Etusivu » minä ja päärynävartalo

minä ja päärynävartalo

Kerroin muutama viikko sitten aikuisten naisten tyylikurssista. Kurssi on nyt alkanut ja meidän eka kokoontuminen käsitteli meikkaamista. Tähän aiheeseen palaan myöhemmin, koska meillä on tällä viikolla aiheeseen liittyvä toinenkin ilta ja silloin teemme meikin itse omilla meikeillä. Mielenkiintoinen ilta tiedossa! Sunnuntaina vietimme kolmetuntisen Stylisti Katriina Koskiniemi- Väisäsen kanssa keskustellen pukeutumista, tyylistä ja vartalotyypeistä. 
Tällä kurssilla ei ole tarkoitus muuttaa kenenkään tyyliä radikaalisesti vaan vahvistetaan jokaisen omia vahvuuksia. Vaatteiden niin kuin tyylinkin tulee olla sellainen jossa me viihdymme. Sama asia koskee päivittäistä pukeutumista. Vaatteita hankittaessa kannattaa kiinnittää huomiota istuvuuteen, jos vaate tuntuu jo epämukavalta sovituskopissa, kannattaa se jättää kauppaan. Jos sinä kiemurtelet koko päivän vaatteissasi niin varmasti se kiinnittää muiden huomion ja saattaa luoda sinusta epävarman kuvan. 
Eniten itselleni ajatuksia herätti nämä vartalotyypit ja niihin liittyvät myytit eli miten voi pukeutua ja miten ei. (tässä kohtaan keskityn vain siihen omaan tyyppini). Minulla on tyypillinen suomalainen päärynävartalo, jota olen viimeisten kuukausien aikana vielä vähän muhevoittanut jättämällä liikunnan pois ja lisäämällä ravinnon määrää. Omistan hyvän vyötärön ja aika litteän vatsan mutta kaikki vararavinto on sitten pepussa ja reisissä. Olen yläosastani normaali 38-40 mutta arvaatte varmaan, että alaosa on sitten muutamaa numeroa isompi. 
Pukeutumisessani olen pepun peittäjä ja tästä minun kuulemma pitäisi päästä eroon. Olen ostanut jakkuni liian pitkinä ja se kuulemma vielä isontaa pepun kokoa. Jakun hyvä pituus on lonkkaluun päälle. Toinen asia mitä minun tulisi välttää on vaalea alaosa & tumma yläosa, v-aukkoiset neuleet tai alaspäin kapenevat lahkeet. Näistä mitä saa olla ja mitä ei, voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon. Tähän postaukseen löysin arkistoista yhdet kuvat kuukauden takaa, jossa olin rohkeasti kokeillut lyhyttä farkkutakkia. Arvaatte varmaan, että en aikonut tuoda näitä kuvia ollenkaan tänne blogiin. (mutta nyt ne sopivat tähän aiheeseen)
Tähän kurssiin kuuluu myös kolme tuntia henkilökohtaisesti Katriinan kanssa. Tämän ajan voi käyttää hankintojen tekoon tai kaappien siivoamiseen. Minä aion kutsua Katriinan kotiini ja sitten me järjestetään minun vaatekaappi. Siitä projektista tulee mielenkiitoinen! Lupaan tehdä siitä postauksen teille ihanat lukijani. Miten sinä koet nämä ns. pukeutumisen säännöt? Rajoittavatko ne meidän luovaa pukeutumista?

Kivaa illanjatkoa kaikille!

                       -tuulanneli

denim//old vintage, knitwear//H&M, pants//Sandwich, scarf//Tiger of Sweden, shoes//Vagabond


36 Comments

 1. maiju
  Kirjoittaja
  13.4.2015 / 19:43

  Terkkuja vaan toiselta päärynältä 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.4.2015 / 20:11

   Kiitos <3 mitäs me iloiset ja pehmeät päärynät 🙂

   tämä päärynä oleminen on ihan kivaa!!!

