Etusivu » mitäpä mielen päällä tänään?

mitäpä mielen päällä tänään?


Moikka kaikille! Niin askeleemme suuntautuvat vääjäämättömästi kohti syyskuuta ja pimeneviä iltoja. Tällä viikolla aamut ovat olleet pirtsakoita ja lämpömittari on ollut reilusti alle 10 asteen. Nämä ovat minulle jo niitä ensimmäisiä syksyn merkkejä. Tähän aikaan vuodesta on se ikuinen pukeutumisongelma, mitä laittaa päälle kun aamulla on kylmä ja päivällä on jo lämmin, joskus jopa helle.

Päivät ovat lyhentyneet uskomattoman nopeasti ja iltaisin valot pitää laittaa aina vaan aikaisemmin päälle. Joka vuosi tämä yllättää ja kesän jälkeen tähän tottuminen vaatii aina sen oman aikansa. Näin elokuun lopussa sitä herää ajatukseen kuinka lyhyt meidän kesä loppujen lopuksi. Aamuheräämiset ovat jo vähän takkuisia, joten taitavat ne syksyiset fiilikset olla jo täällä.
Syksy on usein myös uusien alkujen aikaa. Tänä vuonna taidamme olla vähän erilaisen syksyn edessä. Olemme jo muutaman vuoden ajan viettäneet lomamme marraskuussa nauttien auringosta. Tänä vuonna tämä katko syksyn pimeyteen jää väliin. Samoin olen päättänyt jättää väliin ainakin näin alkusyksystä kaikki tapahtumat pääkaupunkiseudulla. Junalla matkustaminen tässä tilanteessa ei oikein nappaa. 

Muutoksilla on jokin tarkoitus, jonka ymmärrämme vasta ajan kuluessa. Nyt on tärkeää olla rauhassa hetki ja katsoa mitä tapahtuu. Kotoilu yhdessä murun kanssa kuulostaa tässä tilanteessa hyvälle ja turvalliselle vaihtoehdolle. Kuulun itse riskiryhmään entisenä astmaatikkona ja lisäksi työskentelen pienessä työyhteisössä, jossa jokaisen työpanos on tärkeä. Onneksi pystymme osallistumaan tapahtumiin myös virtuaalisesti ja tämän vastuullisesti toimivat yritykset ovat huomioineet.
Tähän syksyyn en ole tehnyt mitään suurempia suunnitelmia. Tällä kertaa haluan katsoa ihan rauhassa mitä syksy tuo tullessaan. Meidän ympärillä tapahtuu isoja asioita, joita ei aina pieni ihminen ymmärrä. Olen tehnyt koko kesän intensiivisesti töitä, joten syksy tuo minulle odotetun rauhoittumisen hetken ennen seuraavia työprojekteja. 

Kaikesta huolimatta suhtaudun positiivisesti tulevaan. Selailen innokkaasti jo syksyn muotilehtiä. Keväällä en innostunut uusista tuulista ollenkaan. Yleinen tilanne oli sen verran shokki, että eipä muotijutut kiinnostaneet. Jossain vaiheessa olin todella varovainen myös asukuvien kanssa täällä blogissa. Syksy on aina mielenkiintoisempi ja monipuolisempi muotisaralla, joten odotan innolla jo syksyä.

Tässäpä mitä tuli mieleen näin venetsialaislauantaina.
 Kuinka sinun viikkosi on sujunut? 

 -tuulanneli


8 Comments

 1. JonnaH.
  Kirjoittaja
  30.8.2020 / 09:10

  Mulla on sama kuin sulla, en vaan näe järkeä lähteä istumaan täältä junaan tapahtumiin Helsinkiin, vaikka blogi on toinen työni. Ne ovat vaan täysin turhaa tässä tilanteessa, kun asioita voi hoitaa myös sähköpostitse. Kaupalliset tapaamiset yms. ovat sitten asia erikseen.

  Ihanaa syksyä!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   30.8.2020 / 18:16

   Heippa Jonna 🙂

   Ihan samoilla linjoilla ollaan. En halua ottaa mitään turhia riskejä ja kaikki pystytään hoitamaan hienosti etänä. Matkustetaan sitten, kun tilanne on rauhoittunut.

   Mukavaa syksyn jatkoa sinulle myös 🙂 pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  31.8.2020 / 07:44

  Viime viikon loppupuoli paranneltiin jälleen kerran flunssaa, kunpa se nyt hetken pitäisi meistä näppinsä erossa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   31.8.2020 / 19:54

   Toivotaan, että flunssa jättäisi teidät rauhaan 🙂 Mukavaa alkavaa syyskuuta!

 3. hannamaria
  Kirjoittaja
  31.8.2020 / 11:00

  Ai että, kotoilu kuulostaa kyllä hyvälle! Huomaa kyllä että syksy on tullut, ne vähätkin tapahtumat mitä on, ovat jääneet pois ja on enemmän aikaa vain olla tai halutessaan käyttää se kaiken uuden kehittelyyn. Mutta mikäs tässä ollessa!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   31.8.2020 / 19:58

   Kyllä tämä rauhallinen kotoilu vaan niin mukavaa! Itselläni on ihan muutama paikallinen tapahtuma kalenterissa ja se kyllä riittää tässä tilanteessa.

   Nyt on kiva olla ja kehitellä uusia juttuja!

 4. Marjo
  Kirjoittaja
  1.9.2020 / 13:19

  Tässä koronapandemia tilanteessa ei minustakaan ole mitään järkeä lähteä turhaan matkustelemaan ventovieraiden ihmisten kanssa täysinäiseen junaan. Luin eilen lehdestä tartuntatautilääkäri hyvän lausunnon, jossa hän kehotti meitä "suhtautumaan kaikkiin vieraisiin ihmisiin potentiaalisina koronankantajina". Näkymätöntä virusta vastaa pystyy käsihygienian ja turvavälien lisäksi taistelemaan välttämällä tiettyjä altistumistilanteita kuten vaikka juuri julkiset kulkuvälineet. Nyt voi hyvin kotoilla ja samoilla luonnossa. Siellä onneksi saa aika rauhassa liikkua ♥

 5. Minna M
  Kirjoittaja
  2.9.2020 / 06:38

  Kesä meni nopeasti! Illat ovat tosiaan pimentyneet. Pitää jo etsiä lamppu pyörään, kun iltavuorosta pyöräilee kotiin. Meilläkin jää tänä syksynä väliin syysloma Espanjassa. Äitinikään ei taida sinne talveksi lähteä.

  Mukavaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?