Etusivu » Minun kesäni 2020

Minun kesäni 2020

Syyskuun lähestyessä on vielä kerran kiva palata kesän tunnelmiin ja tapahtumiin. Tein tämän saman haasteen vuosi sitten. Tänä vuonna kesä oli pikkasen erilainen kuin viime vuonna, joten muutaman kysymyksen vaihdoin. Samalla sain mahdollisuuden kerätä suosikkikuvani yhteen postaukseen. Näin voimme sanoa pikku hiljaa heipat kesälle!

//kesän 2020 mieleenpainuvin päivämäärä//

Tänä kesänä päivämäärään liittyy luopumisen tuska ja muistutus elämän rajallisuudesta. Olen ihan uuden elämäntilanteen edessä. Onneksi läheiseni poisnukkuminen tapahtui nopeasti ja hän ei joutunut kärsimään. Elämänlanka sammui ja hiipui kauniisti. Siltikään en ollut vielä valmis luopumaan mutta meillä jokaisella on se määritelty aikamme. Onneksi meillä jää kauniit muistot arkeen mukaan.

//kesän 2020 paras herkku//

Olen löytänyt useiden kokeilujen jälkeen hyvän combon näille VHH-piirakoille, joiden makeus tulee ainoastaan marjoista tai omenoista. Aluksi tein piirakoita ja muffinseja mantelijauhoista mutta niiden maku alkoi tökkiä. Samoin kyllästyin rahkaan ja vaihdoin sen ranskankermaan. Nyt laitan taikinaan puolet mantelijauhoa ja toisen kookosjauhoja. Tämä yhdistelmä toimii ja mantelin maku ei puske läpi niin voimakkaasti.

//kesän hymyilyttävin hetki//

Olen tänä kesänä rakastunut uudelleen vanhaan harrastukseeni, joka on ollut muutaman vuoden vähän jäähyllä. Olemme viettäneet murun kanssa mukavia kesäiltoja viheriöillä. Pelaaminen tuntuu jälleen kivalta ja olen osallistunut muutamaan kilpailuunkin. Viime viikonlopulla sain uutta motivaatiota, kun nappasin oman sarjan kolmannen sijan BMW Golf Cup Openissa. Tämä tuntui ihan voitolta niin monen vuoden rämpimisen jälkeen. Olin koko viikonlopun yhtä hymyä.

//kesän rakkain muisto//

Tähän kuvaan liittyy niin paljon rakkautta, että sydämeni pakahtuu onnesta. Minulle tulee aina tippa silmään, kun katson tätä valokuvaa. Siinä he kävelevät elämäni tärkeimmät ihmiset. 

//kesän 2020 kaunein kesäkaupunki//

Kesä 2020 jää historiankirjoihin poikkeuksellinena kesänä. Olemme olleet koko kesän kotosalla omilla hoodeilla. Kävimme heinäkuussa Tampereella ja siinä on meidän reissut. Vuosi sitten kirjoitin tähän kohtaan, että Tampere on kaunein kesäkaupunki ja ehkä se on näin tänäkin vuonna. En ole paljoa käynyt Vaasan keskustassa kesän aikana. Golfkenttä on vetänyt enemmän puoleensa. Siellä se luonto on vaan kauneimmillaan!

//kesän 2020 huikein roadtrip//

Tähän vastasin edellisessä osittain edellisessä kohdassa. Meidän paras roadtrip suuntautui keväällä 50 kilometrin päähän Svedjehamniin. Olimme meidän nuoren perheen kanssa päiväretkellä Merenkurkun ainutlaatuiseen saaristoalueelle. Olemme asuneet Vaasassa  jo yli parikymmentä vuotta, joten oli jo korkea aika tehdä retki saaristoon. Joskus ne lähellä olevat asiat ovat liian kaukana. Vaasan keskustasta hurauttaa tunnissa Svedjehamniin. Alueella on eritasoisia luontopolkuja ja meidän poppoolle neljän kilometrin pituinen Bodvattnetin -luontopolku oli juuri sopivan pituinen.