 2. Tuitiina
  Kirjoittaja
  13.4.2015 / 20:00

  Ja minkähän takia sinä et näitä kuvia olisi meille esitellyt?! Näytät todella upealta ja lyhyt farkkurotsi sopii sinulle erittäin hyvin! 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.4.2015 / 20:40

   kiitos Tuitiina <3 tämä on sitä minun itsekriittisyyttä, josta yritän päästä eroon.
   Sunnuntaina taasen Kati sai minulle taasen uusia ajatuksia päähän, että odotan
   innolla kun siivoamme minun vaatekaapin ja katsotaan mitä uusia kokonaisuuksia
   sieltä löytyy 😉

 3. Nimetön
  Kirjoittaja
  13.4.2015 / 20:04

  Onneksi tänä päivänä saa olla sellainen kuin haluaa. Toki mittasuhteet huomioon ottaminen yleensä kannattaa, mutta itsensä kanssa sovussa oleminen kaunistaa ihmistä! Minusta sinä näytät kivalta kuvissa.

  Voisin allekirjoittaa nimimerkillä entinen päärynä, nykyinen tasapaksu omena. Siitäkin huolimatta useimmiten hymy huulilla 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   13.4.2015 / 20:41

   Kiitos sinulle ihana lukijani kivasta kommentista 🙂

   Olet ihan oikeassa, että kun on sinut itsensä kanssa niin elämä on paljon helpompaa!!!!!

   Kivaa viikkoa sinulle <3

 4. Haveaniceday1
  Kirjoittaja
  13.4.2015 / 22:51

  Onneksi julkaisit kuvan, koska tykkään asusta kovasti. Minäkin olen miettinyt ostavani taasen farkkutakin. Nuo muut vastaavat asut löytyvätkin omasta kaapista, joten ei muuta kuin matkimaan 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 06:30

   Kiitos <3 farkkutakki on kanssa jännä vaate // tuntuu, että joka toinen vuosi e on ajankohtainen 🙂

   Kivaa viikkoa sinulle 🙂

 5. Doppwoman
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 04:51

  Lyhyt farkkutakki sopii sinulle tosi hyvin! Kurssi on varmasti mielenkiintoinen ja pääsette meillekin tukokuun alussa sovittelemaan erityyppisiä vaatteita. Siitä tulee hauskaa:)

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 06:34

   Kiitti Kata <3 pukeutumisessa meillä jokaisella on niitä omia päähänpinttymiä mutta onneksi on olemassa ammattilaisia, jotka vähän ravistuttavat !!!!

   Odotan innolla meidän iltaa Doppwomanissa / siitä tulee hauskaa 🙂

 6. Reetta Niemi
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 05:25

  Kuule, hyvältä näytät näissä kuvissa, erittäin hyvältä!

  Tosi kivalta kuulostaa tuo teidän tyylikurssi.

  Kyllä sitä tulee huomioitua oma kropan malli, kun ostoksilla käy, ja vuosien varrella on harjaantunut ja tietää jo heti vaatteen henkarissa nähtyään, että sopiiko se vai ei.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 06:41

   Kiitti Reetta <3

   tämä meidän kurssi on kiva juttu ja itse odotan eniten meikkiosuutta, koska siinä minulla on eniten opittavaa 🙂

   totta on myös se,että kyllä se silmä on harjantunut vuosien saatossa siihen mikä sopii ja mikä ei. Toisaalta sinä voit myös sokeutua, että et näe jotain juttua mikä voisi olla makee 😉

   kivaa viikkoa sinulle <3

 7. Ninni
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 06:06

  Todella magee asu ja sopii sulle TODELLA hyvin! Ja täälläkin päärynä kuittailee. Päärynänä on hyvä olla <3 Pääasia, että päärynä on terve, eikö? 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 06:43

   Kiitti Ninni <3

   olet oikeassa on ihanaa olla pehmeä ja pyöreä päärynä // kyllä naisella tulee olla vähän muotoa // oma hyvä olo on todellakin se ykkösasia ja sisäinen hehku, mikä meillä jokaisella on !!!!

