Etusivu » mennään metsään

mennään metsään

Olen tänä syksynä löytänyt uudelleen tämän meidän suomalaisten kansallisaarteen eli metsän. Iso kiitos tästä kuuluu meidän nelijalkaiselle perheenjäsenelle. Hans tykkää juosta metsässä ja tutkia kivien koloja. Meidän asuinalueen lähellä on kiva pieni metsäalue, jonne minäkin uskallan mennä. Sanotaan näin, että isommassa metsässä saattaisin eksyä tai oikeammin eksyisin takuuvarmasti. Allekirjoittaneen loistavan suuntavaiston ansiosta ”eksyimme” pois poluilta jo yhden kerran tässä meidän pienellä metsäalueella ja tulimme pois ihan oudossa paikasta. Sen jälkeen olen kiltisti totellut murun ohjeita.

Metsä on mahtava stressilääke, joka laskee sydämen sykettä ja vähentää lihasjännistystä sekä vähentää verenpainetta nopeasti. Jokainen meistä allekirjoittaa tämän metsän rauhoittavan vaikutuksen. Metsän hiljaisuus tuo seesteisen olon ja ne ihanat tuoksut hellivät meitä. Turvallisuuden tunne on tärkeää, ettei sinua pelota metsässä. Itse en varmasti menisi isoon tuntemattomaan metsään ja toisaalta Hans on minulle se turva siellä metsässä yksin liikkuessa.

Liikkumalla luonnossa meidän mikrobiomia rikastuu. Essen Skincaren perustaja Trevor Stay on huolissaan siitä, että olemme ylistreriilien elämäntapojemme myötä menettäneet jo kolmanneksen mikrobiomimme monimuotisuudesta. Esimerkiksi metsänmulta sisältää todella paljon meille hyödyllisiä mikrobilajeja. Luin hiljattain artikkelin, jossa sivuttiin myös tätä samaa asiaa. Nopea kaupungistuminen on voinut köyhdyttää mikrobistoa ja tämä taas on yhteydessä allergioiden, astman, diabeteksen, suolistosairauksien  lisääntymiseen. Mielenkiitoisia näkemyksiä, jotka antavat ajattelemisen aihetta. 

Hansin kanssa olemme lisänneet kosketustamme luontoon. Tasapainoinen elämä yhdessä luonnon kanssa hoitaa meidän hyvinvointia niin sisäisesti kuin ulkoisesti.  En tiedä missä kuplassa olen elänyt, kun en ole ymmärtänyt tämän upean ulkoiluympäristön olemassaoloa. Minulle metsä on inspiroiva lenkkeilypaikka varsinkin näin syksyllä. Ehkä minäkään en viihtyisi siellä pahimmassa helteessä hyttysten seurana.Kivaa viikonlopun odotusta kaikille!


-tuulanneli

4 Comments

 1. M A R I K A
  Kirjoittaja
  12.10.2017 / 19:58

  Meillä mennään samoilla meiningeillä. Karvakamu nauttii metsässä juoksemisesta ja todellakaan en mene yksin, koska takuu varmasti eksyisin 🙂 stressi tasapaino vähenee kummasti.

 2. Belladonna
  Kirjoittaja
  12.10.2017 / 20:28

  Metsässä samoilu on erittäin rauhoittavaa ja rentouttavaa. Maalla käydessä nautin suunnattomasti metsäkäynneistä ja täällä kaupungissakin pääsen aika helposti nauttimaan metsän tunnelmasta. Mulla vain on harmillisen huono suuntavaisto, joten kovin kummoisia ja kauas meneviä kävelyitä en uskalla yksikseni tehdä. Ihanaa viikonloppua!

 3. Marjo
  Kirjoittaja
  14.10.2017 / 09:38

  Metsään meno on tärkeää ja kannattaa myös oman sekä karvakaverin hyvinvoinnin kannalta. Japanissa lääkärit suosittelevat "metsään menemistä" potilailleen. Kirjoitin itse juuri Karkalin luonnonpuisto kävelystä postauksen ja se oli kyllä virkistävää.
  Onpas Hans kasvanut❤ mukavaa viikonloppua!

 4. Irja Viirret
  Kirjoittaja
  22.10.2017 / 22:10

  Metsässä mieli rauhoittuu, mutta hirvikärpäsistä en tykkää! Ihana koiruus Sinulla ?


Looking for Something?