Etusivu » mistä aika bloggaamiseen?

mistä aika bloggaamiseen?

Miten sinun aika riittää bloggaamiseen? Olen viime aikoina törmännyt tähän kysymykseen todella useasti. Ajan organisointi on varmasti meille jokaiselle vaikeinta. Kuinka olen itse ratkaissut tämän ongelman? No aika sekavaaa se joskus on. Kirjoittelen näitä juttuja aika myöhään iltaisin ja nukkumatti tulee useinkin vasta puolen yön jälkeen. Televisiota katson todella vähän. Bloggaamisen myötä se on vähentynyt entisestään. Viime talvena seurasin vielä suurimman osan kello yhdeksän jälkeen tulevista tv-sarjoista. Nyt en edes tiedä mitä sarjoja iltaisin tulee telkusta.


Eniten sitä aikaa kuluu kuvien kanssa. Minun blogissa on alusta lähtien ollut juuri ne kuvat se pääjuttu ja tulevaisuudessa satsaan niihin vielä enemmänkin. Pidän kauniista kuvista ja visuaalisuus on tärkeää. Ja joskus se täydellisyyden tavoittelu valvottaa minua pitkälle yöhön. Kuvaamisessa olen kyllä aloittelija ja joskus tulee otettua paljon kuvia, joita ei pysty käyttämään mihinkään. Turha työ sapettaa eniten kun aika on kuitenkin rajallista. Esimerkiksi nämä kuvat ovat aika kaukana postauksen aiheesta mutta pidän todella värimaailmasta. Näiden kuvien kanssa otettiin muutama asukuva, jotka valitettavsti epäonnistuivat. Tätä se on bloggarin arki. Vasta tietokoneella sinä näet tuloksen.

Loppujen lopuksi sinä löydät aina aikaa siihen, mistä olet kiinnostunut. Toiset lukevat kirjoja iltaisin, minä istun läppäri sylissä näpytellen juttuja. Kysymys on  vain valinnoista. Mieti kuinka paljon aikaa menee television katseluun iltaisin? Rutiinikin kasvaa koko ajan postauksia tehdessä ja kuvien ottamiseenkaan ei kulu enää hirveästi aikaa. Olen jo aikaisemmin hehkuttanut mitä kaikkea kivaa tämä bloggaminen on tuonut elämääni. Motivaattori mikä vie eteenpäin. Inspiraaatiota löytyy todella paljon meidän normaalista arkielämästä ja niitä haluan jakaa teille ihanat lukijat kuvien muodossa. 


Halit kaikille!


                             -tuulanneli


24 Comments

 1. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 06:51

  Ihania kuvia taas tälläkin kertaa! Minulla on sama juttu, että telkkarin katselu on jäänyt aika vähälle bloggailun aloittamisen jälkeen. Tämä vaan on niin kiinnostavaa ja koukuttavaa. Minulla aikaa on kyllä vaikka paljon, kun olen jo osa-aikaeläkkeellä ja perheessä minä ja mieheni, lapset ovat jo aikuisia.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:08

   kiitti kristiina – minullakin ovat lapset jo aikuisia joten voin suunnitella aikatauluni itseni ja mieheni lähtökohdista – ja bloggaminen on koukuttavaa ja mukavaa 🙂

 2. Jonna
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 06:56

  Juurikin tätä aihetta mietin tänään aamusella!
  Valokuvaus koukuttaa ja varsinkin kun siinä saa onnistumisia!
  Valitsen itsekin mieluummin kuvien hiomisen koneella kuin telkun katsomisen.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:10

   hei kiva tutustua Jonna – kiinnostus valokuvaukseen oli minullakin yksi syitä miksi aloitin bloggaamisen. Odotan innolla ensi viikkoa kun menen elämäni ekalle digivalokuvauksen kurssille 🙂

 3. Lady of The Mess
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 07:01

  Kyllä sitä aikaa vaan kummasti löytyy siihen, mistä tykkää;) Ja vaikka itse en postaile edes joka päivä, niin bloggaamiseen kuuluu myös kommentteihin vastailu ja muiden blogien lukeminen. Ja aina löytyy ihania uusia blogeja…
  Kauniita kuvia – upea värimaailma!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:12

   Kiitti jälleen Lady <3 – kyllä se on totinen tosi, että mielenkiintoisiin asioihin löytyy aina aikaa vaikka sitten yömyöhään. Samoin myös minulla menee osa ajasta blogien lukemiseen ja koko ajan löytyy mielenkiintoisia blogeja 🙂