 8. Yvonne
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 06:48

  Mielenkiintoinen postaus! Katriina kävi kerran edellisellä työpaikallani antamassa yleisiä tyylivinkkejä, ja se oli kiva tapahtuma. Muuten olen vähän sellainen että jos joku sanoo minulle että tuo ei sovi, kiukustun ja ajattelen että sopii tai ei, minäpä pidän sen jos haluan ja tykkään siitä. Joten en juuri halua stailausta enkä seuraa vaateostoksilla. Toisaalta voisi olla ihan kivaa kokeilla… mutta ei sittenkään. Kivat kuvat!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 07:05

   Kiitos Yvonne <3

   Minulla on samanlaisia taipumuksia // olen aika voimakastahtoinen ja tiedän tarkasti oman tyyliini mutta jotenkin tämän blogin myötä haluan myös kokeilla jotain muuta // viimeisen vuoden aikana puketumiseni on todella paljon monipuolistunut, kiitos tämän bloggaamisen. Toisaalta en ole koskaan ostanut niin vähän vaatteita kuin nyt olen tehnyt!
   Sitä miettii paljon tarkemmin, mitä sitä todella tarvitsee 🙂 Tällä kurssilla me kanssa mietitään tarkasti mitä siellä vaatekaapissa tarvitaan ja mikä on turhaa!

 9. Johanna
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 07:08

  Täällä myös yksi päärynä kirjoittelee. Tuttua tuo, että yläosaan menee pienempi kuin alaosaan!

  Onpa mieletön mahdollisuus tuollainen kurssi, mielenkiinnolla jään odottelemaan postausta meikkiosuudesta.

  Hyvännäköinen farkkutakki ja asu muutenkin. Upean näköinen nainen olet!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 13:22

   kiitos Johanna <3

   odotan itsekin innolla huomista ja sitä meikkiosuutta // mielenkiintoista, koska huomasin viime viikolla jo, että minulla on ihan vääränläiset siveltimet 🙂

 10. Virpi P.
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 07:48

  Heh, omenavartaloisena olen aina toivonut olevani päärynä! Minusta päärynänmalliselle vaatteet istuvat kauniimmin ja suomalainen mitoitus ainakin on tehty päärynälle.

  Hassua ettei kuvistasi koskaan ole huomannut päärynävartaloa, olet siis taitavasti peittänyt sitä. Pidän kovasti vaatteistasi ja tyylistäsi.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 13:24

   Kiitos Virpi <3

   tämän sinun kommentin olen usein saanut ja ehkä tässä vuosien saatossa sitä on oppinut peittämään ne kriitiset alueet 🙂 nyt vain haluan jotain uutta linjaa pukeutumiseeni ja ehkä minunkin täytyy taipua enemmän lyhyempiin jakkuihin 🙂

 11. Life with Satu
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 07:54

  Oi kun kuulostaa hyvältä kurssilta. Se takamuksen peittäminen, siitä varmaan olisi aiheellista päästä täälläkin eroon, päärynä kun olen minäkin 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 13:25

   Kiitos Satu <3

   joo se pepun peittäminen on niin tyypillistä meille suomalaisille naisille 🙂
   meidän pitäisi oppia olemaan ylpeitä kurveistamme!!!!

 12. Annukka
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 08:52

  En kestä miten kivalta kuulostaa.. Ihan superia!
  Mun tarttis kans saada joku räjäyttämään mun vaatekaappi taivaan tuuliin ja sisustamaan se vaan muutamalla vaatekappaleella uudestaan ja neuvomalla miten niitä käytetään.

