. Ja kumma kyllä, se ei ole vaivannut itseäni alun jälkeen enää lainkaan.
  Näen minäkin paljon asioita insta-luupin läpi, huomaan heti kun jokin kohde on kuvauksellinen ja tartun toimeen. Jätän myös sellaiset yhteistyökuviot tekemättä, mitkä eivät tunnu omilta tai luontevilta, se on molemmille osapuolille parempi. Pidän myös tarkasti tietyn oman intimiteettisuojani, koska olen valinnut sen tien, etten halua kertoa kaikkea elämästäni täällä.
  Vastapainoksi somettamiselle pidän pieniä taukoja tarkoituksella, en lue blogeja, en kommentoi ja vältän puhelimen avaamista. Ei ole aina helppoa, mutta tekee hyvää…

  Leppoisaa sunnuntaita sinulle! <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.7.2018 / 16:44

   Heippa Maarit 🙂

   Meillä aikuisbloggareilla on monella samat periaatteet, ehkäpä se on sitä iän tuomaa harkitsevaisuutta. Itselläni se yksityisyyden raja todellakin kulkee kotioven kynnyksellä. Se oli sama yrittäjäelämän aikana ja niin se on nytkin.

   Se on jännä kuinka meikittömyys on loppujen lopuksi helppoa. Saatan olla joskus töissäkin ilman meikkiä. Tottakai minulla on kevyt värivoide mutta silmät ovat ihan naturelli. Minusta aikuinen nainen on usein kauneimmillaan luonnollisessa lookissa.

   Yhteistöiden suhteen olen kanssa todella tarkka. En tyrkytä itseäni vaan yhteydeotot tulevat minulle yrityksiltä. Tämä antaa aina sinulle paremman neuvotteluaseman ja voit kirjoittaa aiheista, joiden takana seisot.

   Olen joka kesä pitänyt blogiloman mutta nyt näyttää tämä kesä siltä, että kirjoitan blogiani aktiivisemmin kuin edellisinä kesinä.

   Aurinkoa viikkosi ihanuus <3

 2. Piia/Piiabiia Atelier
  Kirjoittaja
  8.7.2018 / 10:11

  Näitä on ollut mielenkiintoista lukea. Herättävät ajatuksia somemaailmasta ja omasta suhteesta siihen. Näytät kauniilta näissä kuvissa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.7.2018 / 16:49

   Kiitos Piia kommnetistasi 🙂

   Omaa suhdettaan someen on hyvä silloin tällöin tarkastella. Olen näiden neljän vuoden pystynyt pitämään sen linjan minkä valitsin. Toisaalta en kadu hetkeäkään, että lähdin mukaan tänne! On tämä niin kivaa loppujen lopuksi!

 3. Kaisa
  Kirjoittaja
  8.7.2018 / 17:11

  Mukava haaste. Tällaisia on aina mukava lukea ja samalla tulee mietittyä omia vastauksia! Kauniit kuvat sinulla!

 4. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  9.7.2018 / 05:30

  Tää on ollut tosi hauska haaste seurata, mielenkiintoisia väittämiä 😀

 5. Annukka
  Kirjoittaja
  9.7.2018 / 11:49

  No musta tuntuu, ettei kukaan sentään valehtele (ainakaan toivottavasti..) somessa, vaan ennemminkin kertoo ja kuvaa valikoidusti niinkuin tosta sun tekstistä hyvin kävikin ilmi.

  Tykkään kanssa tuosta Marjukan kommentista. Yhtälailla vieraita varten tosiaan siivotaan ja laitetaan kukat pöytään. Mun mielestä hyvä vertaus.

 6. Unknown
  Kirjoittaja
  9.7.2018 / 12:11

  Näinhän se on. Hassuinta on se, että monesti luullaan, että bloggarien elämä on kaikkinensa se, mitä he kirjoittavat blogiin. Elämään mahtuu kaikkea, mitä ei halua antaa yleisölle luettavaksi. Vastaavasti kukapa meistä ei vähän siloittelisi elämää somessa. Täytyypä tarttua tähän haasteeseen itsekin!

  http://lifewithhannamari.blogspot.com/2018/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?