//kesän 2020 lempparivaate//

Kyllä se käytetyin vaate arjessa oli ehdottomasti vaaleansininen pellavatunika. Vaate oli vaan niin superhelppo pitää ja se sopi niin moneen menoon. Tunika on niin yksinkertaisen kaunis, että se toimii myös tulevina kesinä. Tämä asukuva on otettu jo kesäkuussa mutta se voisi ihan hyvin olla vaikka viime viikolta. 

//kesän 2020 kaunein auringonlasku//

Elokuun illat ovat olleet mielettömän upeita kentällä. Meitä on hellitty viimeisillä auringonsäteillä iltaisin. Kesäillat ovat juuri se mitä eniten rakastan viheriöillä.

//kesän 2020 henkeäsalpaavin luontohetki//

Nämä Skaltkaretin näkötornista avautuvat näkymät ovat jääneet muistoihin meidän keväiseltä luontoretkelta Svedjehamniin. Horisontissa näkyvät moreenimuodostelmat ovat syntyneet maan kohoamisesta, joka jatkuu edelleen meidän Merenkurkun saaristossa. Maankohoaminen tekee matalasta Merenkurkun alueesta maapallon nuorinta maisemaa, kun luodot ja saaret nousevat merestä esiin kahdeksan millimetrin vuosivauhtia. 

//kesä 2020 yhdellä sanalla//

Ehkäpä parhaiten sitä kuvailisin sanalla rento. Kesää on vähän vaikea kuvata vain yhdellä sanalla. Minun kesäni on ollut myös onnellinen surusta huolimatta. Korona on opettanut meitä näkemään ne arjen pienet asiat ihan lähellä. 

Millainen sinun kesäsi oli? Millä sanoilla sinä kuvailisit kesääsi?

-tuulanneli

10 Comments

 1. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  28.8.2020 / 11:17

  Tampere ja Svedjehamn, tuttuja paikkoja. Tampere ihan tältä kesältäkin, Merenkurkun saaristossa olimme muutama vuosi sitten. Siellä kuulemma onkin tänä kesänä ollut vilskettä, pääsivät taisi olla eilen, ihan telkkariuutisiin asian tiimoilta.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.8.2020 / 08:18

   Kyllä meidänkin vaasalaisina oli jo aika viereilla Svedjehamnissa. Aivan ihastuttava paikka ja mennään varmasti nyt syksyllä vielä uudestaan!

 2. Anna Valta / Kello neljän aamukahvi
  Kirjoittaja
  28.8.2020 / 15:20

  ihana kesäpostaus!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.8.2020 / 08:21

   Kiitos paljon Anna 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  28.8.2020 / 16:06

  Kesä oli hieman erilainen, kiitos koronan. Muutamia kesätapahtumia oli peruttu ja se vaikutti omaan elämiseen siinäkin ettemme kotikonnuilta muualle suunnanneet.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.8.2020 / 08:22

   Kesä oli todellakin tänä vuonna erilainen ja jää muistoihin eri tavalla. Itse en todellakaan reissannut kun Tampereella asti ja nyt olen päättänyt syksyn osalta, että en lähde pressitapahtumiin Helsinkiin. Liian riskaabelia!

 4. Riitta reissaa
  Kirjoittaja
  28.8.2020 / 17:21

  Kiva kesä sinulla! Luontoa ja läheisiä. Ja tuo manteli&kookosjauho-idea menee kokeiluun?

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.8.2020 / 08:23

   Kiitos Riitta 🙂 Minun kesäni on ollut ihan kiva ja juuri ne pienet asiat tekevät siitä muistorikkaan!

 5. Diina-Maria
  Kirjoittaja
  31.8.2020 / 08:46

  Samaistun tuohon sanaan rento, sillä sellainen oli minunkin kesä. Lötköilyä ilman suunnitelmia. Töissä ja mökillä 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   31.8.2020 / 20:00

   Kesä 2020 oli todellakin superrento!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?