  Omaa vartalotyyppiäni kuvailisin sanalla pötkö :D. Tai ehkä hartiat on vähän leveämmät kuin lantio, mutta vyötärö ei ole mitään ampiaistyyppiä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 13:27

   Heippa Annukka // siitä tulee mielenkiintoista kun sitä minun vaatekaappiani aletaan räjäyttämään // sen jälkeen taitaa olla paljon myytävää kirpparille 🙂

 13. Lady of The Mess
  Kirjoittaja
  14.4.2015 / 14:21

  Kyllä tuollaista kurssia tarvitsisi lady kuin lady – vaikka ikää onkin ja luulisi sen tyylitajun jo olevan hallussa, niin ihan kaikilla meillä se ei ole;)
  Tiedän itse suurinpiirtein, mitä en saisi päälleni laittaa – mutta laitan sittenkin, jos tykkään vaatteesta. Pitäisi varmaan alkaa kuvaamaan kaikki asunsa päällään ja luopua niistä vaatteista, jotka eivät todellakaan sovi – tosin siinä on se vaara, että joutuisi uusimaan koko garderoobinsa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   14.4.2015 / 20:48

   meillä jokaisella on ne mieluisat vaatteet // sopivat sitten tai ei 😉
   ja kyllä tällä ikää jo tietää oman tyylinsä mutta aina on kiva oppia uusia juttuja!

 14. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  15.4.2015 / 07:29

  Päärynä olen minäkin ja takapuolen peitän aina. Olo tuntuu alastomalta jos ei ole mitään pidempää yläosaa. Vaikka paistaahan tuo mahtava peräsin sieltä pidemmän tunikan altakin.

  Ihanalta näyttää kuviesi asukokonaisuus päälläsi! Pääsisipä itsekin tuollaiselle kurssille.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.4.2015 / 21:32

   kiitos kristiina kivasta kommentista 🙂 se pepun peittäminen on meidän naisten helmasynti ja todellakin se peppu näyttää isommalta siellä jakun alla 😉

 15. Belladonna
  Kirjoittaja
  15.4.2015 / 17:25

  Tuollainen tyylikurssi kuulostaa mielenkiintoiselta ja varsinkin oman vaatekaapin läpikäynti stylistin kanssa. Olisi tosi kiva tietää, minkälaisia kommentteja oma vaatekaappi ja vaatteet kirvoittaisivat.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.4.2015 / 21:33

   Arvaapas odotanko innolla sitä hetkeä kun Kati alkaa pemottamaan minun vaatekaappiani 🙂

   meille tulee varmasti ikimuistoinen iltapäivä yhdessä 😉

 16. Nimetön
  Kirjoittaja
  15.4.2015 / 21:27

  Du är fin i din jacka! Man är alldeles för självkritisk!mvh B-M

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   15.4.2015 / 21:45

   Tack B-M <3 det är sant att man är ibland egentligen för självkritisk med sig själv 🙂

   men jag tror att den här denimjackan blir vårens favorit 😉

 17. Nimetön
  Kirjoittaja
  16.4.2015 / 06:48

  Hieno juttu Tuula <3 Tätä lukiessani tuli mieleen, muistatko kun pari vuotta sitten yritin kannustaa sua ostamaan lyhyttä jakkua pitkän sijaan.. Sillä kertaa taisi pussiin vielä sujahtaa pitkä, vaikka sanoin samoin kuin Kati; Sita mitä ei halua korostaa, ei kannata peittää. Näytät upealta lyhyessä yläosassa ja porkkanamaalliset housut nappivalinta alaosaksi! <3
  Ps. Tulipa tässä mieleen, että vanhemman poikasi YO-juhliin sain sut valitsemaan lyhyen nahkajakun.. 🙂 Eikö kauppiaalla ole yllättävän hyvä muisti.. 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   16.4.2015 / 15:46

   Kiitti Calle <3 muistat kyllä ihan oikein ja me ollaan tästä asiasta puhuttu ja väitelty monta kertaa! en tiedä oppiiko se vanha koira koskaan uusille tavoille 🙂 mutta pikkasen voisin olla valmis nyt antamaan periksi! ja se Tigerin jakku on edelleenkin hengissä!

 18. Anu
  Kirjoittaja
  19.4.2015 / 16:43

  Kivan näköinen asu! Olispa kiva päästä tuollaiseen mukaan, haluaisin kyllä kuulla, miten ja mitä minun kannattaisi pukeutua, pömppömahani kanssa….

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   27.4.2015 / 19:54

   kiitos anu <3 kyllä tälläiset kurssit ovat aina kivoja 🙂 toivottavasti sinullekin tulee vastaava eteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?