Etusivu » Miten vältän asukriisin

Miten vältän asukriisin


Kiireinen aamu, vaatekaappi pursuaa vaatteita MUTTA ei mitään päälle pantavaa! Kuulostaako tutulta? Vaatteet kiristivät koko päivän, kiskot housujen vyötäröä tai tunnet olosi epämukavaksi siinä syksyn uudessa trendivärissä, jonka ostit myyjän suosittelemana. Taitaa tämäkin kuulostaa tutulta. Ainakin allekirjoittaneella vaatekaappi pursuaa vaatteita vaikka olen sitä siivonnut.

Miten vältän tai selätän tämän asukriisin? Dopp -vaatekauppias Katarina Rewell antoi meille todella kivoja vinkkejä perjantaiaamuna I Love Me -messuilla.

Katan stailattavana oli Anna-Liisa Tilus ja Sirpa Ajanto. Kaksi eri vartalotyyppiä. Stailaukseen Kata käytti vain 10 vaatekappaletta näyttäen samalla kuinka laatu korvaa määrän. Ensimmäisen perusasia, millä välttää asukriisi, on keskittyä ostamaan harvemmin mutta sitä tarkemmin. Satsaa kokonaisuuksiin. Osta samalla kertaa yksi kokonainen setti vaikka se kirpaisee kerralla ostettuna mutta se tuo säästöä pitkässä juoksussa. Tähän hyvään settiin voi sitten kauden aikana ostaa huiveja, asusteita ja neuleita piristämään ja tuomaan uutta lookia. 
Varmista, että vaatekaapista löytyvät pukeutumisen peruskivet joita ovat mm. hyvin istuvat mustat housut tai farkut, valkoinen paitis ja perusneuletakki. Nämä vaatekappaleet eivät kuulosta mitenkään huokuttelevilta mutta näillä me selätämme monta asukriisiä. Yläkuvassa Katarinan stailauksessa Sirpan perusasun muodostaa musta mekko, johon on helppo yhdistää neuletakki, neuleliivi ja vaikkapa kaunis tekoturkki. Muistakaa naiset (Katarinaa lainaten), jos ostatte tekoturkin, niin se ei ole vain juhlavaate vaan se sopii myös arkeen.Katarina puhuu aina hyvän istuvan valkoisen paitiksen puolesta. Ajattele siisti hyvä paitis, joka istuu kuin hansikas jakun tai neuleen alla. Katarinalla oli stailauksessa mukana ns. ”viiksipaitsikka” joka antaa rintojen kohdalta hyvin tilaa mutta istuu täydellisesti hartioiden ja vyötärön kohdalta. Lisäksi kaupanpäälle tulee kaunis v-aukkoinen decoltee. Täydellinen perusvaate ja asukriisin selättäjä.Lopuksi Katarina muistutti meitä tärkeästä asiasta sesongin vaihtuessa. Oletko muuten siivonnut vaatekaappisi? Nyt viimeistään on aika pestä ja huoltaa kaikki kesävaatteet ja laittaa ne siististi odottamaan ensi kesää. Käydä läpi talvivaatteet ja laittaa niistäkin pois ne, joita et ole käyttänyt pariin vuoteen. Jos tässä vaiheessa löytyy jokin ongelmavaate, josta et raaski luopua, niin ota tämä vaate mukaan seuraavalla kerralla ostoksille. Haasta vaatekaupan myyjä etsimään siihen kokonaisuuksia. Ammattataitoinen myyjä ja liike osaa tämän homman. 

Samalla kun siivoat vaatekaappisi, ota esille ne lempivaatteesi ja heitä ne parisängyn päälle. Sekoita ja yhdistele erilaisia kokonaisuuksia ihan rauhassa. Voit löytää yllättäviä yhdistelmiä ja samalla seuraavien viikkojen aamujen asukriisit ovat historiaa.


Tässä perusohjeita meidän arkipukeutumiseen. Kiitos Katarina mielenkiitoisesta esityksestä.