 4. Kaisu
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 07:05

  Minä olen kans ihan koukuttunut bloggaamiseen. Aikaa ei vain tahdo löytyä harrastukselle niin paljon kun haluaisi. Aluksi varastin aikaa yöunista mutta kun aamulla on aikainen herääminen, ei sitäkään pidemmän päälle jaksanut. Oma blogini pyörii pääsääntöisesti oman tyylin ympärillä ja nyt uudeksi haasteeksi on tullut löytää ajankohta asukuvien ottamiselle, päivä kun vain lyhenee seuraavat kolme kuukautta. Pitää tosissaan miettiä, sisätiloihin jonkunlaista kuvauskelpoista nurkkausta. Seuraava probleema tuleekin sitten tekniikan suhteen, minkälaisia varusteita tarvitsee kameraan, että kuvat onnistuu sisätiloissa keinovalossa.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:17

   Olen bloggannut vasta 5 kuukautta – olen saanut kuvata hyvässä ja kirkkaassa valossa. Odoton kauhun sekaisin tuntein marraskuuta ja kuulemma jo tämä lokakuukin on vaikea. Esimerkiksi; olin tänään jo suunnitellut kuvauspaikankin valmiiksi mutta vettää sataa – eli suunnitelmat meni uusiksi – olen ensi viikolla menossa kursseille ja odotan siletä jotain ratkaisuja kuvaamiseen sisätiloissa. Tänäänkin olen kotona vasta myöhään eli nyt pitää inspiroida jotain muuta blogiin!

 5. Annukka
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 07:37

  Sepä se 🙂

  Alkuinnostuksessa (kun aloitin ensimmäisen blogini pari vuotta sitten) katosi kokonaan ote kaikkeen muuhun ja kaikki vähänkin liikenevä aika meni koneella. Mutta enemmän kuin telkkarin katsomisesta, aloin huolestua siitä, että se aika on pois liikunnasta, joka kumminkin on aina ollut suuri osa vapaa-aikaa.

  Nyt sitä on jo rauhoittanut tahtia, mutta ei paljon auta, kun nyt olen ihan koukussa Instagramiin :).

  Mutta kyllä näissä kumminkin niin paljon plussan puolelle jää, että en vaihtaisi pois.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:21

   Olet ihan oikessa Annukka – minulla tuo some – juttu meni toisin päin eli ensin insta ja sitten blogi mutta tämä blogaaminen on todella kivaa! ja sitten te ihmiset joihin olen tutustunut virtuaalisesti – tykkään teistä kaikista – Talvisin harrastan liikuntaa todella paljon aamuisin ennen töihin menoa mutta kesällä golffaan sitten iltaisin – se asetti bloggaamiselle vähän rajoja mutta nyt mennään täysillä!

 6. maiju
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 08:46

  Näinhän se menee. Kyllä sitä aikaa löytyy kun tekee jotain intohimoisesti. Itse bloggaan usein iltaisin. En katso juurikaan enää TV:tä. Kuntoilulle löydän ajan heräämällä kolme kertaa viikossa klo 4.40, joten aikaa löytyy, jos vaan on halua 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:23

   Olet oikea energiapakkaus maiju – ihan niin kuin sinun blogisi – energia pursuaa läpi!
   minä kanssa käyn aamuisin salilla koska silloin sinulla on käytössä melkein privaattisali ja saat keskittyä rauhassa treeniin! nautitaan rauhallista aamuista salilla!

 7. Nimetön
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 10:06

  Olen aina ollut sitä mieltä, että aikaa riittää siihen mihin itse haluat. Aikaa syytetään usein koska ei haluta tehdä jotain eli se ei kiinnosta. Kaikilla on eri intressit ajan käyttöön ja elämähän on täynnä pelkkiä valintoja:) -Kata

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:25

   Näin se on Kata – sinulla löytyy aina aikaa siihen mistä olet kiinnostunut! Jokainen meistä osaa selitellä ja sitten ollaan kateellisia toisille kun itse ei viitsitä !

 8. alegningela
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 10:09

  Mä olen blogannut jo monta vuotta, jo ennen varsinaista bloggaamista olin aktiivinen suljetussa yhteisössä, jossa kirjoitin ns. päiväkirjaa. Alkukankeuden jälkeen itse kirjoittaminen ei mielestäni vie paljonkaan aikaa, kuvien valitseminen/muokkaaminen vähän enemmän. Multakin on monta, monta kertaa kysytty, miten ehdin (vähän siihen malliin, että eikö toi ole aika turhaa), ja nykyään en edes viitsi vastata kysymyksiin enää, paitsi että se on mun juttuni. Toiset tehkööt ajallaan mitä tahtovat, mä teen tätä. 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:28

   Ihanaa alegingela! – allekirjoitan täysin tuon kommentin – inspiraatio tähän postaukseen lähti juuri siitä kun olen viime aikoina saanut niin monta kertaa vastata kysymykseen; miten sinun aika riittää? ja sehän riittää kun sinä organisoit asioita ja kannattaa miettiä niitä arkipäivän aikasyöppöjä – niitä löytyy todella paljon !