-tuulanneli

// Blogiyhteistyö* //14 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  23.10.2016 / 09:03

  Ai kauhistus, minulta puuttuu täysin tuo valkoinen kauluspaita omasta vaatekaapista. Seuraavalla shoppausreissulla pitää muistaa hankkia itselleen tuo.
  Ihanaa sunnuntaita <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.10.2016 / 19:38

   Hyvä Outi 🙂 valkoinen paitis vaan ostoslistalle!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.10.2016 / 19:43

   Kiitos Henna 🙂

   Katan esitys oli loistava! Toivottavasti sait tästä kivoja vinkkejä pukeutumiseen!

 2. Heli
  Kirjoittaja
  23.10.2016 / 09:36

  Tuollaisen valkoisen paidan just tarvitsisin. Häpeäkseni myönnän, ettei ole tuollaista. Vain löysiä versioita. Tuo rintojen kohdalla oleva rypytys näyttää tosi kätevältä ja varmasti auttaa paidan istuvuuteen. Muutenkin hyviä neuvoja! Pitänee myös suunnata farkkuostoksille…

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.10.2016 / 19:52

   Heippa 🙂

   Itse olen kanssa ihan vasta kanssa oppinut käyttämään istuvaa valkoista paitista, silloin kun paitis istuu kuin hansikas niin ei sitä edes huomaa, että on jotain alla!

   Hyvinistuvat farkut ovat myös vaatekaapin kulmakivet.

 3. Mia / Beauty Highlights
  Kirjoittaja
  23.10.2016 / 17:47

  Oli tosi kiva tavata sinut! Ja kiva, kun tulit meikattavaksi! 🙂 Kataa kävin kanssa moikkaamassa ja aivan mahtava tyyppi. Käyn ehdottomasti Helsingin liikkeessä shoppailemassa, kun avaavat liikkeen.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.10.2016 / 19:57

   Heippa Mia 🙂

   Iso kaunis kiitos vielä ihanasta meikistä. Olet todella taitava. Ja oli kiva tutustua vihdoinkin livenä!

 4. Anu
  Kirjoittaja
  23.10.2016 / 18:29

  Kun vaan raaskisikin kerralla ostaa koko setin ja kun olisi tuollainen ammattilainen auttamassa… Valkoinen paitsikka on ihan ehdottomasti hankintalistalla.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.10.2016 / 19:59

   Heippa Anu 🙂

   tottakai se aika kallista ostaa koko setti mutta se tulee säästönä pitkässä juoksussa takaisin!

 5. Marjo
  Kirjoittaja
  23.10.2016 / 20:21

  Dopp standilla kävin minäkin ja Kata on ihana ihminen! Odotan jo kovastai Helsingin liikkeen avaamista maaliskuussa.
  Kiva oli eilen kanssasi ottaa vähän uutta Fresitaa ja kakkupala…. mums mums…
  Onneksi nähdään kohta uudelleen ihanuus!

 6. tuulanneli
  Kirjoittaja
  29.10.2016 / 20:13

  Kiitos kivasta seurasta Marjo ja oli todella kiva treffata ja parannella vähän maailmaa!

  Odotan jo innolla ID-päiviä!

 7. Heli-Hannele - Beach House Kitchen
  Kirjoittaja
  11.11.2016 / 13:00

  Katarinan luento oli loistava – itse otin sieltä opikseni juuri tuon, että valtsen vaatekaapista muutaman lempivaatteen ja sitten yhdistelen niihin muita vaatteita ja asusteita! Toimii : )

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.11.2016 / 07:56

   Heippa Heli:)

   Loppujen lopuksi pukeutuminen on perusasoiden yhdistelyä, me teemme siitä vain joskus niin vaikeata.

   Allekirjoittanutkin syyllistyy ostamaan hetken mielijohteesta vaatteita, jotka eivät sitten sovi mihinkään.
   Asukriisi on taas valmis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?