 9. Sannis
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 12:01

  No hellurei! Just kirjoitin jutun siitä, mitä mä ten iltaisin ja täällähän oli samat kuviot 😀 Mä katon telkkaria ja bloggaan samaan aikaan. Ei oo myöskään mitään hajuakaan, mitä telkkarista tulee. Katson semmosia sarjoja DVD:ltä, mitä oon jo aiemminkin nähnyt. Silloin ei niin haittaa, vaikka osa huomiosta menee tietokoneeseen 😀

  Bloggaaminen on huippukiva harrastus ja tosiaan, kyllähän sitä koittaa järjestää aikaa sille, mitä oikeasti tykkää tehdä!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   8.10.2014 / 13:33

   Voi ihana Sannis <3 – se on meidän perheen vitsi jo, että tv on auki ja mutsi bloggaa – ja vaikka siellä räjähtäisi pommi – niin mutsi bloggaa!!!

   on tää vaan niin kivaa ja te kaikki kullanmurut, joihin olen tutustunut – mieletöntä porukkaa!

 10. Onneli / Ihan Salosti
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 15:32

  No niinpä! Bloggaamiseen vierähtää kyllä paljon aikaa…

  Mä kirjoittelen blogia aika paljon iltaisin kun muut jo nukkuvat. Telkkaria en arki-iltoina katso juuri lainkaan. Yksi turhuus on siis vaihtunut toiseen 😀
  Kyllä. Mun mielestä bloggaaminen on aika turhaa. Tässä sitä yksi jos toinenkin yrittää olla malli tai kolumnisti tai valikuvaaja tai toimittaja tai mitä nyt ikinä. Intoa on usein enemmän kuin osaamista.
  Silti tässä on oma viehätyksensä. Tämä on sikakivaa! Tässä saa tutustua uusiin ihaniin ihmisiin <3

  Olishan se jotain jos saisi innostua ja tavata uusia ihania ihmisiä jonkin hyödyllisemmän – kuten vaikka liikuntaharrastuksen – parissa. Mutta näillä mennään! Mulle bloggailu sopii paremmin kun hikoilu 😀

  Niin ja rehellisyyden nimissä mun täytyy myöntää, ettei blogi vie mun aikaa vaan telkkarin katsomiselta. Joskus lapset jäävät vähemmälle huomiolle kun minä bloggaan (kuten juuri nyt) tai blogiin tulee uhrattua aikaa työaikana (mikä mun kohdalla ei onnistu onneksi kovin usein :)).

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.10.2014 / 20:27

   kiitti rehellisestä kommentista <3 – allekirjoitan kaikki nuo ja löysin itseni myös sieltä! On tää vaan niin kivaa leikkiä valokuvaajaa, toimittajaa, valokuvamallia ja huippu myyntitykkiä 🙂

 11. Belladonna
  Kirjoittaja
  8.10.2014 / 21:18

  Kirjoituksesi olisi voinut olla mun kirjoittamaa, ihan samoja asioita olen itsekin miettinyt. Kuvia tulee välillä otettua liikaa, eikä niitä muista poistaa edes tietsikalta. Mulle on ruvettu huomauttamaan koneen muistin täyttymisestä. Tv:n katselu on tosiaan vähentynyt entisestään minullakin. Aikaa jotenkin sitten kuitenkin löytyy, kun priorisoi asioita. Ihania kuvia!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.10.2014 / 20:32

   Kiitti Belladonna <3
   kyllä sitä aikaa löytyy aina mukaville asioille – tottakai ensin pitää tehdä ne ikävät asiat pois alta –

 12. Emma / Pintariipaisuja
  Kirjoittaja
  9.10.2014 / 16:52

  Kiva aihe tämä. Mä en ole tyyppinä pilkun tarkka, joten niillä valokuvilla mennään mitä sattuu kamerasta tulemaan. Asukuvat on näpsitty parissa minuutissa 😀 Postauksen tekemiseen valokuvien käsittelyineen menee päivässä n. 30min. Joten bloggaamiseen ei mene mulla paljoa aikaa päivästä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.10.2014 / 20:38

   Olet sinä aikamoinen energiapakkaus – täydellisyyden tavoittelu onkin se minun akilleenkantapää – no onneksi en nyt sentään tuntitolkulla tee näitä postauksia 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Looking for Something?